Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ψυχραιμία συνιστά η Αθήνα για τις εξελίξεις στο Κόσοβο.
- Θέμα ωρών η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κοσυφοπέδιο.
- Ο Γιέλτσιν προειδοποίησε για γενικευμένο πόλεμο στην Ευρώπη.
- Καθηγητές πουλούσαν μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών!
- Ανώμαλη προσγείωση για αραβικό αεροσκάφος τσάρτερ στη Ρόδο.
- Ψυχοπαθής σκοτώνει τον πατέρα του, στο Δρυόβουνο Κοζάνης.
- Αύριο η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ψυχραιμία συνιστά η Αθήνα για τις εξελίξεις στο Κόσοβο.

Η Αθήνα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, συνιστώντας ψυχραμία ενώ έχει θέσει σε ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις για τυχόν κύμα προσφύγων. Υπάρχει απόλυτος έλεγχος της κατάστασης, δήλωσε από το Βερολίνο ο Κώστας Σημίτης, ενώ επέστρεψαν εσπευσμένα στην Αθήνα οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννος Κρανιδιώτης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης των Ελλήνων φοιτητών από το Βελιγράδι και άλλες πόλεις της Γιουγκοσλαβίας. Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Κόσοβο, εξέφρασε από το Βερολίνο και ο Κώστας Καραμανλής.

Θέμα ωρών η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κοσυφοπέδιο.

Κορυφώνεται η αγωνία στο Κοσσυφοπέδιο για το πότε θα πραγματοποιηθούν νατοϊκές επιθέσεις. Ο αναπληρωτής γγ του ΝΑΤΟ εξέφρασε την εκτίμηση οτι είναι θέμα ωρών να πραγματοποιηθούν τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Σερβίας. Την ίδια ώρα, οι ηγέτες της ΕΕ που συνεδριάζουν στο Βερολίνο, καταβάλουν ύστατη προσπάθεια να πείσουν τον Μιλόσεβιτς να δεχθεί τα αιτήματα της Δύσης, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς εκείνος σε διάγγελμά του υποστήριξε τις θέσεις του και κάλεσε τους σέρβους πολίτες να αντιμετωπίσουν σθεναρά τις νατοϊκές επιθέσεις.

Ο Γιέλτσιν προειδοποίησε για γενικευμένο πόλεμο στην Ευρώπη.

Η Ρωσία από την πλευρά της, που τάσσεται κατά της χρήσης βίας, απείλησε οτι σε περίπτωση νατοϊκών επιδρομών θα αναπτύξει πυρηνικά στη Λευκορωσία, και αμέσως ο αμερικανός πρόεδρος έσπευσε τηλεφωνικώς να πείσει τον Γιέλτσιν, ότι δεν πρέπει να χαλάσουν οι διμερείς τους σχέσεις για ένα τέτοιο θέμα. Σε διάγγελμά του, ο Γιέλτσιν προειδοποίησε οτι νατοϊκές επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία, θα προκαλέσουν γενικευμένο πόλεμο στην Ευρώπη. Στο Βελιγράδι έχουν εκκενωθεί όλες οι ξένες πρεσβείες, ενώ οι αρχές σε μία προσπάθεια να καταστείλουν κάθε αντίδραση και διέκοψαν τη λήψη τηλεοπτικών δορυφορικών προγραμμάτων.

Καθηγητές πουλούσαν μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών!

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας εναντίον των τεσσάρων από τα 10 μέλη του κυκλώματος που, αντί αδρής αμοιβής, πωλούσε βαθμολογίες σε φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο κύκλωμα, που εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες, συμμετείχαν ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Αγησίλαος Δάλας, μαθηματικοί και υπάλληλοι της γραμματείας του Πανεπιστημίου. Εντολή για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, έδωσε ο υπουργός παιδείας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Ανώμαλη προσγείωση για αραβικό αεροσκάφος τσάρτερ στη Ρόδο.

Αγιο είχαν οι 252 επιβάτες και τα 19 μέλη του πληρώματος Αραβικού αεροσκάφους τσάρτερ, όταν κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Ρόδου, για άγνωστους λόγους, βγήκε από το διάδρομο και σταμάτησε σε χωράφι. Το ευτύχημα είναι ότι μόνο επτά επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν κατέβαιναν με τις τσουλήθρες από το αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε την πτήση από το Ντουμπάϊ στο Ραμπάτ του Μαρόκου, με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρόδο.

Ψυχοπαθής σκοτώνει τον πατέρα του, στο Δρυόβουνο Κοζάνης.

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας Κοζάνης κατά του 34χρονου ψυχοπαθούς Μηνά Μανιάκη, ο οποίος σκότωσε και κατακρεούργησε τον πατέρα του Δημήτρη 71 ετών, στο Δρυόβουνο Κοζάνης. Ο δράστης λογομάχησε με τον πατέρα του επειδή του είπε να πάρει τα φαρμακά του και τότε αυτός τον σκότωσε με ένα τραπεζομάχαιρο και στη συνέχεια περίμενε την αστυνομία να τον συλλάβει.

