Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι συνομιλίες Μιλόσεβιτς με Αχτισάαρι - Τσερνομίρντιν.
- Νέοι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
- Ετοιμες οι ΗΠΑ για συμμετοχή σε δύναμη εποπτείας στο Κόσοβο.
- & Μέτρα και κατά του χοιρινού κρέατος απο το Βέλγιο.
- Ματαιώθηκε η τηλεοπτική αναμέτρηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
- Οικογενειακή τραγωδία στον Πειραιά.
- Καταργείται το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Γιάννης Ιωαννίδης επέστρεψε στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.
- Σίγουρος ότι θα είναι προπονητής της ΑΕΚ, δηλωσε ο Τουμπάκοβιτς.
- Σύντομα θα ξεκαθαρίσει η μεταγραφή του Ατσίμοβιτς στον Ολυμπικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Μιλόσεβιτς με Αχτισάαρι - Τσερνομίρντιν.

Επαναλαμβάνονται σήμερα στο Βελιγράδι οι συνομιλίες του προέδρου Μιλόσεβιτς, με τον απεσταλμένο της ΕΕ, κ. Αχτισάαρι και της Μοσχας, κ. Τσερνομίρντιν, σε μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης. Οι δύο μεσολαβητές παρέδωσαν στον Μιλόσεβιτς το σχέδιο των ειρηνευτικών προτάσεων, μετά τις συνομιλίες που είχαν στη Βόνη με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ, κ. Τάλμποτ και το Γερμανό καγκελάριο, κ. Σρέντερ. Το σερβικό κοινοβούλιο στη σημερινή συνεδρίασή του θα συζητήσει το σχέδιο της διεθνούς κοινότητας για επίλυση της κρίσης.

Νέοι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης της γιουγκοσλαβικής κρίσης, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν γέφυρες και αναμεταδότες της τηλεόρασης τη νύχτα στη Γιουγκοσλαβία. Σύμφωνα με το Τανγιούγκ, δύο παιδιά τραυματίστηκαν απο πύραυλο, που χτύπησε ένα σπίτι κοντά στην πόλη Σμεντέρεβο, στα ανατολικά του Βελιγραδίου. Πύραυλοι έπληξαν ακόμη περιοχές της πόλης Σρμπόμπραν, στο Κράλιεβο, στη Γιαγκόντινα, στο Βράνιε και στην Πρίστινα, καθώς και γέφυρες στον αυτοκινητόδρομο στο ποτάμι Γιασένιτσα, στην κεντρική Σερβία.

Ετοιμες οι ΗΠΑ για συμμετοχή σε δύναμη εποπτείας στο Κόσοβο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα συμβάλουν με 7.000 άντρες σε μια δύναμη, που θα εποπτεύει στο Κοσσυφοπέδιο μετά τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας και ταυτόχρονα προέτρεψε τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς "να περισώσει ό,τι μπορεί" και να αποδεχτεί μια τέτοια συμφωνία. Η γιουγκοσλαβική κρίση και τα μέτρα ανάπτυξης μετά την επίτευξη ειρήνης, αναμένεται να απασχολήσουν τη σύνοδο κορυφής των "15" της ΕΕ στη Κολονία της Γερμανίας και το συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόνη.

& Μέτρα και κατά του χοιρινού κρέατος απο το Βέλγιο.

Το υπουργείο Υγείας του Βελγίου ανακοίνωσε πως επεκτείνει τα μέτρα προστασίας του κοινού και στο χοιρινό κρέας μετά τα αντίστοιχα, που έλαβε για κοτόπουλα, αυγά και άλλα προϊόντα, που έχουν μολυνθεί απο διοξίνη. Ακόμη δόθηκε εντολή απομάκρυνσης των προϊόντων αυτών απο τα καταστήματα. Στην Ελλάδα ήδη καταστράφηκαν 5 τόνοι κοτόπουλα, που εντοπίστηκαν σε ψυγεία γνωστής εταιρίας, ενω συνεχίζονται οι έλεγχοι και για άλλα προϊόντα απο το Βέλγιο. Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Αθηνών για τη διακίνηση μολυσμένων προϊόντων.

