Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση υπουργών Δημόσιας Τάξης Ελλάδας - Αλβανίας
- Εικοσιπέντε χρόνια απο την εισβολή στην Κύπρο
- Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα εκπαίδευσης
- Στη Θεσσαλονίκη η έδρα του οργανισμού ανασυγκρότησης των Βαλκανίων
- Δικαστική παρέμβαση για μαζική ασθένεια νεογνών
- Μέτρα περιορισμού των καταναλωτικών δανείων απο Τράπεζα Ελλάδος
- Εξετάζει τις προσφορές εξαγοράς η Τράπεζα Εργασίας

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεύτερη ήττα της εθνικής μας ομάδας των εφήβων στο μπάσκετ
- Ο Γιόζεφ Βάντσικ υπέγραψε στον Απόλλωνα Αθηνών

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση υπουργών Δημόσιας Τάξης Ελλάδας - Αλβανίας

Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του θα έχει σήμερα στα Γιάννενα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρυσοχοϊδης, για να συζητήσουν θέματα συνεργασίας σ' ότι αφορά την πάταξη της εγκληματικότητας και την λήψη αυξημένων μέτρων στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών. Στο μεταξύ, τη χορήγηση πράσινης κάρτας με συνοπτικές διαδικασίες σε αλλοδαπούς οι οποίοι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να παραμείνουν στη χώρα μας, αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας και Δημόσιας Τάξης στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προεδρίας.

Εικοσιπέντε χρόνια απο την εισβολή στην Κύπρο

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την αποφράδα εκείνη μέρα που τα στρατεύματα του Αττίλα εισέβαλαν στη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο μήνυμά του χαρακτήρισε την τούρκικη βάρβαρη εισβολή στην Κύπρο ως τη μεγαλύτερη τραγωδία του Ελληνισμού στη σύγχρονη εποχή. Υπογραμμίζει δε την ισχύ του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Μηνύματα εξέδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και ο ΣΥΝ.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα εκπαίδευσης

Η εκπαιδευτική πολιτική και γενικότερα θέματα που αφορούν το υπουργείο Παιδείας είναι το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Θεσσαλονίκη η έδρα του οργανισμού ανασυγκρότησης των Βαλκανίων

Η Θεσσαλονίκη θα είναι τελικά η έδρα του Οργανισμού για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, όπως αποφάσισαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ. Σύμφωνα με την απόφαση που υιοθετήθηκε και η οποία ικανοποιεί την ελληνική πλευρά, η έδρα του Οργανισμού και το κέντρο διοίκησης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχει ένα κέντρο επιχειρήσεων στην Πρίστινα. Στο εγγύς μέλλον θα δημιουργηθούν ανάλογα κέντρα και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων.

Δικαστική παρέμβαση για μαζική ασθένεια νεογνών

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν τα διαδοχικά κρούσματα ιογενούς εμπύρετου καταστάσεως, που σημειώθηκαν σε νεογνά τα οποία γεννήθηκαν στην ιδιωτική μαιευτική κλινική ΛΗΤΩ, στην Αθήνα. Η εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαρκτικής εξέτασης.

Μέτρα περιορισμού των καταναλωτικών δανείων απο Τράπεζα Ελλάδος

Ανήσυχο είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για ενδεχόμενες επιπτώσεις στον πληθωρισμό απο τη ραγδαία αύξηση των καταναλωτικών δανείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να λάβει σειρά δραστικών μέτρων. Τον Μάϊο τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 47%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ξεπερνώντας το 1,2 τρισ.δρχ.

Εξετάζει τις προσφορές εξαγοράς η Τράπεζα Εργασίας

Η αντιπροσφορά της Τράπεζας Πειραιώς και η βελτιωμένη προσφορά της Εurobank δημιουργούν καλύτερους όρους για τους μετόχους της Τράπεζας Εργασίας και τους δίνουν τη δυνατότητα επιλογής. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Εργασίας, όπου τονίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της εξετάζει τις δύο προσφορές για να λάβει τις τελικές αποφάσεις του, τις οποίες και θα δημοσιοποιήσει σύντομα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη ήττα της εθνικής μας ομάδας των εφήβων στο μπάσκετ

Τη δεύτερη ήττα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας γνώρισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, αφού στην πρεμιέρα της Β' φάσης έχασε από την Κροατία με 73-59. Η ελληνική ομάδα, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του παιχνιδιού, αφού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Η συνάντηση έγινε στο Ο'Πόρτο και κορυφαίος παίκτης της εθνικής μας ήταν ο Παπαδόπουλος, που σημείωσε 17 πόντους.

Ο Γιόζεφ Βάντσικ υπέγραψε στον Απόλλωνα Αθηνών

Μία πολύ σημαντική μεταγραφή πραγματοποίησε ο Απόλλων Αθηνών, αφού απέκτησε τον Γιόζεφ Βάντσικ. Ο Πολωνός "γίγαντας" υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την "ελαφρά ταξιαρχία", χωρίς να ανακοινωθεί το οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Ο Βάντσικ, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, θα ενσωματωθεί αύριο με τους νέους του συμπαίκτες, οπότε και θα επιστρέψει η αποστολή από τα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,52 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,19, λίρα Αγγλίας προς 505,42, ελβετικό φράγκο προς 204,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, δολάριο Καναδά προς 218,34, δολάριο Αυστραλίας 213,14, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,23, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 329,26 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 34 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 34 και 21 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 20 July 1999 - 6:00:13 UTC