Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποκλείει αλλαγές στην μεταρρύθμιση ο υπουργός Παιδείας.
- Πλαφόν κέρδους στα καύσιμα σε 12 περιοχές της χώρας.
- Τήρηση του κατοχυρωμένου ωράριου στις Τράπεζες ζητά η ΟΤΟΕ.
- Επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού στην Αθήνα.
- Σεισμός 4 Ρίχτερ χθες στη θάλασσα της Ναυπάκτου.
- Εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια κατοχής της Βόρειας Κύπρου.
- Συντομότερα η έκδοση κάρτα για τους νόμιμους μετανάστες.
- Σε κλείσιμο νυχτερινών κέντρων προχωρά ο Δήμος Αλίμου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της εθνική μας ομάδας μπάσκετ των εφήβων, επί της Ισπανίας.
- Την απόκτηση του Κρις Μόρις ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
- Ατυχη στάθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποκλείει αλλαγές στην μεταρρύθμιση ο υπουργός Παιδείας.

Δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρσένης, ο οποίος εξασφάλισε την υποστήριξη απο την κυβέρνηση και τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ανακοίνωσε οτι οι επαναληπτικές εξετάσεις για τη Β' Λυκείου θα γίνουν στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 13 του ίδιου μήνα θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Μικροεπεισόδια προκλήθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, από φοιτητές που σπουδάζουν στην Γιουγκοσλαβία και οι οποίοι ζητούν την μετεγγραφή τους σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Πλαφόν κέρδους στα καύσιμα σε 12 περιοχές της χώρας.

Ανώτατα περιθώρια κέρδους στις τιμές των υγρών καυσίμων θα ισχύσουν απο σήμερα στις περιοχές Ευρυτανίας, Ημαθείας, Πρέβεζας, Φωκίδας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου. Σ' αυτό συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Βενιζέλος και οι εκπροσώποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για συγκράτηση του πληθωρισμού, καθώς στις παραπάνω περιοχές παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Τήρηση του κατοχυρωμένου ωράριου στις Τράπεζες ζητά η ΟΤΟΕ.

Να τηρηθεί το κατοχυρωμένο απο τους νόμους, αλλά και απο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ωράριο στις τράπεζες, ζήτησε η ΟΤΟΕ, απο τον υπουργό Εργασίας, κ. Παπαϊωάννου και τον υφυπουργό, Χρήστο Πρωτόπαπα. Οι συνδικαλιστές δήλωσαν οτι στο χώρο κυρίως των ιδιωτικών τραπεζών παρατηρείται πλέον σωρεία παραβάσεων.Ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊάννου, μετά τη συνάντησή του με την ΟΤΟΕ δήλωσε οτι έχει ήδη δωσει εντολή στην Επιθεώρηση Εργασίας να εξετάσει το πρόβλημα του ωραρίου και να εφαρμόσει το νόμο.

Επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, θα έχει συνομιλίες σήμερα με το Βούλγαρο ομόλογό του, Ιβάν Κοστόφ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, ενω το απόγευμα τα μέλη της βουλγαρικής αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με το συμβούλιο του ΣΕΒ. Ο κ. Κοστόφ θα συναντηθεί το απόγευμα και με τον αρχηγό της ΝΔ. Αύριο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενω θα έχει συναντήσει με τον πρόεδρο της Βουλής και το Δήμαρχο Αθηναίων.

Σεισμός 4 Ρίχτερ χθες στη θάλασσα της Ναυπάκτου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.15 χθες το βράδυ στην περιοχή της Αχαϊας. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πάτρας επίκεντρο της δόνησης ήταν η περιοχή της Ναυπάκτου και το εστιακό της βάθος ήταν 20 χιλιόμετρα. Η δόνηση ήταν ιδιαίτερως αισθητή και στην Αιτωλοακαρνανία, ενω από την αστυνομία δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια κατοχής της Βόρειας Κύπρου.

Η βίαιη διαίρεση της Κύπρου είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που πρέπει σύντομα να διαγραφεί, για το καλό της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, σε μήνυμά του για την 25η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, που εορτάστηκε χθες. Σε ειδική εκδήλωση στην Ακρόπολη δύο λευκά περιστέρια - αγγελιοφόροι του αισιόδοξου μηνύματος για ειρήνη και δικαίωση του αγώνα στο Κυπριακό, πέταξαν στον ελεύθερο ουρανό.

Συντομότερα η έκδοση κάρτα για τους νόμιμους μετανάστες.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες έκδοσης πράσινης κάρτας για τους νόμιμους μετανάστες, καθώς δημιουργούνται περισσότερες επιτροπές κατά νομό, που θα ασχολούνται με το ζήτημα. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ο υπουργός εργασίας. Παράλληλα σε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, συμφώνησαν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Ελλάδος και Αλβανίας, κύριοι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Σπαρτάκ Πότσι, στη συνάντηση που είχαν στα Γιάννενα.

Σε κλείσιμο νυχτερινών κέντρων προχωρά ο Δήμος Αλίμου.

Σε οριστικό κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης "Καλούα", "Σάμπια" και "Ζέφυρος", πρόκειται να προχωρήσει σήμερα ο δήμος Αλίμου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της περιοχής, Αλέξανδρος Αλούκος. Στο μεταξύ, ο δήμος Ελληνικού θα προχωρήσει την Παρασκευή στη σφράγιση των νυχτερινών κέντρων "Μπίο-Μπίο", "Σόου Σέντερ" και "Πρίβιλετζ" μετά τα σχετικά ειδοποιητήρια, που απέστειλε στους υπεύθυνους των καταστημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της εθνική μας ομάδας μπάσκετ των εφήβων, επί της Ισπανίας.

Παρά το ότι βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο λόγω της ήττας από την Κροατία, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, μετά τη νίκη της με 78-68 επί της Ισπανίας, έθεσε και πάλι υποψηφιότητα για μια θέση στην πρώτη τετράδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Πορτογαλία.

Την απόκτηση του Κρις Μόρις ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Την απόκτηση του Κρις Μόρις ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο 33χρονος Αμερικανός φόργουορντ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``ερυθρόλευκους`` και αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές Αυγούστου.

Ατυχη στάθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων.

Ατυχη στάθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων στον δεύτερο αγώνα της γιά την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Σουηδία, καθώς ισοφαρίστηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από την αντίστοιχη της Γαλλίας και έτσι δεν μπόρεσε να κάνει σημαντικό βήμα γιά την πρόκριση στον τελικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,40, γαλλικό φράγκο προς 50,21, λίρα Αγγλίας προς 499,42, ελβετικό φράγκο προς 205,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, δολάριο Καναδά προς 212,44, δολάριο Αυστραλίας 206,71, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,76, τη λίρα Κύπρου προς 570,79 και το ευρώ προς 329,36 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριο καιρό θα έχει σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα συννεφιάσει τοπικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και την τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου 22 με 33, στα ηπειρωτικά 19 με 35 και στο Αιγαίο 24 με 31 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 34 και 21 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 21 July 1999 - 7:00:16 UTC