Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καταλήψεις ελληνικών πρεσβειών στην Ευρώπη απο Κούρδους.
- Διορία μέχρι το μεσημέρι έδωσε ο Πάγκαλος στους Κούρδουςκαταληψίες.
- Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου για Οτσαλάν.
- Ανακοινώσεις κομμάτων για Οτσαλάν.
- Στην Ελευσίνα μεταφέρθηκαν οι Κούρδοι πρόσφυγες.
- Πρόβλεψη πρωθυπουργού για 2,5% πληθωρισμό στο τέλος του έτους.
- Ανακοινώσεις εντός της εβδομάδος για τη διδακτέα ύλη στα σχολεία.
- Στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία.
- Συνέντευξη του υπουργού Γεωργίας, Γιώργου Ανωμερίτη στο ΑΠΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Προοδευτικής με 1-0.
- Η Λάρισα, νίκησε τον Πανσερραϊκό, για το πρωτάθλημα της Β'εθνικής.
- Εκπλήξεις επιφυλάσει η σημερινή κλήση των παικτών στην εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καταλήψεις ελληνικών πρεσβειών στην Ευρώπη απο Κούρδους.

Σε καταλήψεις ελληνικών πρεσβειών και προξενείων στην Ευρώπη προβαίνουν Κούρδοι. Ηδη εκατοντάδες Κούρδοι έχουν καταλάβει τις πρεσβείες μας στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο, στη Κοπεγχάγη, στη Βόννη, στη Φραγκφούρτη, στο Βερολίνο, στο Ανόβερο, στη Μασσαλία, στη Χάγη, όπου πληροφορίες αναφέρουν οτι κρατούν ως ομήρους τη γυναίκα και το παιδί του πρέσβη μας, καθώς και στη Βιέννη, όπου κρατούν όμηρο τον ίδιο τον πρέσβη.

Διορία μέχρι το μεσημέρι έδωσε ο Πάγκαλος στους Κούρδουςκαταληψίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε έκτακτη συνέντευξή του σήμερα το πρωί με αφορμή τις καταλήψεις ελληνικών πρεσβειών και προξενείων ανά την Ευρώπη απο Κούρδους, έδωσε διορία μέχρι το μεσημέρι στις 12 να "εγκαταλείψουν όλες τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία και καταστρώνεται ήδη απο την ελληνική κυβέρνηση έργο αντιμετώπισης της οργάνωσης ΡΚΚ". Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε οτι για τη χώρα μας η αντιμετώπιση του Κουρδικού προβλήματος ήταν πάντα σύμφωνα με τις αρχές μας, καθώς είμαστε κατά των χωριστικών κινημάτων,κατά των ένοπλων ανταρσιών και κατά των πράξεων τρομοκρατίας και βίας. Κατέληξε δε λέγοντας οτι ο κ. Οτσαλάν δεν έχει υποβάλλει αίτηση παροχής πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου για Οτσαλάν.

Αργά χθες το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της, Δημήτρη Ρέππα, διέψευσε κατηγορηματικά οτι παραδόθηκε στις αρχές της Κένυας ο Κούρδος ηγέτης, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, απο τα μέλη της πρεσβείας μας στο Ναϊρόμπι. Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Ρέππας, είχε επιτρέψει στον Οτσαλάν να παραμείνει στην πρεσβεία εως ότου βρεθεί μια λύση. Ο Κούρδος ηγέτης, διευκρίνισε, απεχώρησε απο το χώρο της πρεσβείας, μετά απο συννενόηση, που είχε ο ίδιος με τις κενυάτικες αρχές. Η Ελλάδα έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το που βρίσκεται τώρα ο Οτσαλάν.

Ανακοινώσεις κομμάτων για Οτσαλάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος, αναφορικά με το αίτημα Οτσαλάν για να του δοθεί πολιτικό άσυλο είπε οτι απο τη στιγμή που υπάρχει δήλωση της κυβέρνησης οτι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα, είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου να σταθούμε στη δήλωση αυτή. Με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και η ΠΟΛΑΝ ζητούν να κινηθούν οι πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες προς τις κυβερνήσεις της Ευρώπης ανάμεσά τους και της ελληνικής για να χορηγηθεί άσυλο στον Οτσαλάν.

Στην Ελευσίνα μεταφέρθηκαν οι Κούρδοι πρόσφυγες.

Σε παλιό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στο όρος Πατέρας στην περιοχή της Ελευσίνας μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ οι περίπου 300 Κούρδοι, οι οποίοι επρόκειτο να εγκατασταθούν σε κτίριο του Νομαρχιακού Γενικου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (πρώην λοιμωδών), στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, αλλά αυτό δεν έγινε, λόγω της αντίδρασης των Δημοτικών αρχών και των κατοίκων.

