Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζουν αύριο οι πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.
- Πανευρωπαϊκές αντιδράσεις για καταδίκη Οτσαλάν.
- Σύνοδος ΕΕ - Λατινικής Αμερικής.
- Σήμερα οι συνομιλίες Παπανδρέου - Τζεμ στη Νέα Υόρκη.
- Απελευθέρωση 4χρονης που είχε απαχθεί στην Αλβανία.
- Αύριο 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Ολυμπιακή.
- Ενέκρινε το ΣΑ του ΟΗΕ δύο ψηφίσματα για την Κύπρο.
- Καταστράφηκε απο φωτιά εργοστάσιο στα Οινόφυτα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την απόκτηση του Κωνσταντινίδη, ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΚ.
- Ντεμπούτο για τον Ανδρέα Λαγωνικάκη με την Ραπίντ Βιέννης.
- Παίκτης της Αρσεναλ είναι ο Μαχλάς, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζουν αύριο οι πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Στην Εκθεση θα διαγωνιστούν αύριο, πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων των υποψηφίων για εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συνολικά έχουν συμπληρώσει μηχανογραφικά δελτία 179.285 υποψήφιοι διεκδικώντας 68.281 θέσεις. Σήμερα, με το μάθημα της Λογοτεχνίας ολοκληρώνεται ο κύκλος των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών της Β' Λυκείου. Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 10 Ιουλίου.

Πανευρωπαϊκές αντιδράσεις για καταδίκη Οτσαλάν.

Εντονες πανευρωπαϊκές αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή καταδίκη του ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σε θάνατο δι' αγχόνης απο το τουρκικό δικαστήριο κρατικής ασφάλειας. Το Συμβούλιο της Ευρώπης και η ΕΕ κάλεσαν την Τουρκία να μην εκτελέσει την απόφαση, ενω η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε νέα δίκη αμφισβητώντας τη νομιμότητα της θανατικής καταδίκης. Το ΡΚΚ προειδοποίησε οτι ο αγώνας θα επεκταθεί και στις δυτικές περιοχές της Τουρκίας. Την αντίθεσή τους στη καταδίκη Οτσαλάν εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης και τα κόμματα.

Σύνοδος ΕΕ - Λατινικής Αμερικής.

Ολοκληρώθηκαν χθες στο Ρίο ντε Τζανέϊρο οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής και το συμπέρασμα ήταν οτι η Ευρώπη αναδεικνύεται στον έτερο οικονομικό πόλο έναντι των ΗΠΑ και καλείται να επεκταθεί στη νέα μεγάλη αγορά της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής. Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, που συμμετείχε στη σύνοδο, δήλωσε οτι αν θέλουμε η χώρα μας να έχει ένα ρόλο στη διεθνή οικονομία στο πλαίσιο της ΕΕ πρέπει να εξασφαλίσουμε συνεχή οικονομική ανάπτυξη, πολιτική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.

Σήμερα οι συνομιλίες Παπανδρέου - Τζεμ στη Νέα Υόρκη.

Συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Τζεμ, θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, στο περιθώριο της συνάντησης του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι στη συνάντηση δεν πρόκειται να συζητηθούν μείζονα θέματα, που τίθενται από τουρκικές διεκδικήσεις, αλλά θα εξεταστούν ζητήματα, που έθεσε ο κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη επιστολή του στον κ. Τζεμ. Την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τη συνάντηση αυτή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζο Λόχαρντ.

Απελευθέρωση 4χρονης που είχε απαχθεί στην Αλβανία.

