Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις απο άνοδο των τιμών των καυσίμων
- Οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών διαγωνίζονται σήμερα
- Την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας
- Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
- Ιερόσυλοι έκλεψαν μέρος των λειψάνων του Αγίου Αρσενίου
- Στην Αθήνα στις 21 του μηνός ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου
- Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σύλληψης λαθρομεταναστών

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το εγκώμιο του Μαχλά έπλεξε ο τεχνικός του Αγιαξ
- Διαπραγματεύσεις ΕΝΙC - με επιχειρηματίες για πακέτο μετοχών ΑΕΚ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις απο άνοδο των τιμών των καυσίμων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών θα τους ζητήσει την απορρόφηση μέρους της σημαντικής αύξησης στις τιμές των καυσίμων, ώστε να αποτραπούν πληθωριστικές πιέσεις. Απο σήμερα η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια θα είναι αυξημένη κατά 6,1 δρχ το λίτρο και κατά 3,90 το ντίζελ.

Οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών διαγωνίζονται σήμερα

Πέφτει σήμερα η αυλαία για τους υποψηφίους των τριών πρώτων δεσμών στα βασικά μαθήματα των γενικών εξετάσεων. Η Α' και Β' δέσμη διαγωνίζονται στη Φυσική και η Γ' στα Λατινικά. Αύριο θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης στα Μαθηματικά.

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

Ελληνοτουρκικά και τρομοκρατία θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει κατά τη διήμερη επίσκεψή του την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στην Αθήνα ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Κόεν. Επίσης, η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα διμερών σχέσεων, τις σχέσεις της χώρας μας με το Ιράν και τη διμερή αλλά και πολυμερή συνεργασία στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο κ. Κόεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους υπουργούς Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η ανασυγκρότηση του Κινήματος είναι τα δύο θέματα, που θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο. Χθες υπήρξε ομοφωνία στη τετράωρη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για την εισήγηση, που θα παρουσιαστεί στην αυριανή σύνοδο. Το πρωί συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή.

Ιερόσυλοι έκλεψαν μέρος των λειψάνων του Αγίου Αρσενίου

Ιερόσυλοι έκλεψαν μέρος των λειψάνων του Αγίου Αρσενίου, που φυλάσσονταν στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου, στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής.

Στην Αθήνα στις 21 του μηνός ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Στην Αθήνα αναμένεται για συνομιλίες στις 21 του μηνός ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης. Ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνομιλίες με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, για τα επόμενα βήματα εν όψει των συνομιλιών στο Κυπριακό και την ευρωπαϊκή πορεία. Στην Αθήνα αναμένεται επίσης και ο Αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Μίλερ.

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σύλληψης λαθρομεταναστών

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την απέλαση λαθρομεταναστών. Το θέμα νομιμοποίησης λαθρομεταναστών αναμένεται να θίξει στις συνομιλίες, που θα έχει αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλβανός ομόλογός του, Πασχάλ Μίλο, που αναμένεται σήμερα στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το εγκώμιο του Μαχλά έπλεξε ο τεχνικός του Αγιαξ

Το εγκώμιο του Νίκου Μαχλά έπλεξε ο τεχνικός του Αγιαξ, Γιαν Βάουτερς, λίγες ώρες μετά μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ελληνα επιθετικού από την Βίτεσε. "Ηταν ο πρώτος μας μεταγραφικός στόχος. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που όλα πήγαν καλά. Ολοι γνωρίζουμε την αξία του Μαχλά και ξέρουμε καλά πόσο βοήθησε την Βίτεσε τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη μεταγραφή για μας", τόνισε ο Βάουτερς.

Διαπραγματεύσεις ΕΝΙC - με επιχειρηματίες για πακέτο μετοχών ΑΕΚ

Στο "σφυρί" έχει βγει μέρος του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωσε η ENIC δια του Ντάνιελ Λίβι, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνωντα σύμβουλο του συλλόγου, Πέτρο Στάθη και στην οποία το υψηλόβαθμο στέλεχος της πολυεθνικής εταιρίας αποκάλυψε πως διαπραγματεύεται την πώληση μέρους του πακέτου μετοχών της ΠΑΕ σε επιχειρηματίες από τη Νότια Αφρική αλλά και την Ολλανδία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,53 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,83, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 502,91, ελβετικό φράγκο προς 205,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, δολάριο Καναδά προς 219,30, δολάριο Αυστραλίας 214,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,20, τη λίρα Κύπρου προς 573,02 και το ευρώ προς 330,22 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 με 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 38 βαθμούς, θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί τοπική καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 8 July 1999 - 6:00:17 UTC