Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 19/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τη συμφωνία, για το ρόλο των ρωσικών στρατευμάτων στη διεθνή δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Κόσοβο, υπέγραψαν ΗΠΑ και Ρωσία.
- Εληξε τα μεσάνυχτα η προθεσμία, που είχε δώσει το ΝΑΤΟ στους Σέρβους, για αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων απο το Κόσοβο.
- Το θέμα της συμμετοχής των ρωσικών στρατευμάτων στο Κόσοβο, απασχόλησε τη συνεδρίαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
- Την έντονη αντίδραση της Αθήνας, προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περί σχέσεων της Ελλάδας με το ΡΚΚ.
- Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος.
- Στη ρύθμιση οφειλών των στεγαστικών δανείων που έχει χορηγήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1995, προχωρεί η Εθνική Τράπεζα.
- Οι αλλαγές στην κυβέρνηση αφορούν μόνο τον πρωθυπουργό, απαντά ο Κώστας Σκανδαλίδης σε ερώτηση εάν επίκειται ανασχηματισμός.
- Στη Γεωμετρία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές της Β'Λυκείου.
- Εργοστάσιο κατασκευής οικοδομικών υλικών θα εγκαινιάσει σήμερα στο Διδυμότειχο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
- Υπο έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χθές το απόγευμα, σε εταιρία παλαιών ελαστικών αυτοκινήτων στο Βοτανικό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη συμφωνία, για το ρόλο των ρωσικών στρατευμάτων στη διεθνή δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Κόσοβο, υπέγραψαν ΗΠΑ και Ρωσία.

Τη συμφωνία, για το ρόλο των ρωσικών στρατευμάτων στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο, υπέγραψαν χθές στο Ελνσίνκι, οι υπουργοί Αμυνας των ΗΠΑ και της Ρωσίας Ουίλιαμ Κοέν και Ιγκόρ Σεργκέγιεφ. Σύμφωνα με τον κ.Κοέν, η συμφωνία προβλέπει, οτι οι ρωσικές δυνάμεις θα διαθέτουν ζώνη ευθύνης εντός του αμερικανικού τομέα στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, ενω οι Ρώσοι στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, τη διοίκηση του οποίου θα έχει ο Βρετανός στρατηγός Μάικ Τζάκσον, θα αναλάβουν την ασφάλεια των αεροδιαδρόμων και την επιθεώρηση των προσγειώσεων. Την πλήρη υποστήριξή του για τη συμφωνία, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Κλίντον, ο οποίος την Τρίτη θα επισκεφθεί τα Σκόπια.

Εληξε τα μεσάνυχτα η προθεσμία, που είχε δώσει το ΝΑΤΟ στους Σέρβους, για αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων απο το Κόσοβο.

Εληξε τα μεσάνυχτα η προθεσμία, που είχε δώσει το ΝΑΤΟ στους Σέρβους, για αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων απο το Κόσοβο. Ο υποδιοικητής των συμμαχικών στρατευμάτων στο Κόσοβο Λούις Γκαρνώ πρόσθεσε οτι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ κινούνται για να διασφαλίσουν την οπισθοχώρηση των σέρβων στρατιωτών και αστυνομικών και ταυτόχρονα "να αποτρέψουν την εμφάνιση ενός κενού ασφαλείας".

Το θέμα της συμμετοχής των ρωσικών στρατευμάτων στο Κόσοβο, απασχόλησε τη συνεδρίαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Το θέμα της συμμετοχής των ρωσικών στρατευμάτων


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 22 June 1999 - 9:00:14 UTC