Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επτά στρατεύσιμοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο, έξω απ'τη Θεσσαλονίκη.
- Περισσότερη δουλειά ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς.
- Ιδρυεται Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
- Στο 13,39% φτάνει ο αριθμός των αποτυχόντων στην Α'Λυκείου.
- Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στις πτήσεις της Ολυμπιακής.
- Στα χέρια του εισαγγελέα η γνωστή υπόθεση με τις μίζες.
- Συνεδριάζει αύριο το πειθαρχικό της ΝΔ, για το Μανωλάκο.
- Αρχίζει αύριο η Δ'Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επτά στρατεύσιμοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο, έξω απ'τη Θεσσαλονίκη.

Επτά στρατεύσιμοι σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από τη Θεσσαλονίκη, σε σύγκρουση στρατιωτικού τζίπ - ασθενοφόρου με νταλίκα. Νεκροί είναι ο λοχίας Χρυσοβαλάντης Αραμπατζής, οι δεκανείς Βασίλης Ξανθόπουλος και Τηλέμαχος Τομπουλίδης και οι στρατιώτες Γιώργος Παπουτσής, Θεοχάρης Τεκίδης, Γιάννης Καρακατσιάνης και Αρχοντής Χριστοδούλου, οι οποίοι στις 25 Ιουλίου επρόκειτο να απολυθούν από το στράτευμα.

Περισσότερη δουλειά ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς.

Περισσότερη δουλειά μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς, αποκλείοντας παράλληλα την πρακτική των παροχών, ενόψει των εκλογών. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει ζήτημα αντιπαλότητας ή διαμάχης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του σημερινού προέδρου Κωστή Στεφανόπουλου.

Ιδρυεται Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο και εντός 10 ημερών θα κατατεθεί στη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Βασικός σκοπός του νέου φορέα θα είναι η προστασία της υγείας του καταναλωτή με τη διασφάλιση της εισαγωγής, παραγωγής και διακίνησης υγιεινών τροφίμων. Επίσης θα είναι αρμόδιος για τον καθορισμό των προδιαγραφών ποιότητας, που πρέπει να πληρούν τα προσφερόμενα για κατανάλωση τρόφιμα.

Στο 13,39% φτάνει ο αριθμός των αποτυχόντων στην Α'Λυκείου.

Στους 11.613 ανέρχεται τελικά ο αριθμός των μαθητών της Α'Λυκείου που θα μείνουν στην ίδια τάξη, ενώ το ποσοστό αποτυχίας φτάνει το 13,39%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Αύριο συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις με τους μαθητές των δύο πρώτων δεσμών να διαγωνίζονται στη Χημεία και της τρίτης στα Αρχαία Ελληνικά.

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στις πτήσεις της Ολυμπιακής.

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με τις πτήσεις της Ολυμπιακής μετά την αναταραχή που προκάλεσε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην εταιρία, που διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση ξένου μάνατζερ. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση ανοίγει διάλογο με τους εργαζόμενους, προκειμένου να επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη, αν και οι τελευταίοι έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη.

Στα χέρια του εισαγγελέα η γνωστή υπόθεση με τις μίζες.

Στα χέρια του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, που ερευνά τη γνωστή υπόθεση με τις μίζες των 12 εκατ. δολαρίων για την αγορά συστημάτων προστασίας των Εφ- 16, βρίσκονται τα νέα στοιχεία που έδωσε η αμερικανική εταιρία Λίτον με τους αποδέκτες της μίζας. Πρόκειται για έναν ιδιώτη, ονόματι Κώστα Κωνσταντινίδη, αγνώστων λοιπών στοιχείων και τρείς εταιρίες, από τις οποίες οι δύο δεν υπάρχουν σήμερα.

Συνεδριάζει αύριο το πειθαρχικό της ΝΔ, για το Μανωλάκο.

Συνεδριάζει αύριο το πρωί το πειθαρχικό συμβούλιο της ΝΔ, στο οποίο έχει παραπεμφθεί ο Μάνος Μανωλάκος, για ανάρμοστη συμπεριφορά, σχετικά με την παρουσία του στην κηδεία του Γιώργου Παπαδόπουλου. Ο κ.Μανωλάκος ζήτησε να έχει συνάντηση με τον κ.Καραμανλή, διαφορετικά απείλησε πως δεν θα παρουσιαστεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Αρχίζει αύριο η Δ'Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων.

