Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μικρή αισιοδοξία για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο.
- Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίση.
- Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
- Μικρότερες τώρα οι φορολογικές ελαφρύνσεις, λόγο της κρίσης.
- Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
- Ληστεία με λεία 40 εκατ.δρχ σημειώθηκε στην Ηλιούπολη.
- Ταξιτζής παρέσυρε τέσσερις στρατιώτες στο Διδυμότειχο.Ενας νεκρός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μικρή αισιοδοξία για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο.

Αισιοξία για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο, επικρατεί μετά και τη συνάντηση του Μπίλ Κλίντον με τον Βίκτορ Τσερνομίρντιν στην Ουάσιγκτον. Βρισκόμαστε πιο κοντά σε διπλωματική λύση, τόνισε ο ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον γγ του ΟΗΕ, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί εκ νέου το Βελιγράδι. Ο αμερικανός πρόεδρος μεταβαίνει στη Γερμανία, όπου θα επισκεφθεί αμερικανικές βάσεις και θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Σρέντερ.

Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίση.

Την ελπίδα ότι οι πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κόσοβο. Την ίδια ώρα θετική απήχηση φαίνεται να έχει η πρόταση του νέου προέδρου της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με στόχο την ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στα Βαλκάνια. Θετική χαρακτήρισε την πρόταση Πρόντι η ελληνική κυβέρνηση.

Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Στο πολεμικό μέτωπο, τα νατοϊκά αεροσκάφη είχαν και πάλι στόχο την ενημέρωση, καθώς βομβαρδίσθηκε το κτίριο της τηλεόρασης στο Νόβι Σάντ, ενώ το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη χθεσινή επίθεση σε λεωφορείο, με 17 νεκρούς και 43 τραυματίες, όπως υποστηρίζουν οι Σέρβοι. Σύμφωνα με το Βελιγράδι, από τις αρχή του πολέμου τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, 5.000 έχουν τραυματισθεί, ενώ οι ζημιές στην οικονομία της χώρας είναι πλέον ανυπολόγιστες.

Μικρότερες τώρα οι φορολογικές ελαφρύνσεις, λόγο της κρίσης.

Φορολογικές ελαφρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας το νέο υπερσύχρονο κτίριο του ΚΕΠΥΟ, στο Μοσχάτο. Ο κ. Σημίτης άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι ελαφρύνσεις θα είναι μικρότερες απ' ότι υπολογιζόταν αρχικά, λόγω του κόστους που είχε στην οικονομία η γιουγκοσλαβική κρίση. Ανήγγειλε επίσης ότι θα καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Στο μισό έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και από 11 μονάδες που ήταν πριν από δύο μήνες, κυρίως μετά την υπόθεση Οτσαλάν τώρα βρίσκεται στις 5 μονάδες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με την έρευνα και στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,1%, η ΝΔ 32,5% και ακολουθούν ΔΗΚΚΙ, 5,8%, ΚΚΕ 5,1%, ΣΥΝ 4,6% και ΠΟΛ.ΑΝ 1,6%. Οι αναποφάσιστοι, λευκά και άκυρα φτάνουν το 23%.

Ληστεία με λεία 40 εκατ.δρχ σημειώθηκε στην Ηλιούπολη.

Ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής σημειώθηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης, στην Αθήνα. Οι δύο δράστες με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής "Μοντιαλ Πολ" και αφού απέσπασαν τσάντα με 40 εκατομμύρια δρχ, που είχαν παραλάβει από τον ΟΤΕ της περιοχής, εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.

Ταξιτζής παρέσυρε τέσσερις στρατιώτες στο Διδυμότειχο.Ενας νεκρός.