Ματαιώθηκε η τηλεοπτική αναμέτρηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η τηλεοπτική μονομαχία Σημίτη - Καραμανλή, εν όψει των ευρωεκλογών, καθώς τα δύο κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης. Ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη Κολονία σε Ελληνες μετανάστες, τόνισε οτι η ψήφος των Ελλήνων δεν στηρίζει μόνο την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ανοίγει κι ένα δρόμο προοπτικής και ελπίδας για την Ευρώπη που θέλουμε. Επικρίσεις προς την κυβέρνηση για την πολιτική της διατυπώθηκαν απο τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οικογενειακή τραγωδία στον Πειραιά.

Νεκροί από σφαίρες πυροβόλου όπλου, βρέθηκαν χθες το βράδυ πατέρας και κόρη μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Κανάρη 60-64, στο Πασαλιμάνι. Σύμφωνα με στοιχεία απο την αστυνομία, πρόκειται για τον Σπύρο Χριστοδούλου, 82 ετών και την κόρη του Πολυξένη Ανδρουλιδάκη, 53 ετών. Πατέρας και κόρη διαπληκτίσθηκαν μεταξύ τους και σε κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος άνδρας την πυροβόλησε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Καταργείται το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.

Από τον Σεπτέμβριο καταργείται η υποχρέωση των φορολογουμένων να προσκομίζουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας στις συναλλαγές τους με τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους φορείς. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δρυς, προσθέτοντας οτι οι ίδιες οι υπηρεσίες με τις οποίες συναλλάσσεται ο φορολογούμενος, θα επικοινωνούν με το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών και θα παίρνουν πληροφορίες φορολογικής ενημέρωσης για τους πολίτες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Ιωαννίδης επέστρεψε στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού μετά από τρία χρόνια. Ο 54χρονος προπονητής συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη και έτσι θα είναι προπονητής των ``ερυθρολεύκων`` για τα επόμενα τρία χρόνια. Στο μεταξύ,στην ΑΕΚ δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι ο Ιωαννίδης δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, οι κκ Φιλίππου και Γρανίτσας υποστήριξαν εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο ``ξανθός`` πούλησε την ΑΕΚ και υπέγραψε στον Ολυμπιακό.

Σίγουρος ότι θα είναι προπονητής της ΑΕΚ, δηλωσε ο Τουμπάκοβιτς.

Σίγουρος ότι θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, παρουσιάστηκε ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε επί ελληνικού εδάφους. Ο Τουμπάκοβιτς που αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ``Ενωση`` έναντι 500 εκατομμυρίων δραχμών, δήλωσε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο:"Ακόμη δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα βρούμε".

Σύντομα θα ξεκαθαρίσει η μεταγραφή του Ατσίμοβιτς στον Ολυμπικό.

Μέσα στο επόμενο διήμερο θα ``ξεκαθαρίσει`` η μεταγραφή του Μιλένκο Ατσίμοβιτς στον Ολυμπικό. Η διοίκηση των ``ερυθρολεύκων`` περιμένει την απάντηση των υπευθύνων του Ερυθρού Αστέρα, σε ότι αφορά στις οικονομικές απαιτήσεις για τον Σλοβένο μέσο, που έχει ικανοποιήσει απόλυτα τον Μπάγεβιτς. Αν "ναυαγήσει" η απόκτηση του Ατσίμοβιτς, η διοίκηση του Ολυμπιακού, αναμένεται να στραφεί σε μία ανάλογης οικονομικής εμβέλειας ποδοσφαιριστή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,14, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 511,25, ελβετικό φράγκο προς 206,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 262,31, τη λίρα Κύπρου προς 569,53 και το ευρώ προς 328,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 16 με 34 και στο Αιγαίο 19 με 28 βαθμούς. Αίθριο καιρό,βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 17 με 32 και 17 με 30 βαθμούς, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 3 June 1999 - 7:00:09 UTC