Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ρουκέτα κατά της οικείας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.
- Σενάρια για χερσαία επίθεση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.
- Ελληνική πρόταση για εκεχειρία στη Γιουγκοσλαβία.
- Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προέβλεψε ο πρωθυπουργός.
- Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου - Τσοβόλα.
- Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στην Αθήνα.
- Απο την Παρασκευή σκοτώθηκαν 24 άτομα σε τροχαία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.
- Η ομάδα των Τρικάλων συνέχισε την προέλασή της προς την Α' Εθνική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ρουκέτα κατά της οικείας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Στη "17 Νοέμβρη" αποδίδεται το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον της οικείας του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι. Οι δράστες εκτόξευσαν μιά ρουκέτα με αυτοσχέδιο πλαστικό εκτοξευτήρα από απόσταση περιπου 150 μέτρων, προκαλώντας μικρές ζημιές στη κεραμοσκεπή του σπιτιού. Την ώρα εκείνη στο σπίτι βρίσκονταν ο πρέσβης και η οικογένειά του, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Ο ίδιος ο Γερμανός πρέσβης δήλωσε οτι παρά την επίθεση αισθάνεται ασφαλής στη χώρα μας και δεν ανησυχεί. Η κυβέρνηση έκανε λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

Σενάρια για χερσαία επίθεση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

Επανέρχονται τα σενάρια για χερσαία επίθεση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. Δημοσίευμα απο τους "Τάιμς" του Λονδίνου αναφέρει οτι θα ενταθούν οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ, ώστε να είναι δυνατή, εαν απαιτηθεί, μια χερσαία επέμβαση εως τον προσεχή Αύγουστο. Ο Πρόεδρος της Φιλανδίας, Μάρτι Αχτισάαρι, που αναλαμβάνει ρόλο απεσταλμένου για την επίλυση της κρίσης, θα έχει σήμερα συνάντηση με το Γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλέρ, επισκέπτεται τη Βουλγαρία και αύριο την Αλβανία.

Ελληνική πρόταση για εκεχειρία στη Γιουγκοσλαβία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Παρίσι, Μόσχα, Ουάσιγκτον και Ελσίνκι, μεταφέροντας την ελληνική πρόταση για 48ωρη εκεχειρία των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Στο διάστημα αυτό, κατά τον κ. Παπανδρέου, πρέπει να δοθεί σαφής απάντηση εκ μέρους της Γιουγκοσλαβίας, να εκδοθεί ψήφισμα απο τον ΟΗΕ και να ενεργοποιηθεί η συμφωνία της ομάδος των "8". Σήμερα συνεδριάζει το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προέβλεψε ο πρωθυπουργός.

Τη βεβαιότητά του οτι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής των εκλογών, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Καλαμάτα. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι αν και οι ευρωεκλογές μπορεί να μην έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, το δίλημμα αν η χώρα θα πάει μπροστά ή θα οπισθοδρομήσει είναι παρών και σε αυτές τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός άσκησε επίσης δριμύτατη κριτική στη ΝΔ.

Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου - Τσοβόλα.

Κεντρικό θέμα των ευρωεκλογών θα είναι ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και θα αποτελέσει κριτήριο για τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τους πολιτικούς, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος, ασκώντας αυστηρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας, κάλεσε τον ελληνικό λαό να στείλει στις ευρωεκλογές μήνυμα αισιοδοξίας "ακυρώνοντας τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων και των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και των οικονομικών συμφερόντων, που λυμαίνονται τον τόπο".

Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στην Αθήνα.

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, αλλά και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συζητήσει με τον Κώστα Σημίτη τα κριτήρια επιλογής των επιτρόπων και ειδικότερα του Ελληνα επιτρόπου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από ελληνικής τουλάχιστον πλευράς ο επίτροπος θα επιλεγεί μετά τις ευρωεκλογές.

Απο την Παρασκευή σκοτώθηκαν 24 άτομα σε τροχαία.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος σε τροχαία το τριήμερο που πέρασε. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 24 άτομα σκοτώθηκαν και 228 τραυματίστηκαν, σε 182 τροχαία δυστυχήματα, που έγιναν απο την Παρασκευή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για τρίτη συνεχή περίοδο το πρωτάθλημα Ελλάδας, μετά την νίκη του στο ΟΑΚΑ, επί του Ηρακλή με 3-2 και έκανε μετά από 18 χρόνια το νταμπλ. Οι πρωταθλητές έφτασαν τους 78 βαθμούς και διατήρησαν την διαφορά 10 από την δέυτερη ΑΕΚ, τρεις αγωνιστικές πριν από την λήξη του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ επικράτησε του Εθνικού με 2-0,ενώ ο Παναθηναϊκός που διεκδικεί επίσης την δεύτερη θέση,κέρδισε στην Ριζούπολη τον Απόλλωνα με 3- 1 και έχει 65 βαθμούς. Στους υπόλοιπους αγώνες της 31ης ημέρας, ο Πανιώνιος έχασε με 2-0 στη Νέα Σμύρνη από την Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα του Πανηλειακού, ο Ιωνικός νίκησε με το ίδιο σκορ στη Νίκαια τον ΟΦΗ, ο Εθνικός Αστέρας και η Προοδευτική έμειναν στο 2-2 στην Καισαριανή, η Καβάλα νίκησε με 3-0 τον Πανελευσινιακό και στο Χαριλάου ο Αρης επεβλήθη με 2-0 του Αρη.

Η ομάδα των Τρικάλων συνέχισε την προέλασή της προς την Α' Εθνική.

Η ομάδα των Τρικάλων συνέχισε την προέλασή της προς την Α' Εθνική. Μετά την ``σαρωτική`` νίκη του με 5-0 μέσα στον Βύρωνα επί της Δόξας σε αγώνα γιά την 32η ημέρα της Β' Εθνικής το θεσσαλικό συγκρότημα θέλει ακόμη έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια που απομένουν γιά να εξασφαλίσει την μετά από πολλά χρόνια επάνοδό του στα ``σαλόνια`` του ελληνικού ποδοσφαίρου.Το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας έγινε στηνΚαλαμάτα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Καλλιθέα, που ισοβαθμούσαν με την Παναχαϊκή στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η Καλαμάτα επικράτησε άνετα με 3-0 και έκανε σημαντικότατο βήμα προς την άνοδο, καθώς ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με την Παναχαϊκή, η οποία νίκησε με 3-1 την Λάρισα στο Αλκαζάρ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,86, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 502,20, ελβετικό φράγκο προς 206,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 255,47, τη λίρα Κύπρου προς 572,15 και το ευρώ προς 330,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις,που στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 27,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 15 με 31 και στο Αιγαίο 17 με 29 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική,με παροδικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς καιη θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 18 με 30 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 16 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 17 May 1999 - 7:00:10 UTC