Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 05/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνομιλίες για την αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών στρατευμάτων από το Κόσοβο.
- Περιοχές του Κόσοβου βομβάρδισε το ΝΑΤΟ.
- Δηλώσεις Σημίτη για το αποτέλεσμα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
- Δεσμεύονται βελγικά χοιρινά και μοσχαρίσια κρέατα.
- Μήνυμα Κωστή Στεφανόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
- Περιοδεία πολιτικών αρχηγών στην επαρχία ενόψει των ευρωεκλογών.
- Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των παραχρηματιστηριακών δραστηριοτήτων της εταιρίας "ΑΛΚΗ".
- Συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ και ένας αρχιφύλακας της Τροχαίας με την κατηγορία του χρηματισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνομιλίες για την αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών στρατευμάτων από το Κόσοβο.

Η αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών στρατευμάτων από το Κόσοβο, βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ των νατοϊκών στρατηγών και των σέρβων στρατιωτικών, στο Μπλάτσε της ΠΓΔΜ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναβάλλεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της "Ομάδας των 8", οι οποίοι θα επεξεργασθούν το τελικό κείμενο του σχεδίου απόφασης για το Κοσσυφοπέδιο, που θα τεθεί προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Περιοχές του Κόσοβου βομβάρδισε το ΝΑΤΟ.

Στη Γιουγκοσλαβία, το ΝΑΤΟ συνέχισε κανονικά τις επιχειρήσεις του, με μειωμένη όμως ένταση, καθώς βομβαρδίστηκαν μόνον περιοχές του Κόσοβου. Από την πλευρά του, ο γερμανός καγκελάριος Σρέντερ δήλωσε οτι παρά την αποδοχή από τον Μιλόσεβιτς του ειρηνευτικού σχεδίου, παραμένει η κατηγορία εναντίον του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Δηλώσεις Σημίτη για το αποτέλεσμα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύνοδο ειρήνης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι διήμερες εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν χθες στη Κολονία. Στο μεταξύ, από τη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης εξήγησε τη στάση της Ελλάδας να απέχει από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του Χαβιέ Σολάνα ως επικεφαλής της κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λέγοντας οτι συμβολικά, δεν μπορεί να ξεκινήσει από τη θέση αυτή ο άνθρωπος που καθοδήγησε τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στα Βαλκάνια.

Δεσμεύονται βελγικά χοιρινά και μοσχαρίσια κρέατα.

Στη δέσμευση βελγικού χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, προχωρούν οι αστυκτηνιατρικές υπηρεσίες, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει σε καραντίνα τόσο τα κρέατα από το Βέλγιο, όσο και τα παράγωγά τους, για τα οποία εκφράζονται φόβοι οτι είναι μολυσμένα με την καρκινογόνο ουσία διοξίνη. Να επιβληθεί εμπάργκο εξαγωγών στο Βέλγιο και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζήτησε ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Μήνυμα Κωστή Στεφανόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η διαμόρφωση και κυρίως η εφαρμογή μίας κοινής περιβαλλοντικής πολιτικής σε παγκόσμια κλίμακα, θα καταστήσει δυνατή τη ζητούμενη ισορροπία μεταξύ αναπτύξεως και οικολογικής προστασίας, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Περιοδεία πολιτικών αρχηγών στην επαρχία ενόψει των ευρωεκλογών.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών της 13-ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης θα μιλήσει αύριο στη Νάξο, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται τη Ρόδο. Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέπτεται την Κέρκυρα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει στη Δράμα, ενώ ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος επισκέπτεται τα Χανιά.

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των παραχρηματιστηριακών δραστηριοτήτων της εταιρίας "ΑΛΚΗ".

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Γεώργιος Κολιοκώστας, για την υπόθεση των παραχρηματιστηριακών δραστηριοτήτων που φέρονται οτι ανέπτυξαν υπάλληλοι της εταιρίας "ΑΛΚΗ" της Θεσσαλονίκης. Ανάλογη εξέταση διέταξε χθες και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ και ένας αρχιφύλακας της Τροχαίας με την κατηγορία του χρηματισμού.

Τρείς υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ και ένας αρχιφύλακας της Τροχαίας συνελήφθησαν, ύστερα από καταγγελία οδηγού, με την κατηγορία οτι του ζήτησαν 50.000 δραχμές στο Παλαιό Φάληρο για να μη βεβαιώσουν παραβάσεις στις οποίες είχε υποπέσει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη επί της γηπεδούχου Ισπανίας, ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, τους αγώνες της στο διεθνές τουρνουά της Χουέλβα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 65-60 με πρώτους σκόρερ τους Φραγκίσκο Αλβέρτη (15π.) και Γιώργο Σιγάλα (12π.) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων, στον έκτο αγώνα της για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έγινε χθες στην Τιφλίδα, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Γεωργίας. Το εθνικό μας συγκρότημα άνοιξε το σκορ στο 48' με το Λάμπρο Χούτο, όμως 17 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Τσιτασβίλι. Σε άλλους αγώνες του ομίλου η Νορβηγία νίκησε 2-1 εκτός έδρας 2-1 την Αλβανία, ενώ Λετονία και Σλοβενία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Ετσι τώρα προηγείται η ομάδα της Νορβηγίας με 16 βαθμούς σε 7 αγώνες έαντι 14 της εθνική μας αλλά σε 6 αγώνες και ακολουθούν Γεωργία με 6, Λετονία με 5, Αλβανία με 4 και Σλοβενία με 3 βαθμούς.

Αισιόδοξος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, ο νέος προπονητής μπάσκετ του ΠΑΟ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο 39χρονος προπονητής, ο οποίος στα 7 χρόνια της καριέρας του έχει κερδίσει 9 τίτλους, αναφερόμενος στον ΠΑΟ, δήλωσε: "Ηρθα σε μία ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες, όπως η δική μου και θα προσπαθήσω να την διατηρήσω στην κορυφή της Ευρώπης. Τα βρήκαμε εύκολα γιατί η ψυχολογία των διοικούντων είναι όπως η δική μου."

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,14, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 512,88, ελβετικό φράγκο προς 206,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,47, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 328,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική αύριο Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 8 June 1999 - 13:40:40 UTC