Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με αργά βήματα η ανάπτυξη των ειρηνευτικών δυνάμεων στο Κόσοβο.
- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα.
- Η ελληνική ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη στο Κόσοβο.
- Ολα έτοιμα για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
- Στις 7 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες. Θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
- Αυτοψία θα γίνει στο πλοίο "Ποσειδών Εξπρές 2".
- Τραγικό θάνατο βρήκαν μητέρα και κόρη σε τροχαίο δυστύχημα.
- Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφιών με θέμα την Ελλάδα στην Αμερική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με αργά βήματα η ανάπτυξη των ειρηνευτικών δυνάμεων στο Κόσοβο.

Μέχρι αργά το βράδι προβλέπεται να έχει φθάσει στην Πρίστινα η διεθνής ειρηνευτική δύναμη, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη μετά τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ανάπτυξη των στρατευμάτων γίνεται αργά καθώς η περιοχή ελέγχεται για νάρκες, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν να αποχωρούν οι σερβικές δυνάμεις. Τα ξημερώματα ωστόσο, οι σύμμαχοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως καθώς ρωσικές δυνάμεις έφθασαν πρώτες στην Πρίστινα, τις οποίες υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές οι σέρβοι κάτοικοι. Ατυχή χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανόφ, ενώ ο βρετανός ομόλογός του, θέλοντας να υποβαθμίσει το γεγονός το χαρακτήρισε δευτερεύουσας σημασίας. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, η απόφαση ελήφθη "στο ανώτερο επίπεδο" και οτι η Ρωσία σχεδίαζει να αυξήσει σύντομα τη στρατιωτική της παρουσία στο Κόσοβο, ενώ, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, ρώσοι στρατιωτικοί μετέβησαν στα Σκόπια για συνομιλίες με αμερικανούς στρατηγούς, σχετικά με μία "ζώνη ευθύνης" της Ρωσίας στην περιοχή.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα.

Στη Μόσχα συνεχίζονται από χθες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανόφ, προκειμένου να αποσαφηνισθεί ο ρόλος της χώρας στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Γιέλτσιν είχε διαδοχικές συναντήσεις σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, καθώς και με τον πρωθυπουργό και τον προσωπάρχη του Κρεμλίνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Μπιλ Κλίντον. Στη Φρανκφούρτη τέλος, συνήλθε σήμερα η Ομάδα των Οκτώ με αντικείμενο την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων.

Η ελληνική ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη στο Κόσοβο.

Την ερχόμενη Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα αναχωρήσει για το Κόσοβο η ελληνική ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη, η οποία πιθανόν να εγκατασταθεί στο νοτιοανατολικό τμήμα της περιοχής, μεταξύ των αμερικανικών και γερμανικών δυνάμεων. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επιθεώρησε το 501 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, στα Γιαννιτσά, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο τμήμα της ελληνικής ταξιαρχίας που θα σταλεί στο Κόσοβο.

Ολα έτοιμα για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Ολα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των αυριανών ευρωεκλογών. Η αυλαία της προεκλογικής κινητικότητας των κομμάτων, έπεσε χθες με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Πεδίο του Αρεως. Ο κ.Σημίτης σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ, χαρακτηρίζει ως τις πιο κρίσιμες μέχρι σήμερα ευρωεκλογές, την αυριανή εκλογική αναμέτρηση. Προσθέτει ότι οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν προτάσεις και πολιτικές δυνάμεις, που μπορεί να εγγυηθούν τη δυναμική πορεία της Ευρώπης προς το μέλλον και να στηρίξουν την προσπάθεια για μια σύγχρονη Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ, χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα για την πολιτική της κυβέρνησης. Προσθέτει πως οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το έναυσμα για την ανατροπή ενός παλαιοκομματικού καθεστώτος.

