Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης της βενζίνης.
- Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλε για αύριο η ΑΔΕΔΥ.
- Εχασε τη μάχη ο 40χρονος δασοπυροσβέστης Στ.Καρβουνιάρης.
- Προφυλακίστηκε και ο φερόμενος συνεργάτης του Β.Παπαδόπουλου.
- Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.
- Στις φυλακές Κορυδαλλού ο διαβόητος δραπέτης Θ.Βαλιανάτος.
- Σημαντικές συναντήσεις Γ.Κρανιδιώτη στο Ισραήλ.
- Στην κορυφή της... Αυστραλίας Ελληνας αρχιτέκτονας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης της βενζίνης.

Στη μείωση κατά πέντε δρχ το λίτρο, του ειδικού φόρου κατανάλωσης της βενζίνης, προχώρησε το υπουργείο οικονομικών, μετά τη νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης, που ανακοίνωσε η ΔΕΠ, λόγω ανόδου των διεθνών τιμών. Η μείωση, που θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο του 2000, έχει στόχο να αποφευχθούν τυχόν πληθωριστικές πιέσεις. Ο υπουργός ανάπτυξης δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παρακολουθούν καθημερινά την αγορά ώστε η μείωση του φόρου να φτάσει άμεσα στον καταναλωτή.

Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλε για αύριο η ΑΔΕΔΥ.

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τη βουλή, εξήγγειλε για αύριο η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη διάταξη 23 του νομοσχεδίου του υπουργείου εσωτερικών, που αφορά τις υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων. Στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους, καθώς η ΝΔ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας των μετατάξεων. Πάντως η σχετική ένσταση που υπέβαλε απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα.

Εχασε τη μάχη ο 40χρονος δασοπυροσβέστης Στ.Καρβουνιάρης.

Με τιμές ήρωα θα κηδευτεί την Παρασκευή, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγιά της Λάρισας, ο 40χρονος δασοπυροσβέστης Σταύρος Καρβουνιάρης, ο οποίος έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, μετά από μια εβδομάδα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο Καρβουνιάρης είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο. Στην ίδια φωτιά έχασε τη ζωή της η 27χρονη δασοκομάντος Ιωάννα Τασσοπούλου, ενώ με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται το άλλο θύμα της ίδιας πυρκαγιάς ο ανθυποπυραγός Αγγελος Μπαρμπαγιάννης.

Προφυλακίστηκε και ο φερόμενος συνεργάτης του Β.Παπαδόπουλου.

Συντροφιά στον 55χρονο ψευτομάγο της Καβάλας Βασίλη Παπαδόπουλο, κάνει στις φυλακές Κομοτηνής, ο φερόμενος ως συνεργάτης του, 23χρονος Κώστας Κυριακίδης. Ο Κυριακίδης, ο οποίος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στη δολοφονία των δύο γυναικών, για τις οποίες κατηγορείται ο Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι δεν τις συνάντησε ποτέ στη ζωή του.

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, από την αρχή του έτους, τα οποία όπως υποστηρίζουν φτάνουν περίπου τις 400.000 δρχ για κάθε εργαζόμενο. Ετσι το Κέντρο Αμεσης Βοήθειας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο διαβόητος δραπέτης Θ.Βαλιανάτος.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο διαβόητος δραπέτης, Θεόδωρος Βαλιανάτος, 38 χρόνων, ο οποίος κατηγορείται για παραχάραξη χαρτονομισμάτων και για άλλα αδικήματα, σε βαθμό κακουργήματος. Προφυλακιστέα κρίθηκε και η 26χρονη σύζυγός του Μαρία Πολυχρόνη, που κατηγορείται ως συναυτουργός και είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί.

Σημαντικές συναντήσεις Γ.Κρανιδιώτη στο Ισραήλ.

Δυνατότητες κοινής επιχειρηματικής δραστηριότητας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά και εμβάθυνσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, ανίχνευσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, κατά τις επαφές που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Νταβίντ Λέβι, και τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χαϊμ Ραμόν - στην πρώτη επίσκεψη Ελληνα αξιωματούχου, μετά το σχηματισμό της νέας ισραηλινής κυβέρνησης, υπό τον κ.Μπάρακ. Εξάλλου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 2000 ετών από τη γέννηση του Ιησού Χριστού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε το πρωί στην Αγία Πόλη ο πατριάρχης Ιεροσολύμων κκ Διόδωρος με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γ.Κρανιδιώτη. Κατά τη συνάντηση, ο πατριάρχης ενημέρωσε τον κ.Κρανιδιώτη για τις ανάγκες του πατριαρχείου σε ηθική και υλική στήριξη κυρίως σε ότι αφορά έργα ανακατασκευής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Στην κορυφή της... Αυστραλίας Ελληνας αρχιτέκτονας.

