Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παρέμβαση ΗΠΑ για εκτόνωση έντασης στα ελληνοτουρκικά.
- Στη Βουλή σήμερα συζήτηση για εξωτερική πολιτική και Οτσαλάν.
- Ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί απο υπ. Εξωτερικών για Οτσαλάν.
- Θετικές εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών για ελληνική οικονομία.
- Μειώνεται η άμεση φορολογία.
- Εως 26 Μαρτίου τα δελτία των μαθητών για τις γενικές εξετάσεις.
- Και οι καμμένες δασικές εκτάσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στους 8 της ευρωλίγκα προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.
- Ο Πανιώνιος έχασε με 4-0 στη Νέα Σμύρνη από τη Λάτσιο.
- Φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Μπάγεβιτς και τους παίκτες.
- Αισιόδοξος γιά το μέλλον επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη ο Πύρρος Δήμας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παρέμβαση ΗΠΑ για εκτόνωση έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Αμερικανική παρέμβαση υπήρξε "για να πέσουν οι τόνοι" ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις. Τουρκικά μαχητικά, που έφεραν εξοπλισμό για αεροφωτογραφίες, παραβίασαν το FIR Αθηνών.

Στη Βουλή σήμερα συζήτηση για εξωτερική πολιτική και Οτσαλάν.

Σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την εξωτερική πολιτική και το θέμα Οτσαλάν. Την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαρτίου, θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση 116 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για την υπόθεση Οτσαλάν.

Ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί απο υπ. Εξωτερικών για Οτσαλάν.

Τους προέδρους της ΝΔ και της ΠΟΛΑΝ, κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά, ενημέρωσε χθες διαδοχικά για την υπόθεση Οτσαλάν, ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τη γγ του ΚΚΕ, κα Παπαρήγα. Στη δικαιοσύνη κατέθεσαν χθες ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ, κ. Σταυρακάκης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, κ. Γεωργακόπουλος και ο υποδιοικητής της ΕΥΠ. Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν ο βουλευτής, κ. Μπαντουβάς και ο απόστρατος αξιωματικός, κ. Ναξάκης. Νέος αρχηγός της ΕΥΠ ορίστηκε ο μέχρι τώρα γγ του υπουργείου Εξωτερικών, κ.Αποστολίδης

Θετικές εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών για ελληνική οικονομία.

Η ΕΕ θέλει σίγουρα την Ελλάδα στο ευρώ και υπάρχει ακόμα επαρκέστατος χρόνος για να τιθασευθεί ο ελληνικός πληθωρισμός, τονίζει σε έκθεσή της η επενδυτική εταιρία Bear Stearns, που δημοσιοποίησε χθές το πρακτορείο Ρόιτερ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, στο χρονοδιάγραμμα, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Μειώνεται η άμεση φορολογία.

Την απόφαση της κυβέρνησης για τη μείωση της άμεσης φορολογίας μέσα στο 1999 και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτικών, ώστε να ωφεληθούν οι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και οι μεσαίες τάξεις, επανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Δρυς απηύθυνε έκκληση προς τους φορολογούμενους να καταθέσουν το συντομότερο δυνατό τις φορολογικές τους δηλώσεις, ώστε να μην παρατηρηθεί συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες.

Εως 26 Μαρτίου τα δελτία των μαθητών για τις γενικές εξετάσεις.

Από 16 έως 26 Μαρτίου θα υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που θα συμμετάσχουν στις γενικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στο τέλος Ιουνίου, ενώ στα μέσα του ίδιου μήνα θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, σύμφωνα με το νέο σύστημα για τους μαθητές της Β' τάξης Λυκείου. Η μετάδοση των θεμάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών με τη χρήση της ΕΡΤ. Φέτος αυξάνονται οι εισακτέοι σε 74000 απο 62000, που ήταν πέρσι.

Και οι καμμένες δασικές εκτάσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Στις 5 Απριλίου αρχίζει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησιών για τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου σε άλλους 276 δήμους της χώρας, εκ των οποίων οι 24 είναι στην Αττική. Στο Εθνικό Κτηματολόγιο θα ενταχθούν και οι καμμένες δασικές εκτάσεις της Αττικής και άλλων περιοχών, για να αποφευχθούν τυχόν καταπατήσεις, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους 8 της ευρωλίγκα προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.

Στους ``8`` της Ευρωλίγκα προκρίθηκε ο Ολυμπιακός αφού μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα επικράτησε στην Ιταλία της Βαρέζε με 83-77 μετά από δύο παρατάσεις. Ετσι, οι ``ερυθρόλευκοι`` στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Βιλερμπάν-Τσιμπόνα, στο τελευταίο βήμα πριν το φάιναλ φορ του Μονάχου. Αντίθετα, αδοξο τέλος είχε η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Παναθηναϊκού, που γνώρισε τη συντριβή από την Τιμσίστεμ Μπολόνια με 88- 64 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρωλίγκα, αφού είχε χάσει και στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα.

Ο Πανιώνιος έχασε με 4-0 στη Νέα Σμύρνη από τη Λάτσιο.

Την ατυχία του να πέσει πάνω στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, πλήρωσε ο Πανιώνιος που έχασε με 4-0 στη Νέα Σμύρνη από τη Λάτσιο, στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Οι Ιταλοί έφτασαν άνετα στη νίκη και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου, στη Ρώμη.

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Μπάγεβιτς και τους παίκτες.

Αρκετές δεκάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού ξενύχτησαν και περίμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό αεροδρόμιο για να αποθεώσουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους παίκτες για την γλυκιά ήττα από τη Γιουβέντους με 2-1, που δίνει στον πρωταθλητή Ελλάδας το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ.Από την αλλη πλευρά πίκρα επικρατεί στις τάξεις της Γιουβέντους για το τελικό 2-1 επί του Ολυμπιακού.

Αισιόδοξος γιά το μέλλον επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη ο Πύρρος Δήμας.

Αισιόδοξος γιά το μέλλον επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη ο Πύρρος Δήμας. Ο Ολυμπιονίκης μας της άρσης βαρών υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στον δεξί ώμο και, όπως δήλωσε, πιστεύει ότι θα συνεχίσει την καριέρα του και θα χαρίσει στην χώρα μας νέες διακρίσεις. ''Εκανα την επέμβαση γιά να μπορέσω να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό και να χαρίσω στην Ελλάδα περισότερα μετάλλια. Αν δεν την έκανα, δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσω την καριέρα μου'' είπε ο Δήμας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,05, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 484,82, ελβετικό φράγκο προς 205,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,60, τη λίρα Κύπρου προς 562,31 και το ευρώ προς 326,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις, βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 15,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το ιόνιο 10 με 17 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς. Συννεφιά με πιθανή βροχή το πρωί, νότιους μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 17 και 11 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 5 March 1999 - 8:00:10 UTC