Στις 7 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες. Θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο, την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Στην περίπτωση που έχουν τελειώσει οι σελίδες των βιβλιαρίων μπορούν μέχρι και αύριο να απευθυνθούν στο οικείο Πρωτοδικείο, προκειμένου να συμπληρώσουν φύλλα. Σημειώνεται ότι σ'αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης. Και σήμερα η τροχαία είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει τους ετεροδημότες, που μεταβαίνουν για να ψηφίσουν στους τόπους καταγωγής τους. Τέλος, σήμερα ψηφίζουν οι Ελληνες που διαμένουν σε χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτοψία θα γίνει στο πλοίο "Ποσειδών Εξπρές 2".

Αυτοψία απο κλιμάκιο τεχνικών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας θα γίνει σήμερα στο πλοίο "Ποσειδών Εξπρές 2", στο λιμάνι της Νάξου. Το σκάφος προσέκρουσε σε ύφαλο τις πρωϊνές ώρες, ανατολικά της Πάρου και παρουσίασε εισροή υδάτων. Οι 142 επιβάτες του μεταφέρθηκαν με άλλο πλοίο στον προορισμό τους. Στο κέντρο υγείας της Νάξου μεταφέρθηκε μια έγκυος, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά.

Τραγικό θάνατο βρήκαν μητέρα και κόρη σε τροχαίο δυστύχημα.

Τραγικό θάνατο βρήκαν μητέρα και κόρη σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε χθες το βράδυ, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη Νέα Μάκρη, στην Αττική. Τις γυναίκες παρέσυρε και σκότωσε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Κοσμάς Κατσαρός του Ευαγγέλου, 28 ετών. Θύματα είναι η Καλιόπη Τσομπανάκη, σύζυγος Γεωργίου, 54 χρόνων και η κόρη της Σοφία, 18 χρόνων.

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφιών με θέμα την Ελλάδα στην Αμερική.

Πολλοί Αμερικανοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και δημοσιογράφοι, καθώς και ομογενείς, παραβρέθηκαν χθες στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών της Λιν Σίνγκερ, που φιλοξενεί ως τις 19 Ιουνίου το Γραφείο Τύπου της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Μιλώντας για την τελευταία δουλειά της, σαράντα ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα "Μυθικά Ελληνικά Νησιά" καθώς και από αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, η Σίνγκερ εξομολογήθηκε ότι είναι η ονειρεμένη ελληνική φύση, το δοξασμένο ελληνικό παρελθόν και πάνω απ'όλα το θαυματουργό ελληνικό φως, που ξύπνησε το πάθος της για τη χώρα μας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον επιθετικό του Ιωνικού, Νίκο Φρούσο απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Ο Φρούσσος υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων, ενώ ο ΠΑΟΚ θα καταβάλει συνολικά για τη μεταγραφή το ποσό των 350 εκατομμυρίων δραχμών. Η μεταγραφή κλείστηκε στην Αθήνα, από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπατατούδη, λίγες μόλις ώρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το ταξίδι που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ.

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των γυναικών από την αντίστοιχη της Τουρκίας στον έκτο και τελευταίο αγώνα της για τον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Η εθνική μας βρέθηκε σε κακή ημέρα και έχασε δίκαια από τις αντιπάλους της, που πήραν τελικά την πρώτη θέση στον όμιλο και η Ελλάδα τη δεύτερη. Και οι δύο ομάδες πάντως κέρδισαν την άνοδο στην Α' κατηγορία.

Ενα χρυσό και τρία ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι Ελληνίδες αθλήτριες στο ευρωπαϊκό κύπελλο πυγμαχίας στο Κόπινγκ της Σουηδίας. Το χρυσό κέρδισε η Καλλιόπη Γεϊτσίδου στην κατηγορία των 54κ, αφού νίκησε στον τελικό την Τουρκάλα Σλιμ Φιριγιέ με 3 νοκ ντάουν. Τα ασημένια πήραν οι Μαρία Σεμερτζόγλου στα 51κ, Ελευθερία Παλαιολόγου στα 48κ και Πελαγία Γώγου στα 45κ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,21, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 503,74, ελβετικό φράγκο προς 205,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,51, τη λίρα Κύπρου προς 569,65 και το ευρώ προς 329,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αρχικά ο καιρός αύριος αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι, και στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αίθριος προβλέπεται ο καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Ο ίδιος καιρός θα επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 12 June 1999 - 19:00:15 UTC