Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 14/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί Αθηνών - Πειραιώς και ΙΚΑ. Στάσεις εργασίας από αύριο έως και την Τετάρτη.
- Βολές κατά ΝΔ-ΚΚΕ, οτι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Κιλκίς.
- Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Χαλκιδική ο Κώστας Καραμανλής.
- Αύριο ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.
- Ακόμα και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, προειδοποιούν οι αγρότες της Θεσσαλίας.
- Πολιτικό άσυλο ζητάει να του παράσχει η Ελλάδα, ο κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
- Ικανοποιημένες οι Ηνωμένες Πολιτείες για την εγκατάσταση των Εσ-300 στην Κρήτη, δηλώνει ο Νίκολας Μπερνς.
- Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ιδιοκτητών.
- Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί Αθηνών - Πειραιώς και ΙΚΑ. Στάσεις εργασίας από αύριο έως και την Τετάρτη.

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν από αύριο έως και την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά και ΙΚΑ, με αίτημα την καταβολή των εφημεριών για το 1998. Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ οι συνάδελφοί τους της Θεσσαλονίκης θα απέχουν από τις εφημερίες και αυτή την εβδομάδα.

Βολές κατά ΝΔ-ΚΚΕ, οτι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Κιλκίς.

Για συνεργασία ΝΔ-ΚΚΕ προκειμένου να μην επιτύχει η κυβέρνηση στο έργο της, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. Ο Κώστας Σημίτης μιλώντας στο Κιλκίς επισήμανε οτι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις, προσθέτοντας οτι στις εκλογές του 2000 οι πολίτες θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ. Μετά το Κιλκίς, ο κ.Σημίτης μετέβη στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Χαλκιδική ο Κώστας Καραμανλής.

Σκληρή κριτική άσκησε για άλλη μία φορά κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Χαλκιδική. Ο κ.Καραμανλής έκανε λόγο για παρακμή του κράτους και τριτοκοσμική εικόνα, ιδίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Ηλθε η ώρα, πρόσθεσε, να σταματήσει οριστικά η παρακμή και η μιζέρια.

Αύριο ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών από τις καταλήψεις στα σχολεία, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιθανά μέτρα είναι η επιμήκυνση του ημερησίου προγράμματος. Θα γίνονται μαθήματα και τα Σάββατα και κάποιες από τις ημέρες του Πάσχα, ενώ θα περιοριστούν οι ημερήσιες εκδρομές καθώς και οι καθιερωμένες για τους μαθητές της τρίτης λυκείου πενθήμερες εκδρομές.

Ακόμα και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, προειδοποιούν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Ανοικτό παραμένει το μέτωπο κυβέρνησης-αγροτών, οι οποίοι προειδοποιούν ακόμα και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση στη Λάρισα, στον κόμβο της Βιοκαρπέτ, όπου είναι παρατεταγμένα εκατέρωθεν της εθνικής οδού τα τρακτέρ, χωρίς όμως να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Πολιτικό άσυλο ζητάει να του παράσχει η Ελλάδα, ο κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ζητάει από την Ελλάδα να του παράσχει πολιτικό άσυλο. Το αίτημα του Οτσαλάν διαβιβάσθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την αντιπροσωπεία στην Αθήνα του πολιτικού σκέλους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Υπενθυμίζεται οτι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει οτι ο Οτσαλάν είναι εκπρόσωπος των Κούρδων οι οποίοι μάχονται για την αυτονομία τους, και αν έρθει στη χώρα μας τότε θα τεκμηριώσει τον ισχυρισμό της Τουρκίας οτι η Ελλάδα υποκινεί τους Κούρδους.

Ικανοποιημένες οι Ηνωμένες Πολιτείες για την εγκατάσταση των Εσ-300 στην Κρήτη, δηλώνει ο Νίκολας Μπερνς.

Απολύτως ικανοποιημένες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες από την απόφαση της Ελλάδας και της Κύπρου να μεταφέρουν τους πυραύλους Ες-300 στην Κρήτη. Τη δήλωση έκανε στο "ΒΗΜΑ" της Κυριακής ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, ο οποίος προσθέτει οτι η απόφαση αυτή δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και ένα τόσο περίπλοκο θέμα λύθηκε ειρηνικά.

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ιδιοκτητών.

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο η Αθήνα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ιδιοκτήτες τους, διεκδικώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Για έκτακτες ανάγκες θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας με αυτοκίνητα το οποίο θα εξυπηρετεί το κοινό.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί απο αύριο στην Αυστρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του ελληνικού κράτους στη χώρα αυτή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 στην Ελευσίνα του τοπικού Πανελευσινιακού και παραμένει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής με 44 βαθμούς. Αντίθετα, η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στην Ριζούπολη από τον Απόλλωνα, που αγωνίστηκε από το 70ο λεπτό με 10 παίκτες, ενώ και η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, αφού στο 77' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καλιτζάκης. Η ''Ενωση'' είναι δεύτερη με 40 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός, που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 19ης ημέρας: Πανιώνιος- Ιωνικός 0-2, Καβάλα-Εθνικός Αστέρας 3-0, Εθνικός-Πανηλειακός 1-1 και ΟΦΗ-Ηρακλής 3-1, ενώ αύριο γίνονται οι αγώνες Αρης-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός-Προοδευτική και Βέροια- Ξάνθη.