Ο πολυβραβευμένος και κορυφαίος Ελληνας αρχιτέκτονας της Αυστραλίας Νώντας Κατσαλίδης, συμμετέχει στο γκρούπ επιχειρηματιών που σκοπεύουν, σύντομα, ν'αναγείρουν το υψηλότερο κτίριο της Αυστραλίας στις όχθες του ποταμού Γιάρα της Μελβούρνης. Ο υπό ανέγερση πύργος θα έχει 80 ορόφους, ύψος 270 μέτρα και θα φέρει το ελληνικότατο όνομα "Ευρηκα", που είναι συνδεδεμένο και με την ιστορία της Αυστραλίας. Ως γνωστόν ο Κατσαλίδης έχει σχεδιάσει μερικά απο τα πιό εντυπωσιακά κτίρια της Αυστραλίας και πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου αρχιτέκτονα της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασχημο ήταν τελικά το φινάλε του σήριαλ της μεταγραφής του Τζοργκαέφ στον Παναθηναϊκό για τους φίλους της ομάδας, καθώς ο παίχτης απάντησε και ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ομάδες της Ευρώπης, που αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν στη δημοσιότητα νέα ονόματα για μεταγραφή στους πράσινους. Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι πράσινοι είναι κοντά στην απόκτηση του Γερμανού αμυντικού της Λεβερκούζεν Χάπε, αν και πρέπει να καμφθούν οι αρνήσεις του προπονητή της γερμανικής ομάδας.

Ο 21χρονος αμυντικός της Βοϊβοντίνα, Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, είναι πιθανό σύμφωνα με πληροφορίες να έλθει στην Αθήνα, συνοσευόμενος από τον μάνατζερ του μέχρι αύριο το βράδυ, για να συζητήσει με την διοίκηση της ΠΑΕ.Το κόστος της μεταγραφής του Ματιάσεβιτς, ο οποίος είναι βασικός στην εθνική ελπίδων, ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δραχμές. Για να πάρει πάντως η ΑΕΚ τον ματιάσεβιτς θα πρέπει να αδειάσει μία θέση ξένου. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Πέτρος Στάθης συναντήθηκε σήμερα με τον Σέμπουε, ο οποίος ζήτησε χρήματα για να λύσει το συμβόλαιο του. Εξάλλου, η Ενωση σε σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον Ηλυσιακό νίκησε με 13-0!

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ανόρθωση Αμμοχώστου στην Μπρατισλάβα, όπου απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Σλόβαν στην επαναληπτική συνάντηση γιά τον Β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και πέρασε θριαμβευτικά στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την Χέρτα Βερολίνου διεκδικώντας την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Μία ακόμη μεταγραφή έχει στα ``σκαριά`` ο ΠΑΟΚ. Μετά την απόκτηση του Ρώσου Σεργκέι Μπαζάρεβιτς ο οποίος απέκτησε πρόσφατα ελληνικό διαβατήριο, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο, η διοίκηση της ΚΑΕ στρέφει την προσοχή της προς τον Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποδεχθεί πιθανότατα την πρόταση που του έχει γίνει.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,07, γαλλικό φράγκο προς 50,41, λίρα Αγγλίας προς 498,38, ελβετικό φράγκο προς 206,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, δολάριο Καναδά προς 204,88, δολάριο Αυστραλίας 201,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,77, τη λίρα Κύπρου προς 572,23 και το ευρώ προς 330,68 δραχμές.

Αρκετά βελτιωμένο ήταν το επενδυτικό κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τις τιμές των μετοχών και τις συναλλαγές να παρουσιάζουν ισχυρή άνοδο. Η χρηματιστηριακή αγορά ξεπέρασε, μετά από πέντε συνεδριάσεις τα επίπεδα των 4.400 μονάδων. Η σταθεροποίηση των διεθνών χρηματιστηρίων έδωσε την ευκαιρία στους επενδυτές να "αξιοποιήσουν" τα χαμηλά - ελκυστικά επίπεδα, στα οποία είχαν υποχωρήσει κατά τις προηγούμενες ημέρες. Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσε η τιμή της μετοχής της Τραπέζης Εργασίας, η οποία έκλεισε με άνοδο 8% στις 32.448 δρχ. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές των Ασφαλειών, Κατασκευών και της Παράλληλης Αγοράς, ενώ επιλεκτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και στα "ισχυρά χαρτιά", μετά την πίεση που δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.402,42 μονάδες, έναντι 4.328,79 της προηγούμενης, καταγράφοντας ισχυρή άνοδο 73,63 μονάδων ή σε ποσοστό 1,70%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολυ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 19 εως 32 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 θα έχει αύριο η Αθήνα. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 4 August 1999 - 19:00:15 UTC