Τραγωδία στο Διδυμότειχο, όταν ταξιτζής παρέσυρε με το αυτοκίνητό του παρέα τεσσάρων στρατιωτιών που επέστρεψαν στην μονάδα τους. Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο 20χρονος Χρήστος Αψούρης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο Νίκος Καργάκος, 21 χρόνων. Πιο ελαφρά τραυματίσθηκαν οι Σπύρος Βουτσινάς, 21 χρόνων και Γεώργιος Καρβούνης 20 χρόνων. Ο οδηγός του ταξί, Παναγιώτης Πολυμερίδης, 60 χρόνων, συνελήφθη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτο και όμως... ελληνικό! Ο διαιτητής Μπίκας, που έβαλε και αυτός τη σφραγίδα του για την πλήρη αναξιοπιστία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, δίνοντας ένα κατά φαντασίαν πέναλτι στο 92' υπέρ του Παναθηναϊκού καταδικάζοντας τη Ξάνθη σε ήττα και δίνοντας άλλη μορφή στο βαθμολογικό πίνακα, βαθμολογήθηκε από τον παρατηρητή με άριστα! Ούτε, έτσι για τα μάτια, δεν τιμωρήθηκε με μία επίπληξη, όπως άλλωστε συνηθίζεται... Και ο Ελληνας φίλαθλος διερωτάται: γιατί να μην αρχίζει το πρωτάθλημα με την τελική βαθμολογία και να εξελίσσεται με αγώνες που θα έχουν χαρακτήρα φιλικών για την προετοιμασία των ομάδων που θέλουν να καπαρώσουν ή έχουν ήδη καπαρώσει σε μόνιμη βάση την εξοδό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Νοκ-άουτ από τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τέθηκε ο Γιαννακόπουλος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός των ερυθρολεύκων, ένοιωσε μικροενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί θλάση στους προσαγωγούς και θα πρέπει να ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Ετσι παρτενέρ του Γκόγκιτς στον αυριανό τελικό θα είναι ένας από τους Αλεξανδρή και Οφορίκουε.

Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στην υδατοσφαίριση ανδρών, αφού στον τελικό του φάιναλ-φορ, που έγινε στην Κέρκυρα, επικράτησε του πρωταθλητή Ολυμπιακού με 8-7, στερώντας έτσι από τους ερυθρόλευκους την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το νταμπλ. Τα επτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-2, 1- 1.

Ο Γκάρι Χέϊλοκ "το' σκασε" από την Νέα Σμύρνη και αποτελεί πλέον οριστικά παρελθόν για τον Πανιώνιο. Ο Αγγλος επιθετικός δεν εμφανίσθηκε στην απογευματινή προπόνηση και οι άνθρωποι του Πανιωνίου ανακάλυψαν αργότερα, ότι σήμερα το πρωί, αναχώρησε για την πατρίδα του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Ο Χέϊλοκ είχε παράπονα οικονομικής φύσεως από την ΠΑΕ, ενώ η αδιαφορία του για την ομάδα τον τελευταίο καιρό, ήταν προκλητική. Μάλιστα, η απόδοση του στον αγώνα με τον Πανηλειακό, έκανε "έξω φρενών" τον άνθρωπο που τον έφερε στην Νέα Σμύρνη, τον Ρόνι Γουίλαν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,76, γαλλικό φράγκο προς 44,41, λίρα Αγγλίας προς 502,93, ελβετικό φράγκο προς 204,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 258,03, τη λίρα Κύπρου προς 571,14 και το ευρώ προς 330,07 δραχμές.

Περιορισμένη υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο και το νέο ιστορικό ρεκόρ του γενικού δείκτη. Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε και ο όγκος των συναλλαγών, καθώς η ζήτηση απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς που εκδηλώθηκε για την πραγματοποίηση μέρους των σημαντικων κερδών, που πέτυχαν οι τιμές των μετοχών το προηγούμενο διάστημα. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.776,18 μονάδες, έναντι 3.806,33 μονάδων της χθεσινής συνεδρίασης, καταγράφοντας πτώση 30,15 μονάδων ή σε ποσοστό 0,79% Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, η εικόνα της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση ήταν αρκετά καλή και χαρακτηρίζουν την πτώση αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς αποτελεί "διόρθωση" των τιμών των μετοχών απο τα υψηλά ιστορικά επίπεδα που έφθασαν χθες.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή αλλαγή θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός, ο οποίος θα διατηρηθεί ζεστός και υγρός, αλλά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, το απόγευμα όμως στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 14 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 33 και στο Αιγαίο 17 με 32 βαθμούς Κελσίου. Ζεστό και υγρό καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 33 και 16 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 4 May 1999 - 19:00:09 UTC