Με την υποδοχή των 350 εφήβων βουλευτών από τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, αρχίζει αύριο το απόγευμα, η Δ'Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων. Τη Δευτέρα προς τιμήν τους, διοργανώνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και τυπικά παίχτης της ΑΕΚ είναι πλέον ο Σέρβος Γκόρναν Πέτριτς. Ο 30χρονος λίμπερο υπέγραψε συμβόλαιο δύο συν ένα χρόνων, ενώ η μεταγραφή του θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δρχ το χρόνο. Στο μεταξύ, δύο νέα ονόματα βρίσκονται ακόμη στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ενωσης. Πρόκειται για τον Ισαϊλοβιτς, που παίζει στη Βαγιαδολιδ και τον Μπογκτάνοβιτς, που αγωνίζεται στη Βέρντερ Βρέμης. Παράλληλα, όμως, παραμένει το ενδιαφέρον της και για το φορ της Παρτιζάν Μπιέκοβιτς. Εξάλλου, ανάμεσα σ' αυτούς που θα απομακρυνθούν από την ομάδα είναι και τα ονόματα των Καλιτζάκη, Κωστένογλου, Κατσαβού και Βάιου Καραγιάννη.

Εφθασε σήμερα στην Αθήνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Γερμανός Καρλ Χάιντς Φλίπσεν, προκειμένου να ξεκινήσει προετοιμασία τη Δευτέρα. Οι οπαδοί των πρασίνων επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον 29χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος. Παράλληλα, όμως, το φλερτ του Παναθηναϊκού με μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελβετός διεθνής επιθετικός της Ντόρτμουντ, Στεφάν Σαπουιζά και ο Αγγλος διεθνής φορ της Αστον Βίλα, Σταν Κόλιμορ, είναι πιθανό να βρίσκονται στην πρώτη συγκέντρωση των παιχτών του Παναθηναϊκού, κάτι σαφώς σπουδαίο για την αθηναϊκή ομάδα, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι φήμες που ήθελαν τον Ντίνο Ράτζα να αγωνίζεται τη νέα χρονιά με τα χρώματα του Ολυμπιακού, παίρνουν σάρκα και οστά. Ο Κροάτης σέντερ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται μία ανάσα από τους ερυθρόλευκους παρότι το συγκρότημα του Πειραιά δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, καθώς απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία των δύο μερών.

Ολο και πιο χλωμό γίνεται το όνειρο της απόκτησης του Ζουνίνιο από τον Ολυμπιακό, καθώς στο παιχνίδι της μεταγραφής του μπήκαν ήδη δύο αγγλικοί σύλλογοι, δίνοντας ποσά που αγγίζουν τα 4 δις δρχ. Μάλιστα, ο γιος του προέδρου της Ατλέτικο Μαδρίτης, που αγωνίζονταν ο βραζιλιάνος μέσος, δήλωσε σίγουρος ότι μπορεί να επέλθει η συμφωνία με αυτές τις ομάδες, δηλαδή τη Μίντλεσμπρο και την Αστον Βίλα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 507,62, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 219,03, δολάριο Αυστραλίας 214,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 265,96, τη λίρα Κύπρου προς 571,64 και το ευρώ προς 329,78 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά, αλλά με ηπιότερους ρυθμούς από ό,τι χθες, κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου. Οι τραπεζικές μετοχές έδωσαν και σήμερα κατεύθυνση στην αγορά, κυρίως ο όμιλος Πειραιώς, ενώ μετά τη χθεσινή απόφαση του ΔΣ του ΧΑΑ για αναστολή της διαπραγμάτευσης της ``Θεσσαλικής`` σημαντική πίεση δέχθηκε μεγάλος αριθμός μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης και έκλεισαν στο ``limit down``. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.152,55 μονάδες, έναντι 4.124,79 μονάδων της προηγούμενης συνεδρίασης, καταγράφοντας αύξηση 27,76 μονάδων ή σε ποσοστό 0,67%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος αύριο ο καιρός αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενέις μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 εως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 20 με 34 και 19 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 2 July 1999 - 17:00:14 UTC