Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε σήμερα στην Αγκυρα ο ελληνοτουρκικός διάλογος.
- Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ.
- Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με Καραμανλή και Τσοβόλα.
- Δίπλα στους Ελληνες στρατιώτες στο Κόσοβο θα βρεθεί ο πρωθυπουργός.
- Δεκατριάχρονη πέθανε από μηνιγγίτιδα στην Αθήνα.
- Δέκα εκατομμύρια δρχ άρπαξαν δύο ένοπλοι από την Εθνική Τράπεζα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε σήμερα στην Αγκυρα ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Ο τουρισμός και το περιβάλλον ήταν τα δύο θέματα που τέθηκαν στην πρώτη μέρα του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που άρχισε στην Αγκυρα, σε επίπεδο πρέσβεων των δύο υπουργείων Εξωτερικών και θα συνεχιστεί αύριο με τη συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα εμπορίου. Τούρκος αξιωματούχος χαρακτήρισε γόνιμες και εποικοδομητικές τις συνομιλίες, η δεύτερη φάση των οποίων θα εξελιχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Μιά πρώτη εκτίμηση της πορείας του διαλόγου θα κάνουν την Παρασκευή στο Σαράγιεβο οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κύριοι Παπανδρέου και Τζέμ.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ.

Μέρος τους εξοπλιστικού προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ. Αποφασίσθηκε η προμήθεια τριών υποβρυχίων και ενός πετρελαιοφόρου, συνολικού κόστους 390 δις δρχ, σε συνεργασία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας με αντίστοιχα της Γερμανίας και της Ιταλίας. Σύντομα θα ληφθεί απόφαση για την κατασκευή τριών πυραυλακάτων από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ύψους 120 δισ. δρχ., ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των τεσσάρων αμερικανικών αντιτορπιλικών τύπου ΚΙΝΤ.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με Καραμανλή και Τσοβόλα.

Με τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους Κώστα Καραμανλή και Δημήτρη Τσοβόλα, ολοκληρώθηκαν οι επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς για την εγκληματικότητα και τη μεταναστευτική πολιτική, θέμα που θα απασχολήσει την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο. Δεν χρειάζονται επιχειρήσεις σκούπα, αλλά μια πολιτική δημιουργικής ένταξης των μεταναστών, ώστε να περιορίζεται η παρανομία δήλωσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΝ.

Δίπλα στους Ελληνες στρατιώτες στο Κόσοβο θα βρεθεί ο πρωθυπουργός.

Το ελληνικό στρατιωτικό κλιμάκιο που βρίσκεται στο Ουρόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου, συμμετέχοντας στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμύνης. Την Παρασκευή ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στο Σαράγιεβο για να πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Δεκατριάχρονη πέθανε από μηνιγγίτιδα στην Αθήνα.

Μια 13χρονη μαθήτρια, η Θεοδώρα Κολλιάρσου, πέθανε από μηνιγγίτιδα, στο νοσοκομείο παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" στην Αθήνα, όπου μεταφέρθηκε. Η κοπέλα πήγε σε κατασκήνωση στην Αργολίδα, αλλά λίγες ώρες αργότερα αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αργους, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο "Αγλαϊα Κυριακού", όπου όμως σήμερα το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή. Η κατασκήνωση εκκενώθηκε από τους υπεύθυνους για απολύμανση.

Δέκα εκατομμύρια δρχ άρπαξαν δύο ένοπλοι από την Εθνική Τράπεζα.

Δέκα εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία δύο ενόπλων που λήστεψαν το μεσημέρι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σταυρούπολη. Οι δύο δράστες, φορώντας κράνη και κρατώντας μια καραμπίνα, ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα, πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια αφού άδειασαν τα ταμεία διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιούρι Τζορκαέφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αδελφό και μάνατζερ του Γάλλου μέσου και πως οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει αρκετά. Σύμφωνα πάντως με κάποιες άλλες πηγές, οι επαφές με τον Νταβόρ Σούκερ εξακολουθούν να ισχύουν και ο Κροάτης άσος περιμένει ειδοποίηση από τον κ Βαρδινογιάννη.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στα δύο φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα δέχθηκε έξι τέρματα, έχει προβληματίσει έντονα τον Μπάγεβιτς. Βέβαια, ο προπονητής των ``ερυθρολεύκων`` γνωρίζει καλύτερα απ τον καθένα, ότι τέτοιου είδους ``κενά``, είναι σχεδόν φυσιολογικά, λόγω της έντονης κόπωσης από την προετοιμασία, ωστόσο δεν εφησυχάζει. Πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποιησή του για την απόδοση του Τζιοβάνι, στο προχθεσινό φιλικό.

Μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση είχαμε από την Κάτια Σαρακατσάνη, η οποία κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 400 μέτρων Μικτής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε τρίτη, στην πρώτη σειρά με 4:54.03, που ήταν η 8η καλύτερη επίδοση. Η πρόκριση της Σαρακατσάνη αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού είναι η πρώτη φορά από το 1991 που η ελληνική κολύμβηση θα είναι παρούσα σε έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε στο Επί κοντώ η Ιωάννα Βολπάνου του Πανιωνίου με 4.06μ, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων στίβου εφήβων-νεανίδων που έγιναν στην Κομοτηνή. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Θάλεια Ιακωβίδου του ίδιου συλλόγου με 4.05μ. από τον περασμένο Ιούνιο στα ''Ζηρίνεια''.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,73, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 490,65, ελβετικό φράγκο προς 205,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 204,15, δολάριο Αυστραλίας 200,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,91, τη λίρα Κύπρου προς 571,85 και το ευρώ προς 330,00 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε στο κλείσιμο της συνεδρίασης η αγορά του Χρηματιστηρίου, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών σημειώθηκαν μαζικές διακυμάνσεις, γύρω απο την περιοχή των 4.500 μονάδων. Το επενδυτικό ενδιαφέρον και σήμερα επικεντρώθηκε σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα σε μετοχές της Παράλληλης Αγοράς. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.507,76 μονάδες, έναντι 4.509,29 μονάδων της Παρασκευής, καταγράφοντας οριακή πτώση 1,53 μονάδων ή σε ποσοστό 0, 03%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός καθώς στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Στερεά Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια απο 18 εως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 21 με 35 και στο Αιγαίο 23 με 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 35 βαθμούς, θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα μικρής διάρκειας, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 26 July 1999 - 19:00:15 UTC