Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανησυχούν οι ΗΠΑ για επέκταση της κρίσης του Κόσοβου στη Βαλκανική.
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
- Ξεκίνησε τις εργασίες η Εξεταστική Επιτροπή για υπόθεση Οτσαλάν.
- Ο Κώστας Σημίτης στο Βερολίνο για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
- Σήμερα το Βιάγκρα στα φαρμακεία της Αθήνας.
- Βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής.
- Σε ισχύ απο την Κυριακή η θερινή ώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Κώστας Πετρόπουλος νέος προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 4-2 τον Εθνικό Αστέρα.
- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, έκανε χθές την πρώτη της προπόνηση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για επέκταση της κρίσης του Κόσοβου στη Βαλκανική.

Η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο και στον απόλυτο σεβασμό των υφισταμένων συνόρων, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος, στον πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Μπερνς, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε χθες για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης σε όλα τα Βαλκάνια. Η σημερινή μέρα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο Αμερικανός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, θα έχει νέο καθοριστικό γύρο συνομιλιών με τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Την επόμενη μέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποτυπώσει η συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, την προσεχή Δευτέρα. Στη συνεδρίαση αυτή θα εκλεγεί ο γραμματέας της ΚΕ και το ΕΓ. Στη νέα Κεντρική Επιτροπή, που απαριθμεί 180 μέλη, τα 110 πρόσκεινται στη λεγόμενη εκσυγχρονιστική πτέρυγα και τα υπόλοιπα 70 στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ξεκίνησε τις εργασίες η Εξεταστική Επιτροπή για υπόθεση Οτσαλάν.

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση Οτσαλάν. Πρόεδρός της εξελέγη ο Χρήστος Ροκόφυλλος, αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Καλαμακίδης και γραμματέας ο Θανάσης Αλευράς, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι τρείς. Απο την ψηφοφορία απείχε το ΚΚΕ, ενώ λευκό ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει και σήμερα το μεσημέρι για να καθορίσει τις ημέρες σύγκλισής της και κυρίως να συντάξει τον κατάλογο των μαρτύρων, που θα κληθούν προς εξέταση.

Ο Κώστας Σημίτης στο Βερολίνο για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Σκληρή μάχη για την επίτευξη των στόχων, που έχει θέσει η χώρα μας στο πλαίσιο της "Ατζέντας 2000", θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην αυριανή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Βερολίνο, όπου μεταβαίνει σήμερα.

Σήμερα το Βιάγκρα στα φαρμακεία της Αθήνας.

Με καθυστέρηση περίπου 10 ημερών, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα, πρώτα στα φαρμακεία της Αθήνας και στη συνέχεια της επαρχίας, το περιβόητο χάπι Βιάγκρα κατά της σεξουαλικής ανικανότητας. Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση του χρειάζεται ιατρική συνταγή, καθώς το χάπι μπορεί να είναι επικίνδυνο για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων.

Βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής.

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά τις ευρωεκλογές και νίκη του κόμματός του, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ. Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτυπώθηκαν οι μεγάλες αδυναμίες του κυβερνώντος κόμματος και καταδείχτηκε ότι είναι διχασμένο ιδεολογικά και πολιτικά.

Σε ισχύ απο την Κυριακή η θερινή ώρα.

Απο την προσεχή Κυριακή 28 του μηνός, θα ισχύσει η θερινή ώρα. Συγκεκριμένα, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά, δηλαδή στις 4. Η χειμερινή ώρα θα επανέλθει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κώστας Πετρόπουλος νέος προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Νέο προπονητή αλλά και νέο συμβουλάτορα, έχει από χθες η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Η ΕΟΚ αλλά και προσωπικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ανέθεσε τα καθήκοντα του πρώτου προπονητή στον Κώστα Πετρόπουλο, με βοηθούς τους Λάκη Τσάβα και Ηλία Ζούρο, μια συνεργασία που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και επίσημα. Οσον αφορά τα χρέη του τεχνικού συμβούλου, θα τα αναλάβει εκτός σοβαρού απροόπτου ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 4-2 τον Εθνικό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τους 4 βαθμούς διαφορά που είχε στη βαθμολογία από τη δεύτερη ΑΕΚ, αφού σε αγώνα της 24ης ημέρας νίκησε στο ΟΑΚΑ 4-2 τον Εθνικό Αστέρα. Στο 2ο αγώνα η Βέροια νίκησε 3-1 στην έδρα της τον Πανιώνιο και ελπίζει στη σωτηρία της, ενώ σε περιπέτειες έπεσαν μετά την ήττα οι Νεοσμυρνιώτες. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 59 βαθμούς, έναντι 55 της ΑΕΚ και 50 του Παναθηναϊκού.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, έκανε χθές την πρώτη της προπόνηση.

Χωρίς τους διεθνείς του Ολυμπιακού αλλά και τους Νίκο Μαχλά και Γιάννη Αναστασίου, που αναμένονταν χθες στην Αθήνα, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έκανε στη Ν. Φιλαδέλφεια την πρώτη της προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γιά τα δύο κρίσιμα παιχνίδια που θα δώσει στο τέλος του μήνα με τη Νορβηγία και την Λετονία, γιά τα προκριματικά του EURO 2000. Εκτός από τους παραπάνω, στην πρώτη προπόνηση του εθνικού μας συγκροτήματος δεν έλαβε μέρος και ο Ντέμης Νικολαϊδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,89, γαλλικό φράγκο προς 49,76, λίρα Αγγλίας προς 488,64, ελβετικό φράγκο προς 204,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 255,62, τη λίρα Κύπρου προς 564,34 και το ευρώ προς 326,42 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται αρχικά στα δυτικά.Τα φαινόμενα έως τη νύχτα θα επεκταθούν σχεδόν σ'ολη τη χώρα,ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 13,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 17 και στο Αιγαίο 6 με 19 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 6 με 16 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 4 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 23 March 1999 - 8:00:11 UTC