Στην Β' Εθνική τώρα, η πρωτοπόρος Καλλιθέα έχασε με 2-1 στην Κατερίνη από τον Πιερικό και έτσι η Καλαμάτα, παρά το ότι παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Αναγέννηση Καρδίτσας, έμεινε μόνη πρώτη με 39 βαθμούς, έναντι 38 των ``γαλάζιων``. Στην τρίτη θέση με 37 βαθμούς ανέβηκε η Παναχαϊκή, που νίκησε με 1-0 στην Πάτρα τον Αθηναϊκό, ενώ ακολουθούν με 36 βαθμούς τα Γιάννινα, που απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στην Καλαμαριά από τον Απόλλωνα αλλά και τα Τρίκαλα, που νίκησαν με 3-0 τον Ιάλυσο. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Εδεσσαϊκός-Λύκοι 0-3, Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου 3-2, Παναχαϊκή-Αθηναϊκός 1-0 και Δόξα Βύρωνα-Αγιος Νικόλαος 0-1.

Το περσινό καλό της πρόσωπο, όταν κανένας αντίπαλος δεν έφευγε ... ζωντανός από το Λίντο, ``θυμήθηκε`` η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλείου, αφού με δυο εύστοχες βολές του Χάρβεϊ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, επικράτησε με 55-53 του Παναθηναϊκού και αύξησε τις πιθανότητές της για παραμονή στην Α1 εθνική κατηγορία. Στους υπόλοιπους αγώνες που έγιναν χθες, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Νήαρ Ηστ 82-89, Περιστέρι-Πανιώνιος 67-71, ΠΑΟΚ-Μαρούσι 87-60, Παπάγου-Απόλλων Πατρών 71-66 και Σπόρτιγκ-Αρης 84-69.

Δύο νέα pανελλήνια ρεκόρ στα 400 μέτρα ανδρών και γυναικών, σημειώθηκαν στους 6ους Βαλκανικούς αγώνες κλειστούς στίβου, που διεξήχθησαν στο ΣΕΦ. Τα πέτυχαν ο Κώστας Κεντέρης και η Χριστίνα Πανάγου με 46.36 και 53.85 αντίστοιχα. Ακόμη, ο Κώστας Βογιατζάκης πρώτευσε στα 60 μέτρα με 6.66, ενώ στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών η Κατερίνα Θάνου ''άγγιξε'' το Πανελλήνιο ρεκόρ με 7.16. Καλή εμφάνιση έκανε και η Νίκη Ξάνθου που είχε άλμα στα 6 μέτρα και 65 εκατοστά.

Ο πρωταθλητής μας της κολύμβησης, Δημήτρης Μαγγανάς πήρε την πρώτη θέση τα 400 μέτρα ελεύθερο στο πρώτο μίτινγκ της εφετινής σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης σε μικρή πισίνα, που διεξάγεται στην Γλασκόβη. Ο Ελληνας πρωταθλητής, κάλυψε την απόσταση σε 3:49.44, ενώ δεύτερος ήταν ο Γερμανός Τόμας Λόφνικ με 3:50.65 και τρίτος ο Αυστραλός Τοντ Πίρσον με 3:50.99.

Με την κατάρριψη του ευρωπαϊκού ρεκόρ στο ζετέ της κατηγορίας των 63 κιλών, από την πρωταθλήτρια μας, Ιωάννα Χατζηϊωάννου, ολοκληρώθηκε το διεθνές μίτινγκ άρσης βαρών ''Τόφαλος Κακούσης'', που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Σταυρούπολης. Η Χατζηϊωάννου ''σήκωσε'' στην τρίτη της προσπάθεια 120 κιλά και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης, που ήταν 115 κιλά.

Στους αγώνες της 15ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Φίλιππος- Μακεδονικός 84-71, Μίλωνας-Ιωνικός Ν.Φ 64-61, Λάρισα-ΜΕΝΤ 60-54, Αμύντας- Ολύμπια 80-60, Δάφνη-Πειραϊκός 83-62, Αρίωνας-Π.Φάληρο 80-70 και Ηλυσιακός- Εσπερος 60-75. Η Δάφνη προηγείται πάντα με 28 βαθμούς, έναντι 25 του Εσπέρου και του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας και 24 της Λάρισας.

Στους αγώνες της 13ης ημέρας για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3- 1, ΑΕΚ-Ορεστιάδα 1-3, Κομοτηνή-Ιωνικός Ν 0-3 , Ηρακλής-Παναθηναϊκός 2-3 , Κτησιφών-Αρης 1-3 και Φιλία-Ηφαιστος 3-1. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα πρώτος με 25 βαθμούς, έναντι 24 της Ορεστιάδας και 23 του Ηρακλή.

Η Βουλιαγμένη νίκησε με 13-12 εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό στην 17η ημέρα του πρωταθλήματος πόλο στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών και παρέμεινε στην πρώτη θέση με 29 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός νίκησε με 9-6 εκτός έδρας την Χαλκίδα και την ``έπιασε`` στην δεύτερη θέση με 26 βαθμούς. Στα άλλα παιχνίδια: Πάτρα-Ηλυσιακός 13-8, Γλυφάδα-Εθνικός 6-6, Ομιλος Φίλων Θαλάσσης- Αρης Νικαίας 14-9 και Χίος-Χανιά 8-13.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,11, γαλλικό φράγκο προς 49,82, λίρα Αγγλίας προς 472,62, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,57, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 326,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται να σημειωθούν και τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από - 2 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο από 1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 Κελσίου. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στην Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 14 February 1999 - 18:00:18 UTC