Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε αναμονή βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας.
- Αδικαιολόγητες οι κινητοποιήσεις γιατρών για τον υπουργό Υγείας.
- Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΟΤΕ.
- Αύριο οι προτάσεις για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης.
- Στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων.
- Στα Τίρανα ο Δ.Αβραμόπουλος.
- Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κομοτηνή.
- Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας στην ορεινή Κορινθία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε αναμονή βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Σε αναμονή των αυριανών κυβερνητικών εξαγγελιών για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών, βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τρακτέρ κατά μήκος της εθνικής οδού. Η παρουσία της αστυνομίας είναι εμφανής, αλλά και διακριτική, ενώ η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψει κλείσιμο των δρόμων. Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.

Αδικαιολόγητες οι κινητοποιήσεις γιατρών για τον υπουργό Υγείας.

Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, σημειώνοντας ότι εντός των ημερών θα τακτοποιηθεί το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων. Πάντως, η αναταραχή στο χώρο της υγείας συνεχίζεται, καθώς μεγάλα νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία επιρρίπτουν η ΝΔ και ο Συνασπισμός.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΟΤΕ.

Τη διάθεση και τέταρτου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, σε ποσοστό 10%, μέσω του Χρηματιστηρίου στο επενδυτικό κοινό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το κεντρικό μέγαρο του οργανισμού στο Μαρούσι. Ο κ.Σημίτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκχωρηθεί στο μέλλον η πλειοψηφία των μετοχών σε ιδιώτες, προκειμένου ο ΟΤΕ να γίνει ανταγωνιστικότερος.

Αύριο οι προτάσεις για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης.

Τις προτάσεις τους για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης θα υποβάλουν αύριο στο υπουργείο Παιδείας τα σχολικά συμβούλια. Ο Γεράσιμος Αρσένης είχε και νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, μετά τη λήξη των καταλήψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΛΜΕ προτείνει περικοπή της ύλης και αποκλείει το ενδεχόμενο διδασκαλίας τα Σάββατα.

Στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων, που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Οι δύο ιεράρχες συζήτησαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο εκκλησιών. Ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αμερικής θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, υπουργούς και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στα Τίρανα ο Δ.Αβραμόπουλος.

Ολιγόωρη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μεϊντάνι, τον πρωθυπουργό Μάικο, τον υπουργό Εξωτερικών, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης καθώς και το δήμαρχο Τιράνων. Ο δήμαρχος Αθήνας συζήτησε τα ζητήματα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κομοτηνή.

Συνεχίζονται στην Ασφάλεια Κομοτηνής οι προσαγωγές υπόπτων, αλλά και οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της βομβιστικής επίθεσης κοντά στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Η κυβέρνηση απέδωσε την επίθεση σε κύκλους που έχουν στόχο τη δημιουργία ανωμαλίας και επιδιώκουν να πλήξουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στον έλληνα επιτετραμμένο στην Αγκυρα.

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας στην ορεινή Κορινθία.

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας στην ορεινή Κορινθία για τη σύλληψη των δύο κακοποιών που κρύβονται σε δύσβατες περιοχές, μετά τη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στα Καλάβρυτα. Ο δεύτερος ληστής, που βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα είναι ο Αντώνης Φρατζής, 35 χρόνων και ο θάνατός του αποδόθηκε στο ψύχος και την εξάντληση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ήττα γνώρισε ο Αρης στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του κυπέλλου Σαπόρτα. Η εληνική ομάδα ηττήθηκε στη Λετονία από την Βέντσπιλς με 73-65 παρότι στο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 37-32. Τώρα ο Αρης καλείται να ανατρέψει τη διαφορά των 8 πόντων στη ρεβάνς που θα γίνει στις 16 φεβρουαρίου στο Αλεξάνδρειο, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Τους τρεις πρωτοπόρους και τον ΠΑΟΚ χαρακτήρισε ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο προπονητής του Παναθηναϊκού, σήμερα σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους. Εξέφρασε την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να καλύψει τη βαθμολογική διαφορά και πως το μόνο πρόβλημα του αποτελεί το γεγονός ότι έχει να δώσει εκτός έδρας τα τρία ντέρμπι. Ακόμη, ο Δανιήλ τόνισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να βελτιώσει την αποδοσή της σε όλους τους τομείς, ενώ υποστήριξε ότι ο αγώνας με τον Πανσεραϊκό για το κύπελλο Ελλάδας χρειάζεται προσοχή.

Ο γενικός εισαγγελέας της Σουηδίας αποφάσισε να ερευνήσει αν αληθεύουν οι φήμες που θέλουν τη Σουηδική Ολυμπιακή Επιτροπή να έχει δωροδοκήσει μέλη της ΔΟΕ από την Αφρική, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της Στοκχόλμης για τη διοργάνωση των Αγώνων του 2004. Εξάλλου, ο πρίγκιπας Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων του που έχουν σχέση με την ανάμιξη του στη ΔΟΕ, μέχρι την ολομέλειά της μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο δωροδοκιών μελών της από το Σολτ Λέικ Σίτι.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων ανδρών, στο πόλο, αφού στον σημερινό επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης, νίκησε στο κολυμβητήριο του Πειραιά την ουγγρική Βάσας με 8-6.

Πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, υπεγράφη από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα και τον πρέσβη των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, σε ειδική τελετή που έγινε στο νέο κτίριο της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,34, γαλλικό φράγκο προς 49,89, λίρα Αγγλίας προς 473,82, ελβετικό φράγκο προς 204,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,85, τη λίρα Κύπρου προς 565,35 και το ευρώ προς 327,30 δραχμές.

Με μεγάλη πτώση έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και υποχώρησε στις 3219,91 μονάδες με πτώση 3,09%. Η πτώση του δείκτη οφείλεται κυρίως στις ρευστοποιήσεις για αποκομιδή κερδών στο χώρο των τραπεζών. Αφορμή, για τη σημαντική διορθωτική υποχώρηση αποτέλεσαν οι φήμες για χαμηλές προσφορές σε ό,τι αφορά την πώληση της Ιονικής Τράπεζας. Η μετοχή της Ιονικής Τράπεζας υποχώρησε σε ποσοστό 5,2%, ενώ η μετοχή της Εμπορικής έκλεισε με απώλειες 3,6%. Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε και σήμερα για μετοχές εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης και μετοχές της παράλληλης αγοράς. Ο Δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με κέρδη 3,20%

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αλλά στα Δυτικά θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά τη νύχτα θα επεκταθούν σε ολη σχεδόν τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Οι ανεμοι θα είναι Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά Θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια απο μείον 1 εως 10 βαθμούς. Στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και το Ιόνιο απο 2 εως 15 βαθμούς και στα Νησιά του Αιγαίου απο 6 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή μετά το απόγευμα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 15 και 2 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 9 February 1999 - 19:00:32 UTC