Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπό απαγόρευση τα βελγικά ζωικά προϊόντα λόγω διοξίνης.
- Ειρηνευτικό σχέδιο για το Κόσοβο επεξεργάζεται η G8.
- Θα μετάσχει η Ελλάδα στην ειρηνευτική δύναμη για το Κόσοβο.
- Ο πρωθυπουργός μιλά σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
- Επιτυχής εγχείρηση καρδιάς σε βρέφος απο τη Γιουγκοσλαβία.
- Στον ανακριτή ο πρώην διευθυντής της "ΑΛΚΗ ΑΧΕ".
- Απαγωγές ελλήνων στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την απόκτηση του Τζιουζέπε Μπέργκομι επιδιώκει η ΑΕΚ.
- Ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς, έχει δεχθεί κρούση από τον ΠΑΟΚ.
- Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του 46ου ράλι Ακρόπολις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπό απαγόρευση τα βελγικά ζωικά προϊόντα λόγω διοξίνης.

Η κτηνιατρική επιτροπή της ΕΕ επικύρωσε χθες απόφαση της Κομισιόν για απαγόρευση διάθεσης όλων των βελγικών ζωικών προϊόντων, που προέρχονται από κτηνοτροφικές μονάδες, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι έχουν μολυνθεί με διοξίνη. Το θέμα θα απασχολήσει σήμερα το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών των "15". Το Βέλγιο ανακοίνωσε οτι σε περίπου 1.400 αγροκτήματα της χώρας έχουν παραδοθεί ζωικές τροφές μολυσμένες απο διοξίνη. Στην Ελλάδα ήδη κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 τόνοι μολυσμένα βελγικά τρόφιμα.

Ειρηνευτικό σχέδιο για το Κόσοβο επεξεργάζεται η G8.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 και της Ρωσίας συνεχίζουν στη Βόνη τις συζητήσεις για τη σύνταξη ενός ειρηνευτικού σχεδίου απόφασης για το Κόσοβο. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Φίσερ, δήλωσε πως έμειναν για διευθέτηση 2 - 3 σημεία. Την αισιοδοξία του για διευθέτηση της κρίσης εξέφρασε και ο Φινλανδός πρόεδρος απεσταλμένος της ΕΕ για το Κόσοβο, κ. Αχτισάαρι. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το βράδυ στόχους στη Γιουγκοσλαβία, στο Νόβι Σαντ και στο Μπόλγεβατς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυο νεκροί και 10 τραυματίες.

Θα μετάσχει η Ελλάδα στην ειρηνευτική δύναμη για το Κόσοβο.

Για τις εξελίξεις στο Γιουγκοσλαβικό και για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Κολωνία, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Στεφανόπουλο, το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης. Η χώρα μας θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη, που θα αναπτυχθεί στο Κόσοβο, με περίπου 800 άνδρες, δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Η Ελλάδα θα εξετάσει ευνοϊκά ενδεχόμενο αίτημα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποβιβαστούν στο Λιτόχωρο δυνάμεις του και να προωθηθούν στα Σκόπια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός μιλά σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των προεκλογικών εξορμήσεων των κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, θα μιλήσει το βράδυ σε ανοικτή συγκέντρωση στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χώρο μίλησε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Το ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση το βράδυ στο Πεδίον του Αρεως με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα επισκεφθεί την Ελευσίνα.

Επιτυχής εγχείρηση καρδιάς σε βρέφος απο τη Γιουγκοσλαβία.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθές η εγχείρηση στο βρέφος από τη Γιουγκοσλαβία, που είχε εισαχθεί στις 10 Μαϊου 1999, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με σύμπλοκο συγγενή κυανωτική καρδιοπάθεια. Ο ηλικίας τριών μηνών, Gligo Vladicic, υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση της περίδεσης πνευμονικής αρτηρίας και της αορτοπνευμονικής παράκαμψης, που είχαν τοποθετηθεί στην προηγούμενη επέμβαση. Στο βρέφος έγινε η τελική διόρθωση και πλέον η καρδιά του λειτουργεί φυσιολογικά.