Πρόβλεψη πρωθυπουργού για 2,5% πληθωρισμό στο τέλος του έτους.

Τη συνέχιση της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, έως το 2,5% στο τέλος του χρόνου, προέβλεψε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθές στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, όμως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για το ενδεχόμενο πληθωριστικών πιέσεων καθιστώντας τους οικονομικούς παράγοντες συνυπεύθυνους με την κυβέρνηση στην προσπάθεια δραστικής μείωσης του πληθωρισμού. Ο κ. Σημίτης επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάδειξη του ρόλου της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.

Ανακοινώσεις εντός της εβδομάδος για τη διδακτέα ύλη στα σχολεία.

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα μέτρα για την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων στα σχολεία. Η αναπλήρωση θα γίνει με άλλους τρόπους στα σχολεία, που είχαν πολύμηνες καταλήψεις και με ηπιότερους σε όσα έχασαν μόνο λίγες ημέρες.

Στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, λόγω των εξάωρων στάσεων εργασίας των γιατρών, εως και αύριο Τετάρτη, οι οποίοι μετά την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων διεκδικούν βελτίωση των συνθηκών του συστήματος υγείας. Πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν απο χθες και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Συνέντευξη του υπουργού Γεωργίας, Γιώργου Ανωμερίτη στο ΑΠΕ.

"Χωρίς να παραγνωρίζω τις δυσκολίες, είμαι αισιόδοξος", δηλώνει ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ , αναφερόμενος στην προοπτική της αγροτικής οικονομίας και υπογραμμίζει ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια ανασυγκρότησης της υπαίθρου. Ο υπουργός Γεωργίας αφού αναφέρεται στις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, τονίζει τη σημασία των "τομών" που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο νέο πλαισιο δομής και λειτουργίας του συνεταιριστικού κινήματος,τις διεπαγγελματικές οργανώσεις και πολλά άλλα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Προοδευτικής με 1-0.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σε ``τροχιά τίτλου``, αφού με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Λυμπερόπουλο νίκησε 1-0 την Προοδευτική, στο ουδέτερο γήπεδο της Πάτρας, σε αγώνα που ήταν στο πλαίσιο της 19ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Εξάλλου,ο Αρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε με 2-0 στο γήπεδο του Χαριλάου. Στον τρίτο χθεσινό αγώνα, η Βέροια επικράτησε 2-0 της Ξάνθης. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 44 βαθμούς, έναντι 43 του Παναθηναϊκού, 40 της ΑΕΚ, 36 του ΠΑΟΚ και του Αρη και 32 της Ξάνθης και του ΟΦΗ.

Η Λάρισα, νίκησε τον Πανσερραϊκό, για το πρωτάθλημα της Β'εθνικής.

Η Λάρισα, σε αγώνα της 20ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Β'εθνικής κατηγορίας, νίκησε 2-1 τον Πανσερραϊκό. Ετσι τώρα η Λάρισα ανέβηκε στην 8η θέση με 28 βαθμούς, ο Πανσερραϊκός είναι στην 9η με 27 και προηγείται η Καλαμάτα με 39, έναντι 38 της Καλλιθέας και 37 της Παναχαϊκής.

Εκπλήξεις επιφυλάσει η σημερινή κλήση των παικτών στην εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών.

Αρκετές εκπλήξεις αναμένεται να επιφυλάξει η σημερινή κλήση των παικτών που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών ενόψει των αγώνων με Γερμανία και Βέλγιο για την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας. Στους παίκτες που αναμένεται να καλέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ο Σωτήρης Νικολαίδης, που κάνει ένα καλό πρωτάθλημα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και οι νεαροί Χρήστος Χαρίσης που αγωνίζεται στο Ηράκλειο και Αντώνης Φώτσης που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,07, γαλλικό φράγκο προς 49,81, λίρα Αγγλίας προς 473,11, ελβετικό φράγκο προς 204,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,22, τη λίρα Κύπρου προς 563,73 και το ευρώ προς 326,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη σχεδόν τη χώρα με τοπικές βροχές,χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πανώ απο τις θαλάσσιες περιοχές. Στα δυτικά και τα βόρεια βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 8,στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο 1 με 13 και στο Αιγαίο 7 με 15 βαθμούς.Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα έχει στην Αττική, αλλά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 13 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη,βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 2 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 16 February 1999 - 9:00:16 UTC