Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 31/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μετανιωμένος εμφανίσθηκε στη δίκη του ο Οτσαλάν. Ζήτησε συγνώμη και έτοιμος να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές.
- Αποδέχθηκε επίσημα το Βελιγράδι τους όρους της ομάδος των οκτώ για το Κόσοβο.
- Πάνω από 30 άμαχοι νεκροί και 80 τραυματίες από άλλα δύο νέα λάθη του ΝΑΤΟ. Ούτε συγνώμη αυτή τη φορά από τη Συμμαχία.
- Διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης στην Ευρώπη, εξάρθρωσε η ασφάλεια. Συνελήφθησαν οκτώ έλληνες.
- Απο τα καλάσνικοφ των Αλβανών αστυνομικών ο θάνατος του Γιώργου Κουλούρη, τονίζει κατηγορηματικά ο ιατροδικαστής.
- Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αφησε αιχμές σε όσους ενσπείρουν ζιζάνια στις σχέσεις Φαναρίου-ελληνικής εκκλησίας.
- Σε ισχύ από αύριο το κλιμακωτό ωράριο.
- Αρχίζουν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.
- Αιματηρή η έξοδος του τριημέρου. Τουλάχιστον 14 νεκροί και 310 τραυματίες, σε 237 τροχαία δυστυχήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός "στέφθηκε" χθές και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδος.
- Τρίκαλα, Παναχαική και Καλαμάτα, επιστρέφουν στην Α' εθνική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετανιωμένος εμφανίσθηκε στη δίκη του ο Οτσαλάν. Ζήτησε συγνώμη και έτοιμος να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές.

Με δημόσια συγνώμη και την επιθυμία του να συνεργαστεί με το τουρκικό κράτος, προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη με τους Κούρδους, συνόδευσε την ολιγόλεπτη ομιλία του, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου κρατικής ασφάλειας, κατηγορώντας παράλληλα Ελλάδα, Ιταλία και Ρωσία, ότι στην περίπτωσή του δεν ενήργησαν με βάση το διεθνές δίκαιο. Η δίκη άρχισε σήμερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της δίκης, που συνεχίσθηκε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Αποδέχθηκε επίσημα το Βελιγράδι τους όρους της ομάδος των οκτώ για το Κόσοβο.

Ενα σημαντικό βήμα για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο, έκανε η Γιουγκοσλαβική ηγεσία, η οποία σε συνεδρίαση υπό τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς επαναβεβαίωσε την αποδοχή των όρων της ομάδος των Οκτώ και κάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ να εκδώσει ψήφισμα για τον τερματισμό της Κρίσης. Στη Βόννη, συναντώνται εκ νέου αύριο οι μεσολαβητές ΗΠΑ, Ρωσίας και ΕΕ, ενώ οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να μεταβεί ο Φιλανδός πρόεδρος Αχτισαάρι, μαζί με τον Βίκτορ Τσερνομίρντιν στο Βελιγράδι, πιθανότατα την Τετάρτη.

Πάνω από 30 άμαχοι νεκροί και 80 τραυματίες από άλλα δύο νέα λάθη του ΝΑΤΟ. Ούτε συγνώμη αυτή τη φορά από τη Συμμαχία.

Πάνω απο 30 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 80 τραυματίστηκαν, το τελευταίο 24ωρο στη Γιουγκοσλαβία απο άλλα δύο λάθη του ΝΑΤΟ, καθώς αεροσκάφη του βομβάρδισαν πολυσύχναστη γέφυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άτομα και νοσοκομείο στην πόλη Σουντούλιτσα, οπου τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη ανασύρει 20 νεκρούς. Βομβαρδίσαμε αποθήκη πυρομαχικών και στρατιωτικούς κοιτώνες, δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ και προσθέτει, ως συνήθως, οτι εξετάζονται οι πληροφορίες.

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης στην Ευρώπη, εξάρθρωσε η ασφάλεια. Συνελήφθησαν οκτώ έλληνες.

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαϊνης απο την Κολομβία σε ΗΠΑ και Ευρώπη, εξάρθρωσε η Ασφάλεια σε συνεργασία με τις Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ. Στο κύκλωμα εμπλέκονται οχτώ ελληνες που συνελήφθησαν. Το κύκλωμα διακίνησε εντός του 1999 περίπου οχτώ τόννους κοκαϊνης αξίας πάνω απο 15 δισ. δρχ. Στο σπίτι ενός απο τους συλληφθέντες, του Δημητρίου Κονδύλιου, στην Εκάλη, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 440 εκατ. δρχ., το μεγαλύτερο που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα ως προερχόμενο απο εμπορία ναρκωτικών.