Ελεύθερη αφέθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, η τετράχρονη Σοφία Γκόγκα, την οποία στις 5 Ιουνίου άγνωστοι είχαν απαγάγει απο το σπίτι της στην Κακαβιά. Οι γονείς της μικρής ήρθαν σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, τους κατέβαλαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, που ζητούσαν ως λύτρα και πήραν την κόρη τους. Το κοριτσάκι μετά την απελευθέρωσή του είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Αύριο 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Ολυμπιακή.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά την αυριανή 24ωρη απεργία, που έχουν εξαγγείλει απειλούν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή αντιδρώντας στην εκχώρηση του μάνατζμεντ του εθνικού αερομεταφορέα στη βρετανική Σπίντγουϊντ. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν χθες να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών, ενώ οι νέοι μάνατζερ της Ολυμπιακής δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν να συνεργαστούν με τους συνδικαλιστές και δεν απέκλεισαν αναδιάρθρωση των δρομολογίων της εταιρίας.

Ενέκρινε το ΣΑ του ΟΗΕ δύο ψηφίσματα για την Κύπρο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα δύο ψηφίσματα για το Κυπριακό. Με το πρώτο ψήφισμα χαιρετίζει τη δήλωση των G8 της 20/06/99 για περιεκτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, καλώντας τους δύο ηγέτες να υποστηρίξουν πλήρως αυτές τις διαπραγματεύσεις. Με το δεύτερο ψήφισμα αποφασίζει την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, για ένα εξάμηνο, δηλαδή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 1999 και επαναλαμβάνει την ανάγκη επίτευξης προόδου στη συνολική λύση του προβλήματος.

Καταστράφηκε απο φωτιά εργοστάσιο στα Οινόφυτα.

Υπό έλεγχο τέθηκε μετά απο προσπάθειες δύο ωρών η πυρκαγιά που ξέσπασε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Αικατερίνη Μάνδρας Αττικής. Απο τη φωτιά έγιναν στάχτη περίπου 30 στρέμματα δάσους, ενω επί τόπου παραμένουν 20 οχήματα, 70 πυροσβέστες και 10 άνδρες της ΕΚΑΜ για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ σε εργοστάσιο πλαστικών στα Οινόφυτα προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την απόκτηση του Κωνσταντινίδη, ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Την απόκτηση του μεσοεπιθετικού ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κωνσταντινίδη για πέντε χρόνια, ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ``κιτρινόμαυρη`` ΠΑΕ υποστηρίζει, ότι ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή, μετά την σχετική απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ. Πάντως, το συμβούλιο της ΕΠΟ έκρινε, ότι κακώς απερρίφθη για τυπικούς λόγους το αίτημα του Ηρακλή και παρέπεμψε εκ νέου την υπόθεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.

Ντεμπούτο για τον Ανδρέα Λαγωνικάκη με την Ραπίντ Βιέννης.

Ντεμπούτο γιά τον Ανδρέα Λαγωνικάκη στα αυστριακά γήπεδα με την Ραπίντ Βιέννης. Ο Ελληνας μέσος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά με την πρωταθλήτρια στο παιχνίδι με την Τιρόλο στο Ινσμπουργκ γιά την πρεμιέρα του αυστριακού πρωταθλήματος και μάλιστα δημιούργησε το πρώτο τέρμα της Ραπίντ. Παρ' όλα αυτά η Ραπίντ γνώρισε την ήττα με 2-1.

Παίκτης της Αρσεναλ είναι ο Μαχλάς, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Παίκτης της Αρσεναλ είναι ο Νίκος Μαχλάς, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.Τόσο η "Κοριέρε ντελο Σπορτ" όσο και η ``Μεσατζέρο``αναφέρουν σε δημοσιεύματα τους ότι ο Μαχλάς θα είναι ο αντικαταστάτης του Νικολά Ανελκά, του οποίου η μεταγραφή στη Λάτσιο θεωρείται δεδομένη. Πάντως, ο ίδιος ο Μαχλάς διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,48, γαλλικό φράγκο προς 50,23, λίρα Αγγλίας προς 502,68, ελβετικό φράγκο προς 205,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,03, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 329,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα, στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα βρέξει στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 35 και στα νησιά 23 με 30 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,το απόγευμα όμως υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 20 με 35 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 18 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 30 June 1999 - 7:00:14 UTC