Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 17/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στις χερσαίες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
- Κριτική του Κώστα Καραμανλή στην κυβέρνηση.
- Επίσκεψη στρατηγού Κλαρκ σε ΠΓΔΜ - Αλβανία.
- Δεν πρόκειται να γίνουν διπλές εκλογές, δηλώνει ο πρωθυπουργός.
- Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στην Κεντρική Μακεδονία.
- Μία τριμελής οικογένεια σκοτώθηκε σε τροχαίο στην εθνική Αθηνών - Πατρών.
- Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νότια των Οινουσών, στο Ιόνιο Πέλαγος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στις χερσαίες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Την απόφαση της Ελλάδας να μη συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, επανέλαβε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στην ελληνική πρωτοβουλία για εκτόνωση της έντασης και αναζήτηση πολιτικής λύσης. Ο κ. Σημίτης εμφανίσθηκε ανήσυχος για τις εξελίξεις, τόνισε ότι η χώρα μας αντιτάσσεται σταθερά σε κάθε ιδέα αλλαγής συνόρων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια προσεκτική και συνετή πολιτική με βασικό γνώμονα το σύνθημα "Πρώτα η Ελλάδα".

Κριτική του Κώστα Καραμανλή στην κυβέρνηση.

Κατώτερη των περιστάσεων, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ την κυβέρνηση, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος έκανε λόγο για πρωτοφανή ανευθυνότητα του πρωθυπουργού στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων. Καθυστερημένη χαρακτήρισε την ελληνική πρωτοβουλία ο πρόεδρος του ΣΥΝ αλλά προέτρεψε την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το σενάριο των χερσαίων επιχειρήσεων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση το 96,2% τάσσεται κατά των βομβαρδισμών, το 51,4% εγκρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς και το 37,4% τους απορρίπτει.

Επίσκεψη στρατηγού Κλαρκ σε ΠΓΔΜ - Αλβανία.

Μία ήσυχη νύκτα πέρασε η Γιουγκοσλαβία, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στα νατοϊκά αεροσκάφη να πραγματοποιήσουν εκτεταμένους βομβαρδισμούς. Την πρόθεση του ΝΑΤΟ να συνεχίσει τις επιχειρήσεις έως ότου καμφθεί η αντίσταση του Μιλόσεβιτς, επανέλαβε ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων, στρατηγός Κλάρκ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Δεν πρόκειται να γίνουν διπλές εκλογές, δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Τέρμα στη σεναριολογία περί διπλών εκλογών τον Ιούνιο, έθεσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την αντιπολίτευση οτι έχει αποπροσανατολιστικό και κενό περιεχομένου πολιτικό λόγο, με ρητορικά επιχειρήματα και λαϊκισμούς. Αναφερόμενος στην πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ ο κ. Σημίτης είπε ότι η κρίση στο Κόσοβο έχει επιπτώσεις, με τον πληθωρισμό να ακροβατεί στα όρια και την αύξηση του ΑΕΠ να επιβραδύνεται κατά μισή μονάδα. Ωστόσο, τόνισε, η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλα τα κριτήρια.

Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στην Κεντρική Μακεδονία.

Δήμους του νομού Κιλκίς επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί σε όλους σχεδόν τους τομείς, παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του για την ανάπτυξη της περιφέρειας και υποσχέθηκε πως όταν η ΝΔ έλθει στην εξουσία, θα προχωρήσει σε βαθειές τομές στον δημόσιο τομέα και θα μειώσει το κόστος των αγροτικών προϊόντων.

Μία τριμελής οικογένεια σκοτώθηκε σε τροχαίο στην εθνική Αθηνών - Πατρών.

Μια τριμελής οικογένεια ξεκληρίσθηκε σε πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, κοντά στο Αίγιο. Νεκροί είναι ο Δημήτρης Γκέκας, 59 ετών, η σύζυγός του Σταυρούλα, 54 ετών, ο γιος τους Μιχαήλ, 14 ετων και η Αναστασία Κανέλλου 66 ετών, που επέβαινε στο ίδιο όχημα. Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίσθηκαν εννέα άτομα. Το τροχαίο σημειώθηκε όταν ΙΧ Μερσεντές, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο της οικογένειας Γκέκα και επάνω στα δύο οχήματα έπεσαν άλλα δύο ΙΧ.

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νότια των Οινουσών, στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών, 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, με επίκεντρο 100 χιλιόμετρα νότια των Οινουσών, στο Ιόνιο Πέλαγος. Στην ίδια δόνηση το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών, δίνει μέγεθος 4,9 ρίχτερ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μακρυά από τον καλό του εαυτό ο Απόλλωνας αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Εθνικό Αστέρα, στον αγώνα ο οποίος άνοιξε την ``αυλαία`` της 26ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας και έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης. Σκόρερ του Απόλλωνα ήταν οι Λαμπριάκος (35') και Νταλίπι (36' πέναλτι), ενώ τα γκόλ των φιλοξενούμενων πέτυχαν με πέναλτι οι Ναλιτζής (40') και Γιακόβλεβιτς (74'). Ετσι τώρα, ο Απόλλωνας είναι στην 12η θέση με 29 βαθμούς, ο Εθνικός Αστέρας στην 10η μαζί με την Καβάλα, η οποία έχει ένα αγώνα λιγότερο, με 33, ενώ προηγείται ο Ολυμπιακός, που έχει επίσης ένα αγώνα λιγότερο με 62.

Η 26η αγωνιστική θα συνεχισθεί αύριο (Κυριακή) με τα παιχνίδια Ιωνικού- Ολυμπιακού, Καβάλας-Ηρακλή, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, Πανελευσινιακού-Προοδευτικής, ΟΦΗ- Πανιωνίου, Αρη-Ξάνθης, Βεροίας-Πανηλειακού, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει ο αγώνας Παναθηναϊκού-Εθνικού.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε σήμερα την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα του με την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο τεχνικός του ``Δικεφάλου του Βορρά`` Αρι Χάαν, πήρε 18 παίκτες στην αποστολή, ενώ απέκλεισε τους τιμωρημένους Μιχόπουλο, Κουλακιώτη και τους Βελλή, Γιέρμεν, Νάστο, Κυριακίδη.

Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό, σε αγώνα της 22ης και τελευταίας ημέρας για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Τα σετ: 25-12, 25-14, 29-31, 25-19.

Σε αγώνες της 19ης ημέρας για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α2 εθικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Α.Ο Σερρών-Εθνικός Αλεξ 3- 0 Πανελλήνιος-Καβάλα 3-0

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 307,85 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,36, το γαλλικό φράγκο προς 50,20, τη λίρα Αγγλίας προς 495,93, το ελβετικό φράγκο προς 205,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,06, τη λίρα Κύπρου προς 568,42 και το ευρώ προς 329, 28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές στο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά από το δυτικά θα συννεφιάσει και ενδέχεται να βρέξει στο Βορειοδυτικά Οι ανεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί, αλλά το βράδυ στα Δυτικά θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα απο 8 εως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και το Ιόνιο 11 με 24 και στο Αιγαίο 13 με 26 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 24 και 13 με 20 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 17 April 1999 - 17:00:12 UTC