Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Περισσότερη δουλειά ζήτησε από κόμμα και κυβέρνηση ο Κ.Σημίτης.
- Χάσαμε, αλλά μείναμε όρθιοι, τόνισε ο Κ.Σκανδαλίδης.
- Παράπονα Μίλο για τις επιχειρήσεις "σκούπα" της αστυνομίας.
- Αυλαία των γενικών εξετάσεων στα βασικά μαθήματα.
- Δίωξη κατά των υπευθύνων του Κόντινεντ, για σάπια κρέατα.
- Αναλαμβάνει το χαρτοφυλακιό της στην ΕΕ η Α.Διαμαντοπούλου.
- Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τα τσιμεντένια τείχη της πρωτεύουσας.
- Στο Φανάρι επειγόντως την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Περισσότερη δουλειά ζήτησε από κόμμα και κυβέρνηση ο Κ.Σημίτης.

Περισσότερη δουλειά για βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη, ζήτσε από κόμμα και κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Απέρριψε την πρακτική των παροχών, τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2000, παραδέχθηκε ότι σημειώνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα μπει με το σπαθί της στην ΟΝΕ, χαρακτήρισε χρήσιμο μάθημα το αποτέλεσμα των εκλογών και υπογράμμισε την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ χωρίς εσωστρέφεια και αποκλεισμούς.

Χάσαμε, αλλά μείναμε όρθιοι, τόνισε ο Κ.Σκανδαλίδης.

Χάσαμε, αλλά μείναμε όρθιοι, τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης και υποστήριξε πως η κατάσταση αυτή είναι αναστρέψιμη, αρκεί να υπάρξει επανασυσπείρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ιδεολογική και πολιτική ανάκαμψη και ανασύσταση του κόμματος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Κοινός παρανομαστής στις τοποθετήσεις των στελεχών που μίλησαν ήταν πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για το κόμμα, αλλά οι απόψεις για το μέγεθος και για το αντιστρέψιμο της κατάστασης αυτής ποικίλουν. Οι εργασίες της συνόδου ολοκληρώνονται αύριο.

Παράπονα Μίλο για τις επιχειρήσεις "σκούπα" της αστυνομίας.

Τα παράπονα της κυβέρνησής του για τη μεταχείρηση των Αλβανών που βρίσκονται στην Ελλάδα, κατά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, στις συναντήσεις που είχε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδος. Σημείωσε ωστόσο πως οι μετανάστες πρέπει να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί. Η ελληνική πλευρά κάλεσε τα Τίρανα να δώσουν στοιχεία σχετικά με τους κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις αλβανικές φυλακές και να συμβάλουν στον περιορισμό του κύματος των λαθρομεταναστών.

Αυλαία των γενικών εξετάσεων στα βασικά μαθήματα.

Αυλαία των γενικών εξετάσεων στα βασικά μαθήματα και από αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, με τους υποψήφιους να διαγωνίζονται στο Ελεύθερο σχέδιο και τα Αγγλικά. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα στη μετάδοση των θεμάτων. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε τα παραποιημένα γραπτά της Β' λυκείου είναι τελικά οκτώ και όχι 4 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Δίωξη κατά των υπευθύνων του Κόντινεντ, για σάπια κρέατα.

Δίωξη για σειρά παραβάσεων του Αγορανομικού Κώδικα άσκησε ο εισαγγελέας Αγορανομίας κατά των υπευθύνων του πολυκαταστήματος Κόντινεντ, στα Νέα Λιόσια, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της ποσότητας μισού περίπου τόννου αλλοιωμένων κρεάτων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις αποθήκες της εταιρίας.

Αναλαμβάνει το χαρτοφυλακιό της στην ΕΕ η Α.Διαμαντοπούλου.

Τον κρίσιμο τομέα της απασχόλησης και των κοινωνικών υποθέσεων, αναλαμβάνει η ελληνίδα επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με τα χαρτοφυλάκια των 19 επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι. Για μεγάλη πρόκληση έκανε λόγο η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της στα μέσα Σεπτερμβρίου.

Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τα τσιμεντένια τείχη της πρωτεύουσας.

Με κάθε μέσο οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα, είτε για Σαββατοκύριακο σε κάποια κοντινή παραλία, είτε για τις καλοκαιρινές διακοπές, μετά μάλιστα και την ολοκλήρωση των γενικών εξετάσεων. Ο υδράργυρος θα παραμείνει και αύριο στους 38 βαθμούς, που σε συνδυασμό με την άπνοια, δημιουργούν συνθήκες καμινιού στην πρωτεύουσα. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί από αύριο το βράδυ και όλη την προσεχή εβδομάδα θα κολλήσει στους 36 βαθμούς.

