Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βομβαρδίστηκαν και χθές το Βελιγράδι και η Πρίστινα.
- Σήμερα η συνάντηση υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Ρωσίας.
- Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου για τη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών ΝΑΤΟ.
- Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων σε τροχαία απο την πασχαλινή έξοδο.
- Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
- Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισκέπτεται την Πέμπτη τα Σκόπια.
- Δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε χθές στο νομό Κοζάνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού - Μαρούσι για τα πλέϊ-οφ.
- Ο Δανιήλ,άφησε εκτός εθνικής,Τσάρτα,Γεωργιάδη,Μπορμπόκη,Νταμπίζα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βομβαρδίστηκαν και χθές το Βελιγράδι και η Πρίστινα.

Νέες επιθέσεις κατά του Βελιγραδίου και της Πρίστιναπραγματοποίησαν τα ΝΑΤΟϊκά μαχητικά. Στο μεταξύ,συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων θυμάτων της επιβατικής αμαξοστοιχίας που επλήγη απο πύραυλο του ΝΑΤΟ και απο την οποία έχουν ανασυρθεί νεκροί 10 επιβάτες και 16 τραυματίες. Ο αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητά του οτι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα στεφθεί απο επιτυχία. Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ενέκριναν τη συνέχιση των βομβαρδισμών μέχρι το Βελιγράδι ανταποκριθεί στους όρους της διεθνούς κοινότητας.

Σήμερα η συνάντηση υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Ρωσίας.

Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν στο Οσλο οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας για το θέμα του Κόσοβο. Αύριο στις Βρυξέλλες ο ΓΓ του ΟΗΕ θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις στο Κόσοβο.Το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα συζητήσει και τις προτάσεις του νέου προέδρου της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο για τις Βρυξέλλες και την Πέμπτη θα μεταβεί στη Σόφια για συνομιλίες με τη βουλγαρική ηγεσία.

Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου για τη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών ΝΑΤΟ.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που βρήκαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, οι προτάσεις πολιτικού διακανονισμού της κρίσης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου,τονίζοντας ότι παρέμεινε σε ισχύ η απόφαση να μην χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις και υπήρξε συναίνεση τόσο στην προώθηση διπλωματικών λύσεων, με τη συμβολή της Ρωσίας, όσο και στη διασφάλιση των σημερινών συνόρων της Γιουγκοσλαβίας. Η Αμερικανίδα ομόλογός του στη συνάντηση που είχε μαζί της,υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της χώρας μας στις εξελίξεις στην περιοχή.

Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων σε τροχαία απο την πασχαλινή έξοδο.

Εκατόμβη θυμάτων θρηνήσαμε και στη φετινή μαζική έξοδο των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την επαρχία για το Πάσχα. Απο τη Μεγάλη Πέμπτη 44 άτομα σκοτώθηκαν και 484 τραυματίστηκαν σε 341 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα. Η Τροχαία απο το πρωί βρίσκεται και πάλι σε επιφυλακή στην εθνική οδό και σε άλλους σημαντικούς κόμβους για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Συνεδριάζει σήμερα υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να συζητήσει τις εξελίξεις στη Βαλκανική, αλλά και την τακτική του Κινήματος για τις ευρωεκλογές. Επίσης, θα προετοιμάσει την σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος το Σάββατο.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισκέπτεται την Πέμπτη τα Σκόπια.

Τα Σκόπια θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζει επισκέψεις στα Τίρανα και το Βουκουρέστι.

Δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε χθές στο νομό Κοζάνης.

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:16 το βράδυ, στην περιοχή της Βλάστης Κοζάνης. Μετά τη δόνηση των 4,3 βαθμών ακολούθησαν και άλλες ασθενέστερες δονήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται ως μετασεισμοί και εκτιμάται, από τους σεισμολόγους, ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε φάση εκτόνωσης.Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Βλάστη, στη Νεάπολη και στη Σιάτιστα αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού - Μαρούσι για τα πλέϊ-οφ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα το πρωτάθλημα μπάσκετ, αφού μετά το ξεκαθάρισμα της α' φάσης, ξεκινούν οι αγώνες της ``οκτάδας`` στα πλέι-οφ. Η αυλαία ανοίγει με τον αγώνα Ολυμπιακός- Μαρούσι που θα γίνει απόψε στις 9.00 το βράδυ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ αγώνες θα έχουμε καθημερινά ολόκληρη την εβδομάδα. Αύριο ρίχνεται στη μάχη των πλέι-οφ και ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, ενώ την ίδια μέρα γίνεται και ο πιο κρίσιμος αγώνας της ``οκτάδας``. Ο τέταρτος της κανονικής περιόδου, Αρης, φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο την ΑΕΚ που είχε τερματίσει μια θέση πιο χαμηλά. Τέλος, οι πρώτοι αγώνες του β' γύρου των πλέι οφ, ολοκληρώνονται την Πέμπτη με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ηρακλής. Στον επόμενο γύρο περνάνε οι ομάδες που σημειώνουν δύο νίκες.

Ο Δανιήλ,άφησε εκτός εθνικής,Τσάρτα,Γεωργιάδη,Μπορμπόκη,Νταμπίζα.

Μπορεί ο Βασίλης Δανιήλ,να άφησε και πάλι τον Βασίλη Τσάρτα εκτός εθνικής ομάδας, όμως ο διεθνής μέσος δεν φαίνεται να ``χολοσκάει`` και συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την Σεβίλη, στην β' κατηγορία της Ισπανίας.Εκτός από τον Τσάρτα, ο Δανιήλ δεν κάλεσε και άλλους δύο ``ξενιτεμένους`` ποδοσφαιριστές, τον Γιώργο Γεωργιάδη και τον Βασίλη Μπορμπόκη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε τα ονόματα των ``ξένων`` που θα ενισχύσουν την εθνική μας ομάδα στο φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία, που θα γίνει στις 28/4 στο ΟΑΚΑ και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται ούτε αυτό του τιμωρημένου Νταμπίζα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,44, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 488,76, ελβετικό φράγκο προς 206,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,13, τη λίρα Κύπρου προς 570,67 και το ευρώ προς 329,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές προβλέπονται κυρίως στα δυτικά και νότια. Τα φαινόμενα μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και πρόσκαιρα στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 19, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 22 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 12 με 21 και 8 με 19 βαθμούς, αντίσοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 13 April 1999 - 6:00:14 UTC