Απο τα καλάσνικοφ των Αλβανών αστυνομικών ο θάνατος του Γιώργου Κουλούρη, τονίζει κατηγορηματικά ο ιατροδικαστής.

Απο τα καλάσνικοφ των αλβανών αστυνομικών προήλθαν ολα τα θανατηφόρα τραύματα στο σώμα του άτυχου Γιώργου Κουλούρη, διαβεβαιώνει ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος μαζί με αξιωματικούς της αστυνομίας εξέτασε και το μοιραίο πούλμαν που είχε απαγάγει ο 25χρονος Αλβανός μαζι με τους οχτώ ομήρους. Το οριστικό αυτό πόρισμα αντικρούει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των Αλβανικών αρχών, οτι ο 25χρονος πυροβολήθηκε απο τον δράστη.

Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αφησε αιχμές σε όσους ενσπείρουν ζιζάνια στις σχέσεις Φαναρίου-ελληνικής εκκλησίας.

Δεν τίθεται θέμα μετφοράς της έδρας του Πατριαρχείου, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχίζοντας την περιοδεία του επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στη συνέχεια χοροστάτησε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης και μετά επισκέφθηκε την Καλαμαριά. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εκανε λόγο και για κάποιους που προσπαθούν να ενσπείρουν ζιζάνια στους ακατάλυτους δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε ισχύ από αύριο το κλιμακωτό ωράριο.

Αρχίζει απο αύριο η εφαρμογή του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης των εργαζομένων σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες του δημοσίου και οι οργανισμοί θα ανοίγουν στις 07.00 ,ενώ οι τράπεζες στις 07.45. Τα εμπορικά θα λειτουργούν απο τις 09.00 , τα σούπερ μάρκετ στις 08.00 και οι φούρνοι και τα κρεοπωλεία στις 07.00.

Αρχίζουν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Αρχίζουν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, που θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου. Στις εξετάσεις δεν παίρνουν μέρος οι μαθητές της Β' Λυκείου, καθώς αυτοί θα διαγωνιστούν απο τις 17 μέχρι τις 29 Ιουνίου, με το νέο σύστημα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Αιματηρή η έξοδος του τριημέρου. Τουλάχιστον 14 νεκροί και 310 τραυματίες, σε 237 τροχαία δυστυχήματα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχιζόταν μέχρι αργά το βραδυ η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Η Τροχαία είχε πάρει απο νωρίς έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών. Πάντως και αυτή η έξοδος ηταν αιματηρή καθώς σε περίπου 237 τροχαία δυστυχήματα 14 έχασαν τη ζωή τους και 310 τραυματίστηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός "στέφθηκε" χθές και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός "στέφθηκε" χθές επίσημα πρωταθλητής Ελλάδος γιά τρίτη συνεχόμενη φορά. Μετά το 0-0 με την ΑΕΚ οι "ερυθρόλευκοι" γιόρτασαν στο στάδιο Καραϊσκάκη τον 8ο τίτλο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα περισότερα πρωταθλήματα στην ιστορία, αφού έχει πάρει 28 τίτλους, έναντι 18 του Παναθηναϊκού. Μαζί με τη ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ Παναθηναϊκός, Αρης, ΠΑΟΚ και Ιωνικός θα παίξουν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τρίκαλα, Παναχαική και Καλαμάτα, επιστρέφουν στην Α' εθνική.

Δύο ομάδες της Πελοποννήσου και μία της Θεσσαλίας πανηγυρίζουν την άνοδό τους στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρωταθλήτρια στη Β' εθνική αναδείχθηκε η ομάδα των Τρικάλων που επιστρέφει μετά από 26 χρόνια στην Α' εθνική. Επίσης, την άνοδο κέρδισαν η Παναχαϊκή και η Καλαμάτα. Η ομάδα της Εδεσσας, μαζί με τη Νίκη Βόλου τους Λύκους και τη Δόξα Βύρωνα υποβιβάστηκαν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,74, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 503,68, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,83, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η εξασθένηση των ανέμων θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, ο οποίος θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από 13 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 27. Γενικά αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 31 και 16 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 2 June 1999 - 11:11:46 UTC