Αύριο η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Με την καθιεριωμένη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ολοκληρώνονται αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25-ης Μαρτίου. Σήμερα έγινε η μαθητική παρέλαση ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξι θέσεις κέρδισε το Μάρτιο η εθνική ποδοσφαίρου, στην παγκόσμια κατάταξη που ανακοινώνει κάθε μήνα η FIFA. Ετσι η εθνική μας από την 40η θέση που κατείχε το Φεβρουάριο ανέβηκε στην 34η με 569 βαθμούς. Στο μεταξύ, ο ομοσπονδιακός προπονητής Ιορντανέσκου, απατώντας σε δηλώσεις του Μπάγιεβιτς για το θέμα Ελευθερόπουλου, τόνισε ότι σκέφτεται το λέει και δεν κρύβεται και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα δεν ήλθε για να βγάλει χρήματα, αφού δεν του λείπουν, αλλά για να κάνει έργο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός Κανελλάκης δήλωσε σήμερα ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται στη συνέχεια είναι καλές διαιτησίες ώστε να μη χάσει την αξιοπιστία του στα ματς που απομένουν και να μην υπάρξουν παρατράγουδα στο τέλος της σεζόν. Ακόμη επεσήμανε ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το παράνομο στοίχημα και πως η Πολιτεία πρέπει να το νομιμοποιήσει ώστε να μην υπάρχουν παρεμβάσεις.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Χούλιο Σέζαρ γυμνάστηκαν κανονικά σήμερα και εκτός απροόπτου θα τεθούν στη διάθεση του Χουάν Ραμόν Ρότσα για τον αγώνα της μεταπροσεχούς Κυριακής, με τον Πανιώνιο. Και οι δύο αναμένεται να επανέλθουν στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, καθώς θα απουσιάζουν οι Μιλόγεβιτς και Μπασινάς λόγω τιμωρίας και έτσι ο Σέζαρ θα καλύψει τη θέση του λίμπερο.

Στους αγώνες της 15ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Νότιο Ομιλο της Γ' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΕΑΡ-Μαρκό 1-0, Ατρόμητος-Αιολικός 2-0, Λεβαδειακός-Ναυπακτιακός 1-1, Αχαϊκή-Παναργειακός 0- 2, Αγερσανί-Παναιγιάλειος 2-1 και Αιγάλεω -Κερατσίνι 2-1. Ετσι τώρα προηγείται το Αιγάλεω με 31 βαθμούς και ακολουθούν Παναιγιάλειος 26, Ναυπακτιακός 25, Ατρόμητος, Αγερσανί και ΕΑΡ 23, Λεβαδειακός 22. Εξάλλου στους αγώνες της 16ης ημέρας για το Βόρειο Ομιλο της Γ' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων Κρύας Βρύσης-Πρέβεζα 1-1, Αετός Σκύδρας-Κοζάνη 0-0, Καστοριά- Καρδίτσα 1-2, Νάουσα-Δόξα Δράμας 2-0, Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Αμπελόκηποι 0- 0 και Ολυμπιακός Βόλου-Κιλκισιακός 2-1. Ετσι τώρα προηγείται ο Ολυμπιακός Βόλου με 33 βαθμούς και ακολουθούν Νάουσα 32 (15 αγώνες), Απόλλων Κρ. Βρύσης 29, Κοζάνη 28 (15 αγ.), Ποσειδών Μηχ. 27 (15 αγ.) και Κιλκισιακός 24.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 493,33, ελβετικό φράγκο προς 206,94, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,73, τη λίρα Κύπρου προς 569,82 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

Οι πύραυλοι "Κρουζ" έπληξαν σήμερα τη Σοφοκλέους, πριν ακόμη χτυπήσουν τη Σερβία. Οι δραματικές εξελίξεις και το κλίμα αβεβαιότητας στα Βαλκάνια καθόρισε σήμερα τις "τύχες" της Σοφοκλέους, δίνοντας το εύνασμα για μαζικές πωλήσεις απο την αρχή των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.471,48 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 166,32 μονάδων ή σε ποσοστό 4,57%. Στην αντίδραση της αγοράς συνέβαλε και η πληροφορία ότι οι Σέρβοι στο "παρά πέντε" άφησαν κάποιο περιθώριο για επανάληψη των συνομιλιών. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με το μεγαλύτερο μέρος της συναλλακτικής δραστηριότητας να απορροφάται απο το χώρο των τραπεζών, λόγω της αγοραστικής παρέμβασης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων. Οποιαδήποτε πρόβλεψη για την περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία της αγοράς απο χρηματιστηριακούς αναλυτές κρίνεται παρακινδυνευμένη.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές, αλλά και εκεί σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς εως μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 13 βαθμούς, στο Ιίονιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 16 και στο Αιγαίο 8 με 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 15 και 1 με 13 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 24 March 1999 - 18:00:12 UTC