Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 02/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η σύλληψη των τριών αμερικανών πεζοναυτών απασχολεί τις ΗΠΑ.
- Χωρίς αποτέλεσμα οι διπλωματικές προσπάθειες για το Κόσοβο.
- Στην Αθήνα την Κυριακή ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών.
- Μεγάλο μουσικό συλλαλητήριο ειρήνης στη Θεσσαλονίκη.
- Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδος τα 9 τρις από ΕΕ, κατά τον Παπαντωνίου.
- Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για 37.000 άτομα.
- Αλλοι δύο νέοι θύματα της ηρωίνης σε Πειραιά-Αθήνα.
- Βρέθηκε νεκρό 5χρονο αγοράκι στο Σπερχειό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η σύλληψη των τριών αμερικανών πεζοναυτών απασχολεί τις ΗΠΑ.

Η σύλληψη των τριών αμερικανών πεζοναυτών από τις σερβικές δυνάμεις απασχολεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Οι σερβικές αρχές ανακοίνωσαν οτι θα έχουν μία σύντομη δίκη και θα τύχουν καλής μεταχείρισης. ΝΑΤΟ και ΗΠΑ κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία και θα συνεχιστούν και το Πάσχα. Εν πλω προς το Αιγαίο βρίσκεται το πρώτο από τα επτά ρωσικά πολεμικά πλοία που θα μεταβούν στην Αδριατική, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Συμμαχίας.

Χωρίς αποτέλεσμα οι διπλωματικές προσπάθειες για το Κόσοβο.

Σε διπλωματικό επίπεδο οι προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, παρά τη συνάντηση Μιλόσεβιτς- Ρουγκόβα στο Βελιγράσι, όπου συμφώνησαν να εργασθούν από κοινού για μία πολιτική λύση. Η Γερμανία απεδέχθη τη Ρωσική πρόταση για έκτακτη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων χωρών, ενώ στις 8 Απριλίου θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Την ίδια ώρα συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων, αν και οι πληροφορίες για τον αριθμό τους είναι συγκεγχυμένες.

Στην Αθήνα την Κυριακή ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών.

Στην Αθήνα φτάνει την Κυριακή ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τάλμποτ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου και πιθανώς με τον πρωθυπουργό. Σε συνετευξή του στο ΒΗΜΑ, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ. Μπερνς τονίζει οτι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα και το απαραβίαστο των συνόρων της Ελλάδος και εκτιμά οτι η κρίση στο Κόσοβο δεν πρόκειται να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τη Σόφια και τα Σκόπια.

Μεγάλο μουσικό συλλαλητήριο ειρήνης στη Θεσσαλονίκη.

Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της βουλής με απόφασή της ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός από όλες τις πλευρές και επανέναρξη του πολιτικού διαλόγου, με βάση τις ιδέες της Ομάδος Επαφής. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το μεγάλο μουσικό συλλαλητήριο. Στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε δίωρη στάση εργασίας. Την Τρίτη θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για τη Σερβία το πρώτο κοντέϊνερ, με ιατροφαρμακευτική βοήθεια, από μή κρατικούς φορείς.

Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδος τα 9 τρις από ΕΕ, κατά τον Παπαντωνίου.

Μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία της Ελλάδος, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας την εξασφάλιση των εννέα τρισ. δρχ. εκ μέρους της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την περίοδο μέχρι το 2006. Οπως δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου ένα μεγάλο μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της Παιδείας, προκειμένου η ελληνική νεολαία να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21-ου αιώνα.

Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για 37.000 άτομα.

Πάνω από 24 δις δρχ έχουν απορροφηθεί για προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης τουλάχιστον 37.000 ατόμων, που θα αρχίσουν μέσα στο 1999 και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2000 στα πλαίσια της δράσης κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Πρόσθεσε επίσης πως εντός του έτους θα διατεθούν άλλα 55 δις δρχ για την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Αλλοι δύο νέοι θύματα της ηρωίνης σε Πειραιά-Αθήνα.

Αλλοι δύο νέοι γράφτηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ηρωίνης. Πρόκειται για τον 35χρονο Δημήτρη Ξένο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το εκθεσιακό κέντρο στο Λιμάνι του Πειραιά, που είχε καταφύγει μαζί με το φίλο του Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, ο οποίος σώθηκε, για να κάνουν χρήση ηρωίνης. Το δεύτερο θύμα είναι ο Αλέκος Καραγιάννης 21 ετών, που βρέθηκε νεκρός σε υπόγειο διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Βρέθηκε νεκρό 5χρονο αγοράκι στο Σπερχειό.

