Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διάψευση Πάγκαλου για δήθεν δηλώσεις του για Οτσαλάν.
- Ψήφισμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για Οτσαλάν με πρωτοβουλία Σημίτη.
- Δηλώσεις πρωθυπουργού για τη σημασία των ευρωεκλογών.
- Περιθώρια διαπραγμάτευσης των όρων της Συνθήκης Μάαστριχτ.
- Κυβερνητική απόφαση για γενική ρύθμιση αγροτικών χρεών.
- Δεύτερος γύρος εκλογών σε ΔΣΑ και ΔΣΘ.
- Αιτήσεις ετεροδημοτών για ψήφο στο τόπο κατοικίας τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κρίση στην τεχνική ηγεσία των Πρασίνων.
- Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 στη Βέροια την τοπική ομάδα.
- Ο Κυριάκος Καραταϊδης θα δώσει το "παρών" εναντίον της Γιουβέντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διάψευση Πάγκαλου για δήθεν δηλώσεις του για Οτσαλάν.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος ότι προέβη σε δηλώσεις για το θέμα Οτσαλάν στο Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων ή σε οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο.Παράλληλα εκφράζει την απορία του "για το πού μπορεί να στοχεύουν και τι εξυπηρετούν τέτοια αποκυήματα φαντασίας". Στο μεταξύ, συνεχίζεται η δικαστική έρευνα. Χθες κατέθεσε επί 15 ώρες ο μέχρι πρότινος πρέσβης μας στη Κένυα,κ. Κωστούλας.Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες η συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των Κούρδων.

Ψήφισμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για Οτσαλάν με πρωτοβουλία Σημίτη.

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν ψήφισμα για το Κουρδικό και για δίκαιη δίκη του Οτσαλάν. Οι ΗΠΑ επανέλαβαν οτι δεν προτίθενται να συμπεριλάβουν στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία την Ελλάδα, "μια φιλική χώρα, μια σύμμαχος των ΗΠΑ", όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Χθες αναχώρησε για τις Βρυξέλλες η συντρόφισσα του Κούρδου ηγέτη, Ντιλάν Κιλίτς.

Δηλώσεις πρωθυπουργού για τη σημασία των ευρωεκλογών.

Καθοριστικής σημασίας χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμά τους επηρεάζει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και το τι θα γίνει στον τόπο. Ο κ. Σημίτης παραδέχθηκε ότι στις εκλογές αυτές θα κριθεί το κυβερνητικό έργο αν και έσπευσε να τονίσει ότι η βασική κρίση της κυβερνητικής θητείας θα είναι στις εκλογές του 2000, όταν θα ολοκληρωθεί η τετραετία.

Περιθώρια διαπραγμάτευσης των όρων της Συνθήκης Μάαστριχτ.

Δυνατότητα διαπραγμάτευσης των κριτηρίων, που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ και κυρίως αυτό του πληθωρισμού, παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σχετική συζήτηση θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με την εξέλιξη αυτή παρέχεται η δυνατότητα αν υπάρχει απόκλιση στο κριτήριο του πληθωρισμού, κατά ορισμένα δέκατα της μονάδας, αυτό δεν θα ακυρώσει τη δυνατότητα ένταξης, αν η συνολική τάση σύγκλισης κρίνεται επαρκής.

Κυβερνητική απόφαση για γενική ρύθμιση αγροτικών χρεών.

Γενική ρύθμιση των αγροτικών χρεών θα προβλέπει η κυβερνητική απόφαση. Αυτό επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στο μεταξύ, σύγχυση προκάλεσε η δημοσιοποίηση σχεδίου ρύθμισης, που είχε ετοιμάσει η ΑΤΕ και περιέγραφε την κυβερνητική απόφαση.

Δεύτερος γύρος εκλογών σε ΔΣΑ και ΔΣΘ.

Δεύτερος γύρος εκλογών για την ανάδειξη προέδρου θα διεξαχθεί στους τρείς μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Στην Αθήνα αντιμέτωποι θα είναι ο νυν πρόεδρος, Αντώνης Ρουπακιώτης (32,97% στον πρώτο γύρο) και ο Δημήτριος Παξινός (29,24%). Στην Θεσσαλονίκη ο σημερινός πρόεδρος, Γιώργος Ιγνατιάδης (30,07%) και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (25,4%).

Αιτήσεις ετεροδημοτών για ψήφο στο τόπο κατοικίας τους.

Παρατάθηκε μέχρι τις 31 του μηνός η υποβολή αιτήσεων ετεροδημοτών, που επιθυμούν να ψηφίσουν στους τόπους κατοικίας τους στις ευρωεκλογές. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προσέλθουν στο δήμο ή την κοινότητα διαμονής τους ή για τις πρωτεύουσες των νομών, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο του εκλογικού τους βιβλιαρίου και συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση η οποία διανέμεται τυποποιημένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίση στην τεχνική ηγεσία των Πρασίνων.

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον Παναθηναϊκό,καθώς πληροφορίες ανέφεραν χθές το βράδυ πως ο Βασίλης Δανιήλ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των ''πρασίνων''. Σε περίπτωση που αληθεύουν, αυτό σημαίνει ότι ο Καβαλιώτης τεχνικός πλήρωσε,ουσιαστικά, την ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-0) στο ΟΑΚΑ. Επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει εκδοθεί, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συνηγορούν στην απόλυση του Δανιήλ.

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 στη Βέροια την τοπική ομάδα.

Αποφασιστικό βήμα στον δρόμο για τον τίτλο έκανε η ΑΕΚ, που νίκησε 3-0 στη Βέροια την τοπική ομάδα, σε αγώνα που ήταν στο πλαίσιο της 21ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής. Η ΑΕΚ, που έπιασε στη 2η θέση τον Παναθηναϊκό με 46 βαθμούς, παραμένει στο...κυνήγι του Ολυμπιακού, ο οποίος προηγείται με 50 βαθμούς.

Ο Κυριάκος Καραταϊδης θα δώσει το "παρών" εναντίον της Γιουβέντους.

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στη προπόνηση του Ολυμπιακού, στο Τορίνο. Ο αρχηγός Κυριάκος Καραταϊδης ολοκλήρωσε το πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή ενόχληση και όπως όλα δείχνουν θα δώσει το ''παρών'' στο μεγάλο ματς της Τετάρτης εναντίον της Γιουβέντους. Αντίθετα, τα μαντάτα ήταν για ακόμη μία φορά δυσάρεστα, όσον αφορά τους δύο Γκανέζους των πρωταθλητών. Οι Πίτερ Οφορίκουε, Φέλιξ Αμποάγκουε, δεν επέστρεψαν από την πατρίδα τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 297,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,96, γαλλικό φράγκο προς 43,92, λίρα Αγγλίας προς 477,21, ελβετικό φράγκο προς 204,89, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,32, τη λίρα Κύπρου προς 562,31 και το ευρώ προς 326,55 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο κατά διαστήματα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 18,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 20 και στο Αιγαίο 8 με 19 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 6 με 18 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 2 με 17 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 2 March 1999 - 8:00:08 UTC