Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 10/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εν αναμονή νέων ΝΑΤΟϊκών επιθέσεων η Γιουγκοσλαβία.
- Εκατοντάδες Κοσοβάροι πρόσφυγες, συγκεντρώνονται εκ νέου στη μεθόριο με τα Σκόπια.
- Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, το έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, για τη γιουγκοσλαβική κρίση.
- Στη Λάρνακα επέστρεψε ο Σπύρος Κυπριανού, μετά τις άκαρπες προσπάθειες στο Βελιγράδι για την απελευθέρωση των 3 Αμερικανών.
- Με τον Αλβανό πρωθυπουργό Παντελί Μάικο, συναντήθηκε στα Τίρανα, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα, σχετικά με επικείμενη αναγνώριση της ΠΓΔΜ, υπό νέα σύνθετη ονομασία, καθώς και για την έναρξη ελληνοτουρικού διαλόγου.
- Με έκτακτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα, από τα Ιεροσόλυμα, το Αγιο Φως.
- Τουλάχιστον 14 νεκροί και 225 τραυματίες, σε 174 τροχαία δυστυχήματα, ο απολογισμός της εξόδου των εκδρομέων.
- Ιερόσυλοι διέρρηξαν χθές δύο εκκλησίες στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την αποθέωση από τον Τύπο της Γιουγκοσλαβίας, γνώρισε η ΑΕΚ.
- Μεταγραφικό "στόχαστρο" της ΑΕΚ οι αδελφοί Ιλια και Βλάντο Ιβιτς.
- Ρίχνει τους τόνους ο Ολυμπιακός, στο θέμα του Γρηγόρη Γεωργάτου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εν αναμονή νέων ΝΑΤΟϊκών επιθέσεων η Γιουγκοσλαβία.

Εν αναμονή νέων ΝΑΤΟϊκών επιθέσεων, βρίσκεται η Γιουγκοσλαβία. Ο Βρετανός υφυπουργός Αμυνας προειδοποίησε, ότι οι αεροπορικές επιθέσεις θα ενταθούν, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, δήλωσε, οτι εξετάζονται όλες οι επιλογές, χωρίς να αποκλείει και την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Κόσοβο. Συμμαχικά αεροσκάφη, έπληξαν χθές την Πρίστινα, καταστρέφοντας αναμεταδότες της σερβικής τηλεόρασης, ενω εκρήξεις αναφέρθηκαν και στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Εκατοντάδες Κοσοβάροι πρόσφυγες, συγκεντρώνονται εκ νέου στη μεθόριο με τα Σκόπια.

Το Βελιγράδι προειδοποίησε τα Τίρανα, να μην επιτρέπει σε αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσοβου, να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της Σερβίας, από το έδαφος της Αλβανίας, επισείοντας τον κίνδυνο, κλιμάκωσης του πολέμου στα Βαλκάνια. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Κοσοβάροι πρόσφυγες, συγκεντρώνονται στη μεθόριο με τα Σκόπια, γεγονός που αποτελεί ένδειξη, ότι οι Γιουγκοσλάβοι άνοιξαν και πάλι τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, το έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, για τη γιουγκοσλαβική κρίση.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, να εξαπολύσουν χερσαία επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, απο το έδαφος της χώρας του. Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, το έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στη γιουγκοσλαβική κρίση. Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν, οτι ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, είναι έτοιμος να παρουσιάζει πρωτοβουλία για μία διπλωματική επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο, στη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης την Τετάρτη.

Στη Λάρνακα επέστρεψε ο Σπύρος Κυπριανού, μετά τις άκαρπες προσπάθειες στο Βελιγράδι για την απελευθέρωση των 3 Αμερικανών.

Στη Λάρνακα επέστρεψε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Σπύρος Κυπριανού, μετά τις άκαρπες προσπάθειες που κατέβαλε στο Βελιγράδι, για την απελευθέρωση των τριών αιχμαλώτων Αμερικανών πεζοναυτών. Σε δηλώσεις του, ο κ.Κυπριανού, απέδωσε την αποτυχία της αποστολής του στην επιμονή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, ακόμα και την ώρα που ο ίδιος συναντάτο με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς για να διαπραγματευτεί για τους αιχμαλώτους.

Με τον Αλβανό πρωθυπουργό Παντελί Μάικο, συναντήθηκε στα Τίρανα, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Με τον Αλβανό πρωθυπουργό Παντελί Μάικο, συναντήθηκε στα Τίρανα, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε καταυλισμούς, Κοσοβάρων προσφύγων. Ο κ.Τσοχατζόπουλος, τόνισε οτι προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η ανεμπόδιστη επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, υπό διεθνή εγγύηση. Στο λιμάνι του Δυρραχείου το ελληνικό αρματαγωγό "Χίος" ξεφόρτωσε σήμερα δεκάδες τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα, σχετικά με επικείμενη αναγνώριση της ΠΓΔΜ, υπό νέα σύνθετη ονομασία, καθώς και για την έναρξη ελληνοτουρικού διαλόγου.

Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με επικείμενη αναγνώριση της ΠΓΔΜ, υπό νέα σύνθετη ονομασία, καθώς και για την έναρξη ελληνοτουρικού διαλόγου. Σύμφωνα με την εφημερίδα το "Βήμα", ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ, θα υπογράψουν στις 25 Απριλίου, στην Ουάσιγκτον συμφωνία, για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Παράλληλα, η εφημερίδα τονίζει, ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, με στόχο την αποκατάσταση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Με έκτακτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα, από τα Ιεροσόλυμα, το Αγιο Φως.

Με έκτακτη πτήση της Ολυμπιακής μεταφέρθηκε στην Αθήνα, από τα Ιεροσόλυμα, το Αγιο Φως. Χιλιάδες προσκυνητές παρέστησαν χθές στην τελετή αφής του Αναστάσιμου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, που έγινε από τον Πατριάρχη Διόδωρο. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, ήταν ο έξαρχος του Παναγίου τάφου, Μητροπολίτης Ιεραπόλεως Ειρηναίος.

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 225 τραυματίες, σε 174 τροχαία δυστυχήματα, ο απολογισμός της εξόδου των εκδρομέων.

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 225 τραυματίες, σε 174 τροχαία δυστυχήματα, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της εξόδου των εκδρομέων, για τις εορτές του ΠΑΣΧΑ. Στο μεταξύ, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα γιορταστεί το Πάσχα, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.

Ιερόσυλοι διέρρηξαν χθές δύο εκκλησίες στην Αθήνα.

Ιερόσυλοι διέρρηξαν χθές, δύο εκκλησίες στην Αθήνα. Ειδικότερα, στη Γλυφάδα, άγνωστοι άρπαξαν από τα γραφεία της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου 700.000 δρχ. Εξάλλου, στο Αιγάλεω, ιερόσυλοι παραβίασαν παράθυρο της εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έσπασαν το παγκάρι και άρπαξαν άγνωστο αριθμό χρημάτων ποσό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αποθέωση από τον Τύπο της Γιουγκοσλαβίας, γνώρισε η ΑΕΚ.

Την αποθέωση από τον Τύπο της Γιουγκοσλαβίας, γνώρισε η ΑΕΚ για τον ιστορικό αγώνα του Βελιγραδίου, με την Παρτιζάν. ''Αδέλφια με αδέλφια κόντρα στον πόλεμο'', ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της αθλητικής εφημερίδας ''SPORT'', ''Ανάσανε η ειρήνη'' τιτλοφορείται η ''Σπόρτσκι Ζούρναλ'', ενώ η ''Πολίτικα'' αναφέρει: ''Η Ελλάδα απέδειξε τη γενναιότητα της και η ΑΕΚ μας υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως αυτή η χώρα αυτή είναι στο πλευρό μας και της οφείλουμε ευγνωμοσύνη''.

Μεταγραφικό "στόχαστρο" της ΑΕΚ οι αδελφοί Ιλια και Βλάντο Ιβιτς.

Στο μεταγραφικό ''στόχαστρο'' της ΑΕΚ βρίσκονται οι αδελφοί Ιλια και Βλάντο Ιβιτς. Εκπρόσωποι της ''Ενωσης'' κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στο Βελιγράδι γιά το φιλικό με την Παρτιζάν, ήλθαν σε επαφή με τον Βλάντο, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ θετικά το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην ΑΕΚ. Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι ο Ιλια Ιβιτς το καλοκαίρι εγκαταλείπει τον Ολυμπιακού και είναι πιθανό να φορέσει την ''κιτρινόμαυρη'' φανέλα.

Ρίχνει τους τόνους ο Ολυμπιακός, στο θέμα του Γρηγόρη Γεωργάτου.

Ρίχνει τους τόνους ο Ολυμπιακός, όσον αφορά στο θέμα του Γρηγόρη Γεωργάτου, ο οποίος αντέδρασε όταν αντικαταστάθηκε στο ματς κυπέλλου με τον Ηρακλή και είχε φραστικό επεισόδιο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ομάδα του Πειραιά θέλει να περάσει στα ''ψιλά'' το επεισόδιο, όμως ο Μπάγεβιτς δεν δείχνει να ξεχνά το περιστατικό και είχε συζήτηση με το διεθνή άσο, ο οποίος φέρεται μετανοιωμένος και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε συγγνώμη από τον προπονητή του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,44, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 488,76, ελβετικό φράγκο προς 206,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,13, τη λίρα Κύπρου προς 570,67 και το ευρώ προς 329,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αύριο στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτροι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 20 και στο Αιγαίο από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με πιθανή πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μικρής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Βαθμιαία από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 13 έως 20 βαθμούς. Στη θεσσαλονίκη αναμένεται βροχή και πιθανόν καταιγίδα, αλλά αργά το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτροι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 10 April 1999 - 19:00:12 UTC