Νεκρό στα παγωμένα νερά του Σπερχειού ποταμού εντοπίστηκε 5χρονο αγοράκι από την Αλβανία που έμενε μαζί με τους γονείς του στη Σπερχειάδα της Φθιώτιδας. Ο μικρός Γιώργος είχε φύγει χθες το απόγευμα από το σπίτι του για να παίξει με τους φίλους του, αλλά δεν επέστρεψε και οι γονείς του άρχισαν να τον αναζητούν. Τελικά το παιδάκι βρέθηκε από άνδρες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στον Σπερχειό ποταμό και ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ανάμικτα συναισθήματα δέχθηκαν οι φίλοι της ΑΕΚ την πρωτοβουλία της ΠΑΕ να βρεθεί η ομάδα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στο Βελιγράδι, για φιλικό παιχνίδι με την Παρτιζάν, τη Μεγάλη Τετάρτη. Η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών της Ενωσης συμφωνεί με την ενέργεια αυτή, ενώ υπάρχει και μία μικρή μερίδα που προβληματίζεται υποστηρίζοντας ότι η ομάδα ίσως μπει στη μαύρη λίστα της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Πάντως, αν και η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών είναι εθελοντική,όλοι οι παίχτες δήλωσαν ότι θα μεταβούν στη Γιουγκοσλαβία.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο β' ημίχρονο, ο Πανιώνιος επικράτησε με 85-75 (ημ. 39-46) της ΑΕΚ και ισοφάρισε σε 1-1 τις μεταξύ τους νίκες, στον α' γύρο των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ. Ετσι, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον τρίτο και τελευταίο αγώνα, που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης των ``κυανέρυθρων`` ήταν ο Γιώργος Καράγκουτης με 23 πόντους.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Δανιήλ συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ με τον πρόεδρο Αλημίση και το γενικό γραμματέα Γκαγκάτση με τους οποίους συζήτησε τους όρους της συνεργασίας του με την ομοσπονδία, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το τι συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ για τα πλέι οφ, καθώς το παιχνίδι άρχισε στις 7 το απόγευμα. Αν η Ενωση επικρατήσει τότε κάνει το 2-0 και περνά στην επόμενη φάση. Επίσης, στις 9 το βράδυ, το Περιστέρι αντιμετωπίζει τη Νήαρ Ηστ και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του για να περάσει στην επόμενη φάση των πλέι οφ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,33, γαλλικό φράγκο προς 50,49, λίρα Αγγλίας προς 493,04, ελβετικό φράγκο προς 207,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,92, τη λίρα Κύπρου προς 573,35 και το ευρώ προς 331,19 δραχμές.

Η Σοφοκλέους σήμερα βρήκε τα χαμένα της αντανακλαστικά, ανακάπτοντας δυναμικά, μετά τη χθεσινή "ελεύθερη" πτώση των τιμών των μετοχών. Ο γενικός δείκτης τιμών κάλυψε κατά πολύ το χαμένο έδαφος της χθεσινής ημέρας, κλείνοντας με άνοδο 182,10 μονάδων, ή σε ποσοστό 5,83%, στις 3.303,49 μονάδες. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, η χθεσινή πτώση ήταν ακραία και αδικαιολόγητη και οδήγησε σήμερα σε ανάλογη ανοδική κίνηση. Εντονη αγοραστική διάθεση χαρακτήρισε τις κινήσεις των επενδυτών απο τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών και ο δείκτης ξεπέρασε γρήγορα τα επίπεδα των 3.200 μονάδων, για να κινηθεί πάνω απο το φράγμα των 3.300 μονάδων με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας των συναλλαγών, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 3.304,90 μονάδες (+5,88%). Στη συνέχεια ο δείκτης περιόρισε τα κέρδη του κάτω απο το 5% για να κλείσει τελικά σε απόσταση "αναπνοής" απο τα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 0,13%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με νεφώσεις, βροχές κατά περιόδους και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι ανεμοι θα είναι Δυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια απο 6 εως 16 βαθμούς, στα Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 18 και 8 με 16 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 2 April 1999 - 18:00:09 UTC