Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών απο το σεισμό στην Τουρκία.
- Διεθνής βοήθεια στο δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό.
- Ασχετος ο σεισμός της Τουρκίας με τις μικροδονήσεις στην Ελλάδα.
- Αγνωστοι άρπαξαν 50 εκατομμύρια απο υποκατάστημα της Αγροτικής.
- Σταθερή η τιμή της βενζίνης.
- Συνεργασία πρωθυπουργού-υπουργού Παιδείας.
- Προσλήψεις εκπαιδευτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την εθνική μας ποδοσφαίρου σε φιλικό.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε και στο δεύτερο φιλικό την Αντβέρπ με 3- 0.
- Μικρή πτώση έχει η εθνική μας ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών απο το σεισμό στην Τουρκία.

Στους 4.053 έφθασαν οι νεκροί και στους 18.352 οι τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό των 7,4 ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή της θάλασσας του Μαρμαρά με επίκεντρο τη Νικομήδεια, στη βορειοδυτική Τουρκία, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες μέσα στα ερείπια των σπιτιών που κατέρρευσαν. Υπο έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά σε πέντε απο τις έξι δεξαμενές στο διυλιστήριο Τουπράς της Νικομήδειας.

Διεθνής βοήθεια στο δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό.

Η Ελλάδα συνεχίζει την παροχή κάθε είδους βοήθειας προς τον τουρκικό λαό. Το υπουργείο Υγείας κάλεσε το κοινό να δώσει αίμα για να σταλεί στην Τουρκία, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας από τους δήμους και άλλους φορείς. Ευχαριστίες προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάστασης εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει στην Τουρκία βοήθεια, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.ΗΠΑ και Ισραήλ θα στείλουν πολεμικά τους σκάφη για τις ανάγκες νοσηλείας των θυμάτων.

Ασχετος ο σεισμός της Τουρκίας με τις μικροδονήσεις στην Ελλάδα.

Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον σεισμό της Τουρκίας, οι τέσσερις δονήσεις που σημειώθηκαν, το περασμένο 24ωρο, σε Αρτα, Κύθηρα και Αχαϊα, με μέγεθος από 3,9 έως 4,2 Ρίχτερ, διαβεβαιώνουν οι σεισμολόγοι.Ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στον Ελλαδικό χώρο, μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα. Σημειώνουν πάντως ότι οι κατασκευές των ελληνικών κτιρίων αντέχουν,ενώ η θάλασσα λειτουργεί ανασταλτικά στην έκταση των καταστροφών.

Αγνωστοι άρπαξαν 50 εκατομμύρια απο υποκατάστημα της Αγροτικής.

Τρείς άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλων και χειροβομβίδας εισέβαλαν λίγο πριν τις 9 το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στη λεωφόρο Αμφιθέας 94, στο Παλαιό Φάληρο και κατόρθωσαν ακινητοποιώντας προσωπικό και πελάτες να αρπάξουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ποσό 50 εκατομμυρίων δραχμών. Οι δράστες μετά την πράξη τους εξαφανίστηκαν.

Σταθερή η τιμή της βενζίνης.

Στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας παραμένει η τιμή της βενζίνης, αφού την οποιαδήποτε αύξηση των διεθνών τιμών θα απορροφήσουν τα διϋλιστήρια. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση, που είχε με εκπροσώπους των εταιριών πετρελαιοειδών και των πρατηριούχων. Ανακοίνωσε επίσης ως ανώτατη μέση απόκλιση 5 δραχμών από τις ενδεικτικές τιμές στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Συνεργασία πρωθυπουργού-υπουργού Παιδείας.

Η πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και η κατάσταση στο χώρο της παιδείας θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Χθές ο κ. Σημίτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με το γραμματέα της ΚΕ, Κώστα Σκανδαλίδη και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη με αντικείμενο την ανασυγκρότηση του Κινήματος και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Την πρόσληψη 4.879 εκπαιδευτικών, απο τους οποίους 2.540 δάσκαλοι και 2.249 καθηγητές, ανακοίνωσε χθές ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης. Οι επιπλέον κενές θέσεις απο τις 6.000 προσλήψεις που είχε υποσχεθεί ο υπουργός Παιδείας θα καλυφθούν με Προεδρικό Διάταγμα απο αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.Οι νεοδιορισθέντες θα πρέπει να προσέλθουν στις υπηρεσίες τους απο 1 έως 7 Σεπτεμβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την εθνική μας ποδοσφαίρου σε φιλικό.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη μέσα σε τρείς ημέρες γιά την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου σε φιλικό αγώνα. Μετά το 3-2 επί του Μεξικού την Δευτέρα στην Ξάνθη, νίκησε με 3-1 το Ελ Σαλβαδόρ στην Καβάλα. Αποδίδοντας πολύ καλά στην επανάληψη, η ελληνική ομάδα έφτασε στη νίκη χάρη σε τέρματα που πέτυχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 20ο και 86ο λεπτό της συνάντησης και ο Τάσος Κατσιαμπής στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 52' με πέναλτι του Γκιγιέρμο Γκαρσία. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και πάλι την Παρασκευή.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και στο δεύτερο φιλικό την Αντβέρπ με 3- 0.

Συνεχίζοντας τις θετικές του εμφανίσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε και στο δεύτερο φιλικό που έδωσε επί ελληνικού εδάφους. Οι ``ερυθρόλευκοι`` χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα και αγωνιζόμενοι με αρκετές απουσίες, επικράτησαν άνετα στο στάδιο Καραϊσκάκη της Αντβέρπ με 3-0.

Μικρή πτώση έχει η εθνική μας ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη.

Μικρή πτώση παρουσίασε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη Αυγούστου της FIFA, αφού από την 35η θέση του προηγούμενου μήνα, βρίσκεται πλέον στην 37η με 566 βαθμούς. Στην κορυφή παραμένει η Βραζιλία με 842 βαθμούς, έναντι 755 της Γαλλίας και ακολουθούν Τσεχία,Ιταλία, Γερμανία,Αργεντινή ,Ισπανία,Κροατία ενώ η Κύπρος είναι 67η.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,33 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 504,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 277,86, ελβετικό φράγκο προς 206,77, τη λίρα Κύπρου προς 573,06, δολάριο Καναδά προς 212,03 δολάριο Αυστραλίας 202,17 το γερμανικό μάρκο προς 169,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, γαλλικό φράγκο προς 50,49, και το ευρώ προς 331,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ' όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο 20 με 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 39 και στο Αιγαίο 25 με 35 βαθμούς. Αίθριο καιρό ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 23 με 39 και 22 με 37 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 19 August 1999 - 7:00:15 UTC