Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Περιορισμένα προιόντα μολυσμένου χοιρινού θα καταστρέψει το Βέλγιο.
- Θέματα λαθρομετανάστευσης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
- Βυθισμένο εντοπίστηκε ιστιοφόρο στα Κύθηρα.
- Αύριο στην Αθήνα η δεύτερη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
- Ειρήνευση και συνεργασία επιδιώκει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.
- Εκτός ΑΣΕΠ οι προσλήψεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία.
- Ανεργοι κατέλαβαν τον ΟΛΠ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιούρι Τζορκαέφ.
- Εφθασε στην ΕΠΟ,η "μπλέ κάρτα" του νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού.
- Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση αποφάσισε ο Φασούλας.
- Εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 σε φιλικό με την Αιντχόβεν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Περιορισμένα προιόντα μολυσμένου χοιρινού θα καταστρέψει το Βέλγιο.

Μόνον τμήμα των αποθεμάτων χοιρινού, που είναι μολυσμένα με διοξίνη θα καταστραφεί απο το Βέλγιο - και σε καμία περίπτωση το σύνολο των προϊόντων, που έχουν φθάσει στη βελγική αγορά και στις αγορές του εξωτερικού, όπως ζητήθηκε απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ανακοινώθηκε αργά το βράδυ επίσημα απο την βελγική κυβέρνηση. Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν την καταστροφή παραγώγων προϊόντων του χοιρινού, που αφορούν τελικά ποσότητες που περιέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 20% λιπαρών ουσιών και είναι αποθηκευμένες στο Βέλγιο και στο εξωτερικό.

Θέματα λαθρομετανάστευσης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο με κύριο αντικείμενο τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπο κατάρτιση νομοσχέδιο περιλαμβάνει νομιμοποίηση όσων μεταναστών πληρούν τις προϋποθέσεις, καλύτερη αστυνόμευση των συνόρων για την αποφυγή εισόδου λαθρομεταναστών και δημιουργία γραφείων σε γειτονικά κράτη για την ελεγχόμενη είσοδο εποχικών υπαλλήλων, ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας.

Βυθισμένο εντοπίστηκε ιστιοφόρο στα Κύθηρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξανάρχισαν οι έρευνες ανοιχτά των Κυθήρων για την ανεύρεση τυχόν ναυαγών,του βυθισμένου ιστιοφόρου, που εντοπίστηκε χθες στο ακρωτήριο Τράχηλος. Στην περιοχή βρέθηκε ένα σωσίβιο, στο οποίο αναγραφόταν το όνομα MAΟΥA και τρία μπαλόνια. Αναφορικά με το χθεσινό ναυάγιο στην περιοχή της Τενέδου, όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο "ΠΕΛ ΜΑΡΙΝΕΡ" και πνίγηκε ο Β' μηχανικός, Αναστάσιος Γεωργαντζής, 51 ετών, μετά απο σύγκρουσή του με το "ΠΕΛ ΡΕΙΝΤΖΕΡ", αποδίδεται στην πυκνή ομίχλη που επικρατούσε.

Αύριο στην Αθήνα η δεύτερη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Αύριο και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η δεύτερη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου με θέματα που αφορούν την συνεργασία των δύο χωρών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και εγκληματικών δραστηριοτήτων, που θα μπορούσαν να περιγραφούν ως "τρομοκρατία". Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε χθες στην Αγκυρα με τη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων διπλωματών, όπου έγινε ανταλλαγή προτάσεων για την οργάνωση του διαλόγου σε θέματα εμπορικής συνεργασίας.

Ειρήνευση και συνεργασία επιδιώκει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Διπλό είναι το μήνυμα της παρουσίας της ελληνικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, τόνισε ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, σε δηλώσεις του κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Ουρόσεβατς του Κοσόβου, όπου εδρεύει το ελληνικό τάγμα, που μετέχει στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη. Πρώτον οτι η Ελλάδα θέλει ειρήνευση και συνεργασία στην περιοχή και δεύτερον οτι η χώρα μας όπου υπάρχει πρόβλημα θα προσφέρει τη βοήθειά της για την επίλυσή του, ανέλυσε ο πρωθυπουργός.

Εκτός ΑΣΕΠ οι προσλήψεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία.

Απέσυρε ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρσένης, τη διάταξη που προέβλεπε ότι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, θα γίνονται μέσω των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Το πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία, που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο, εξετάσθηκε σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή.

Ανεργοι κατέλαβαν τον ΟΛΠ.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να είναι το κτίριο του ΟΛΠ, στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά, απο ομάδα περίπου 500 ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Οι καταληψίες,που επιτρέπουν την είσοδο των υπαλλήλων του ΟΛΠ στα γραφεία τους, ζητούν να ληφθούν μέτρα στήριξής τους.Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιούρι Τζορκαέφ.

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιούρι Τζορκαέφ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι Ιταλοί αναφέρουν ότι ο Γάλλος άσος έμεινε ελευθερος από την Ιντερ και θα ενταχθεί στον Παναθηναϊκό, έναντι περίπου ενός δισεκατομμυρίου δραχμών. Στο μεταξύ, παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και με την ``βούλα`` ο Πέρσι Ολιβάρες.

Εφθασε στην ΕΠΟ,η "μπλέ κάρτα" του νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού.

Η "μπλε κάρτα" του Τζοβάνι έφτασε στην ΕΠΟ από την ισπανική ομοσπονδία. Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Σίλβα ντε Ολιβέιρα Τζοβάνι, μπορεί λοιπόν να ενισχύσει σε επίσημα παιχνίδια τους "ερυθρόλευκους". Παράλληλα, έφτασαν στην ΕΠΟ οι ``μπλε κάρτες`` του Σπύρου Μαραγκού από την ομοσπονδία της Κύπρου για τον ΠΑΟΚ και του Γίρι Ζαλέσκι για την ΠΑΕ Πανσερραϊκός.

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση αποφάσισε ο Φασούλας.

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση αποφάσισε οριστικά ο Παναγιώτης Φασούλας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Φασούλας αποφάσισε να τερματίσει τη μεγάλη καριέρα του κατά την διάρκεια της οποίας κέρδισε την ελληνική και ευρωπαϊκή καταξίωση. Μεγάλοι σταθμοί στην μπασκετική του καριέρα ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και φυσικά η εθνική ομάδα.

Εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 σε φιλικό με την Αιντχόβεν.

Ο Νίκος Φρούσσος έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής στον ΠΑΟΚ, αφού πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του ``Δικεφάλου του Βορρά``, στο φιλικό της Τούμπας με αντίπαλο την Αϊντχόβεν, όπου οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν μία εντυπωσιακή νίκη με 3-0. Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 20.000 φίλους της ομάδας, απέδωσε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,63, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 493,89, ελβετικό φράγκο προς 206,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 205,68, δολάριο Αυστραλίας 199,79, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,32, τη λίρα Κύπρου προς 570,41 και το ευρώ προς 329,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου ενδέχεται να σημειωθεί βροχή μικρής διάρκειας. Οι ανεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 35 και στα νησιά 23 με 31 βαθμούς. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 34 και 21 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 28 July 1999 - 7:00:45 UTC