Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ρύθμιση αγροτικών χρεών με αναχρηματοδότηση.
- Προκήρυξη για πρόσληψη 1.274 υπαλλήλων στο Δημόσιο.
- Μείωση φορολογίας των χαμηλών στρωμάτων ανήγγειλε η κυβέρνηση.
- Ανθελληνικό παραλήρημα απο την Αγκυρα.
- Εξέταση μαρτύρων για υπόθεση Οτσαλάν.
- Κατά της καύσης των νεκρών ο Αρχιεπίσκοπος.
- Στάση εργασίας στα τρόλεϊ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ελπίδες Ολυμπιακού για πρόκριση στους 4 του τσάμπιονς λίγκ.
- Ο Πανιώνιος έχασε από τη Μπαρτσελόνα για το κύπελλο Κόρατς.
- Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι ο αντικαταστάτης του Βασίλη Δανιήλ.
- Απόψε Πανιώνιος- Λάτσιο, για το κύπελλο κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ρύθμιση αγροτικών χρεών με αναχρηματοδότηση.

Με αναχρηματοδότηση θα ρυθμιστούν τα χρέη των αγροτών, όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, προσθέτοντας οτι τις επόμενες ημέρες η Αγροτική Τράπεζα θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο. Η εγκύκλιος θα αφορά στην τεράστια πλειοψηφία των αγροτών, οι οποίοι δέχθηκαν την κυβερνητική ρύθμιση με ανακούφιση είπε ο κ. Σημίτης και σημείωσε ότι "το 93% των χρεών των αγροτών δεν ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια δραχμές κατά νοικοκυριό".

Προκήρυξη για πρόσληψη 1.274 υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Από το ΑΣΕΠ ανακοινώθηκε η έκδοση προκήρυξης, η οποία αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας 1274 θέσεων, σε φορείς των υπουργείων Υγείας, Εθνικής Αμυνας, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και της Τράπεζας της Ελλάδος. Η προκήρυξη θα διατίθεται προς πώληση από το Εθνικό Τυπογραφείο και τις Νομαρχίες και Περιφέρειες της χώρας από αύριο 5 Μαρτίου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα πρέπει να γίνει εντός 20 ημερών, αλλά η έναρξη της χρονικής αυτής περιόδου θα γνωστοποιηθεί με ιδιαίτερη ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Μείωση φορολογίας των χαμηλών στρωμάτων ανήγγειλε η κυβέρνηση.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις της άμεσης φορορολογίας μέσα στο 1999 για εισοδήματα, που αφορούν χαμηλοσυνταξιούχους, μισθωτούς και εργαζόμενους, ανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δρυς. Ακόμη, στο πάγωμα των τιμών των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης για όλο το 1999, συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Βενιζέλος και εκπρόσωποι των βιομηχάνων, των εμπόρων και των σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συγκράτηση του πληθωρισμού.

Ανθελληνικό παραλήρημα απο την Αγκυρα.

Συνεχίζει η Αγκυρα το ανθελληνικό της παραλήρημα και τις απειλές, σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της γείτονος, κ. Χάκτανιρ, με δηλώσεις του στη "Μιλιέτ", αναφέρει οτι "η Ελλάδα έχει παραβιάσει όλους τους κανόνες του δικαίου και πρέπει να σταματήσει - όπως υποστηρίζει η στήριξη, που παρέχεται στην τρομοκρατία". Γελοιότητες χαρακτήσε ο κ. Ρέππας τις τουρκικές προκλήσεις, επισημαίνοντας οτι η στάση της χώρας μας αποσκοπεί στη δημιουργία καλού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εξέταση μαρτύρων για υπόθεση Οτσαλάν.

Συνεχίζεται απο τις εισαγγελικές αρχές η εξέταση μαρτύρων, σχετικά με την έλευση, παραμονή και αποχώρηση του Κούρδου ηγέτη απο τη χώρα μας. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, σε διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της ΝΔ, κ. Καραμανλή και ΠΟΛΑΝ, κ. Σαμαρά, θα τους ενημερώσει, σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν, καθώς και για γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Την παραίτηση της κυβέρνησης για το θέμα του αρχηγού του ΡΚΚ ζήτησε και χθες ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του στη Καλλιθέα.

Κατά της καύσης των νεκρών ο Αρχιεπίσκοπος.

Εναντίον της καύσης των νεκρών τάχθηκε για άλλη μια φορά χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στη διάρκεια ημερίδας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τις παραδόσεις της χώρας μας. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Φλωρίδης, επεσήμανε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τη θέση της προαιρετικής καύσεως των ετεροδόξων, ωστόσο εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου, που θα γίνει ως το τέλος Μαρτίου και στο οποίο θα ρυθμίζεται το θέμα και για τους ορθοδόξους.

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ.

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα η Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων. Στη διάρκεια της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελπίδες Ολυμπιακού για πρόκριση στους 4 του τσάμπιονς λίγκ.

Ενα γκολ του Ανδρέα Νινιάδη με πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, κράτησε ``ζωντανό` το όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στους ``4`` του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ``ερυθρόλευκοι`` γνώρισαν την ήττα με 2-1 στο ``Ντέλε Αλπι`` παρουσία περίπου 40.000 θεατών, όμως θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν το σε βάρος τους σκορ, στη ρεβάνς που θα γίνει στις 17 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο Πανιώνιος έχασε από τη Μπαρτσελόνα για το κύπελλο Κόρατς.

Αντίο Ευρώπη, για τον Πανιώνιο, που έχασε στη Νέα Σμύρνη από τη Μπαρτσελόνα με 80-71 στο πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Κόρατς. Βέβαια, υπάρχει και η ρεβάνς στις 10 Μαρτίου στη Βαρκελώνη,όμως το ενδεχόμενο να νικήσει η ελληνική ομάδα και μάλιστα με περισσότερους από 9πόντους είναι τουλάχιστον απίθανο.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι ο αντικαταστάτης του Βασίλη Δανιήλ.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι οριστικά ο αντικαταστάτης του Βασίλη Δανιήλ. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε ο Ελληνοαργεντινός με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ο Ελληνοαργεντινός προπονητής επιστρέφει πάλι στους ``πράσινους`` μετά από 2.5 χρόνια και οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού ελπίζουν ότι θ' αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας.

Απόψε Πανιώνιος- Λάτσιο, για το κύπελλο κυπελλούχων.

Η αποστολή της Λάτσιο βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τον σημερινό αγώνα με τον Πανιώνιο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου κυπελλούχων.Ο Σουηδός προπονητής της ιταλικής ομάδας, Σβεν Γκόραν Ερικσον, χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το ματς με τον Πανιώνιο, γιατί όπως είπε ο αντίπαλος έχει δυνατή έδρα και αυτό το διαπίστωσαν στον αγώνα με τον Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,92, γαλλικό φράγκο προς 49,77, λίρα Αγγλίας προς 482,67, ελβετικό φράγκο προς 205,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,68, τη λίρα Κύπρου προς 564,44 και το ευρώ προς 326,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα που στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές.Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωι στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στα πελάγη θα γίνουν βαθμιαία μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 19,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 20 και στα νησιά 9 με 18 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, νότιοι μέτριοι άνεμοι που αργότερα θα ενισχυθούν και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 7 με 19 και 5 με 17 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 4 March 1999 - 8:00:08 UTC