Στο Φανάρι επειγόντως την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Στο φανάρι, θα μεταβεί επειγόντως την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων, προκειμένου να συζητήσει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο την έντονη φημολογία για την Εκκλησία της Αμερικής, η οποία έχει πάρει διαστάσεις ανησυχητικού φαινομένου στον ελληνικό και ομογενειακό Τύπο τις τελευταίες ημέρες. Ο Σπυρίδων, που θα αναγκαστεί να απουσιάσει από την επιμνημόσυνη δέηση για την 25η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, σε εγκύκλιό του για τη θλιβερή επέτειο τονίζει ότι "πρέπει να καλέσουμε τη διεθνή κοινότητα να εγκαταλείψει τη στάση αδιαφορίας και την ιδιοτέλειά της, ώστε να βρεθεί μία πραγματική ειρηνική λύση".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, καθώς απέκτησε το Βραζιλιάνο διεθνή Τζιοβάνι από την Μπαρτσελόνα. Μετά από πολύωρες επαφές που είχαν στη Βαρκελόνη παράγοντες των ερυθρολεύκων με το μάνατζερ του παίχτη, η συμφωνία έκλεισε και ο Τζιοβάνι θα φορά για τα επόμενα τρία χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεπεράσει τα 3,5 δις δρχ. Από αύριο, η διοίκηση του Ολυμπιακού θα αρχίσει προσπάθειες για την απόκτηση του Σλοβένου διεθνή Ζάχοβιτς από την Πόρτο, μία μεταγραφή που θα κοστίσει περίπου δύο δις δρχ. Πάντως, αυτό που αναμένουν τώρα οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι η συνύπαρξη Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς με τον Μπάγεβιτς, ο οποίος ως γνωστόν δεν τα πηγαίνει και πολυ καλά με παίχτες- σταρ. Στο μεταξύ, έγινε σήμερα η πρώτη προπόνηση στον Ολυμπιακό, παρουσία 1.000 οπαδών της ομάδας.

Ολα, τώρα, δείχνουν ότι η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στον Κωνσταντίνου του Ηρακλή, καθώς η πρόταση που έχει κάνει αγγίζει τα 600 εκατομμύρια συν τους Σέμπουε- Ζουμπούλη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ενισχύει την πεποίθηση των διοικούντων της ΑΕΚ ότι ο παίχτης θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα τα επόμενα χρόνια είναι η θέληση του Κωνσταντίνου να παίξει στην Ενωση και στο ότι ο Ολυμπιακός μάλλον θα περιοριστεί στις μεταγραφές των Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς. Στο μεταξύ, στη Γαλλία άρχισε από χθες το βασικό μέρος της προετοιμασίας της ΑΕΚ, ενώ σε χθεσινό φιλικό με ερασιτεχνική ομάδα οι κιτρινόμαυροι νίκησαν με 11-1.

Τον Καράγκουτη του Πανιωνίου απέκτησε σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ο 23χρονος διεθνής μπασκετμπολίστας θα υπογράψει 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας, χωρίς να γίνουν γνωστά τα οικονομικά αταλλάγματα. Η εξέλιξη αυτής της μεταγραφής σημαίνει ότι οι πράσινοι δεν θα ενδιαφερθούν πλέον για τον Φούτσκα της Τιμσίστεμ Μπολόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,84, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 503,09, ελβετικό φράγκο προς 205,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, δολάριο Καναδά προς 220,25, δολάριο Αυστραλίας 215,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,58, τη λίρα Κύπρου προς 573,78 και το ευρώ προς 330,23 δραχμές.

Η επιφυλακτικότητα και το επιλεκτικό ενδιαφέρον για μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, χαρακτήρισε την εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς, κατά τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Η αγορά κινήθηκε σε καθοδική τροχιά για τέταρτη συνεχή ημέρα, λόγω κυρίως των ρευστοποιήσεων σε τραπεζικές μετοχές. Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά για να εκδηλωθούν "πιέσεις" 30 λεπτά πριν το τέλος των συναλλαγών, οι οποίες οδήγησαν τον δείκτη έως τα επίπεδα των 4.205,62 μονάδων (-1,15%). Οι απώλειες αυτές περιορίστηκαν λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, μετά απο επιλεγμένες τοποθετήσεις στο χώρο των τραπεζών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.225,05 μονάδες, έναντι 4.254,34 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας υποχώρηση 20,29 μονάδων ή σε ποσοστό 0,48%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός, καθώς στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι ανεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα δυτικά και νότια δυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 19 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 38 και στο Αιγαίο 23 με 36 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 38 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 9 July 1999 - 19:00:15 UTC