Στον ανακριτή ο πρώην διευθυντής της "ΑΛΚΗ ΑΧΕ".

Υπο κράτηση είναι ο Λεωνίδας Τεζαψίδης, πρώην διευθυντής της εταιρίας "ΑΛΚΗ ΑΧΕ", που διώκεται για το οικονομικό σκάνδαλο του παραρτήματος της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη. Ο Τεζαψίδης εμφανίστηκε αυτοβούλως χθες στον εισαγγελέα της πόλης, που τον παρέπεμψε σε αρμόδιο ανακριτή. Ο συνήγορός του, καθηγητής Λάμπρος Μαργαρίτης, δήλωσε ότι η υπόθεση είναι περίπτωση παραοικονομικής δραστηριότητας, τα πλοκάμια της οποίας θα αποκαλυφθούν κατά την ανάκριση.

Απαγωγές ελλήνων στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου.

Δεύτερη απαγωγή,μετά απο αυτή της τετράχρονης Σοφίας Γκόγκα στο ελληνικό χωριό Κακαβιά στο Αργυρόκαστρο,σε διάστημα μόλις μερικών ωρών, στην περιοχή της βορείου Ηπείρου. Θύμα αυτή τη φορά ο 25χρονος Γιώργος Λαλιώτης, γιός του Ελληνα επιχειρηματία Χρήστου Λαλιώτη απο την Πάτρα, που διατηρεί επιχείρηση ενδυμάτων στην πόλη Δέλβινο.Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της απαγωγής,αλλά ούτε κάποια συγκεκριμένη επικοινωνία των απαγωγέων με τον πατέρα του απαχθέντος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την απόκτηση του Τζιουζέπε Μπέργκομι επιδιώκει η ΑΕΚ.

Κοντά στην απόκτηση του Τζιουζέπε Μπέργκομι, βρίσκεται η ΑΕΚ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Corriere dello Sport που στο σχετικό δημοσίευμα, υποστηρίζει πως η διοίκηση της Ενωσης έχει ετοιμάσει μια ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση για διετή συνεργασία με τον 36χρονο αρχηγό της Ιντερ και στέλεχος της εθνικής Ιταλίας τα τελευταία 17 χρόνια.

Ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς, έχει δεχθεί κρούση από τον ΠΑΟΚ.

Μια άλλη μεγάλη φυσιογνωμία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, απασχολεί τον έτερο των ...Δικεφάλων, του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς, που στο παρελθόν είχε βρεθεί κοντά στον Ολυμπιακό, έχει δεχθεί κρούση από τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βελιγράδι, ο 33χρονος Σαβίτσεβιτς που αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του 46ου ράλι Ακρόπολις.

Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπερνς (Σουμπαρού Ιμπρέζα) βρέθηκε από την πρώτη στην τέταρτη θέση με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του 46ου ράλι Ακρόπολις. Κι αυτό γιατί ενώ κέρδισε 4 ειδικές διαδρομές από τις 8 και ήταν πρώτος, καθυστέρησε 30 δευτερόλεπτα να παρουσιαστεί στον ειδικό χώρο συγκέντρωσης. Ετσι πρώτος πέρασε ο συμπατριώτης του Κόλιν ΜακΡέι με 2ο το Φιλανδό Τόμι Μάκινεν και 3ο τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ. Από τους Ελληνες είναι ο Λεωνίδας Κύρκος που βρίσκεται στην 11η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 319,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,21, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 513,40, ελβετικό φράγκο προς 207,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,98, τη λίρα Κύπρου προς 570,36 και το ευρώ προς 328,99 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βρέξει κυρίως στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 16 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 33 και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς.Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός,με βόρειους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 20 με 32 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται και στη Θεσσαλονίκη,αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 18 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 8 June 1999 - 7:00:12 UTC