Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 27/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κατανομή πόρων 15 τρισ δρχ από Γ' κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
- Γιλμάζ: Μόνιμη η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
- Νέο κρούσμα βιασμού ανήλικης σε άλσος της Αττικής.
- Δύο ληστείες σε εκθέσεις αυτοκινήτων.
- Συνομιλίες Σημίτη-Γκεοργκιέφσκι στις Πρέσπες.
- Μαθήματα τιμιότητας από 73χρονο αγρότη.
- Αίσιο τέλος για έλληνα που είχε απαχθεί από αλβανούς.
- Σκηνοθέτησε την απαγωγή του, αλλά... δε έπεισε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κλήρωση κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για τις ελληνικές ομάδες.
- Συνάντηση Δανιήλ με προπονητές για την εθνική μας
- Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας το προεδρείο της Ολυμπιάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατανομή πόρων 15 τρισ δρχ από Γ' κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Στην εκπαίδευση, τα μεγάλα έργα, τη γεωργία την απασχόληση και την υγεία, θα διατεθεί το μεγαλύτερο μέρος των περίπου 15 τρις δρχ, από το Γ' πλαίσιο στήριξης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος 2000-2006, δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού και υπογράμμισε ότι η πορεία της κυβέρνησης θα συνεχιστεί κανονικά.

Γιλμάζ: Μόνιμη η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Την εκτίμηση ότι η θεαματική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ. Πρόσθεσε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει λύση στα προβλήματα των δύο χωρών στο Αιγαίο και την Κύπρο. Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα εγκωμιαστικά σχόλια του τουρκικού τύπου για τη μεγάλη συμβολή της Ελλάδος στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς, ενώ η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα και τα προξενεία μας κατακλίζονται από ευχαριστήρια τηλεφωνήματα.

Νέο κρούσμα βιασμού ανήλικης σε άλσος της Αττικής.

Μια 16χρονη έπεσε θύμα βιασμού στο Αττικό Αλσος, μέσα στο αυτοκίνητο του 20χρονου φίλου της, με τον οποίο είχε πάει βόλτα. Οι τρεις δράστες, που κατά την αστυνομία είναι αλλοδαποί, με την απειλή όπλων έδεσαν τον 20χρονο και στη συνέχεια ένας από αυτούς βίασε το κορίτσι. Ακολούθως έβαλαν τον νεαρό στο πόρτ μπαγκάζ και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά έσκασε το λάστιχο και τράπηκαν σε φυγή, αφού λεηλάτησαν το αυτοκίνητο.

Δύο ληστείες σε εκθέσεις αυτοκινήτων.

Δύο εκθέσεις αυτοκινήτων στην Αττική έγιναν στόχος ληστών, απ' όπου πήραν περίπου δύο εκατομμύρια δρχ. Η πρώτη έγινε σε βάρος της έκθεσης του Σίμου Καρακάση στην Καλλιθέα, όπου οι ληστές τον κτύπησαν και του πήραν 300.000 δρχ και η δεύτερη στην αντιπροσωπεία της ΦΙΑΤ στον Κηφισσό, από την οποία οι δράστες πήραν 1.5 εκατ. δρχ και εξαφανίστηκαν. Δεν είχε όμως την ίδια τύχη ο 43χρονος Ευάγγελος Κυριαζής, ο οποίος προσπάθησε να ληστέψει ταχυδρομικό διανομέα στους Αγίους Αναργύρους, αλλά συνελήφθη από τον ίδιο.

Συνομιλίες Σημίτη-Γκεοργκιέφσκι στις Πρέσπες.

Συνάντηση με τον Σκοπιανό ομολογό του κ. Γκεοργκιέφσκι θα έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μεταβαίνει στη Φλώρινα για να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις Πρέσπες. Στη συνάντηση θα συζητήσουν για την κατάσταση στα Βαλκάνια, καθώς και για θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στην οικονομία και τον πολιτισμό.

Μαθήματα τιμιότητας από 73χρονο αγρότη.

Μαθήματα ηθικής και ανθρωπιάς έδωσε ένας 73χρονος αγρότης από την Πιερία, ο οποίος βρήκε ένα μικρό θησαυρό και δεν δίστασε να τον παραδώσει αμέσως στον δικαιούχο. Πρόκεται για το Γιώργο Συμεωνίδη, ο οποίος βρήκε τσαντάκι που περιείχε 12.360 δολάρια ΗΠΑ, 200.000 δρχ., δύο χρυσές αλυσίδες, δύο χρυσά δαχτυλίδια και προσωπικά έγγραφα. Το τσαντάκι ανήκει στον μετανάστη Θεόδωρο Γιαννασμίδη, 61 ετών, ο οποίος του πρόσφερε ως εύρετρα 1.000 δολάρια.

Αίσιο τέλος για έλληνα που είχε απαχθεί από αλβανούς.

Την οικογενειακή θαλπωρή απολαμβάνει μετά από τρεις μήνες ομηρίας ο Γιώργος Λαλιώτης, ο οποίος είχε απαχθεί στην περιοχή του Αργυροκάστρου από Αλβανούς κακοποιούς και ζητούσαν από την οικογένειά του 500 εκατομμύρια δρχ για να τον απελευθερώσουν. Η αστυνομία εντόπισε το κρυσφύγετο των απαγωγέων και συνέλαβε δέκα άτομα ενώ το θύμα, η οικογένεια του οποίου έχει αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αλβανία, αναγνώρισε μεταξύ των απαγωγέων του και τον συνεταίρο του πατέρα του.

Σκηνοθέτησε την απαγωγή του, αλλά... δε έπεισε.

Πονική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατα του οδηγού νταλίκας Γιώργου Μασμανίδη, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε σκηνοθέτησε την απαγωγή του, για να κλέψει με συνεργό του, το εμπόρευμα χαλκού που μετέφερε με το φορτηγό στην Ιταλία, αξίας 14 εκατομμυρίων δρχ. Από την αστυνομία καταζητείται και ο συνεργός του Μασμανίδη, σε αποθήκη του οποίου είχε ξεφορτωθεί ο χαλκός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλήρωση κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για τις ελληνικές ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός μετά από κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μόντε Κάρλο θ' αντιμετωπίσει στον Α' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στις 16 Σεπτεμβρίου στη Σλοβενία τη Νόβα Γκόριτσα, ενώ η ρεβάνς θα γίνει 30 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου η ΑΕΚ θ' αντιμετωπίσει την Τορπέντο Κουταίσι από τη Γεωργία, και το πρώτο ματς θα γίνει εκτός έδρας, ο ΠΑΟΚ την επίσης Γεωργιανή Λοκομοτίβ Τιφλίδας, με το πρώτο ματς εκτός έδρας, ο Αρης την ελβετική Σερβέτ, το πρώτο ματς εντός και ο Ιωνικός θα παίξει με τη γαλλική Ναντ, το πρώτο ματς εντός.

Συνάντηση Δανιήλ με προπονητές για την εθνική μας

Στα γραφεία της ΕΠΟ έγινε σήμερα η συνάντηση που είχε ζητήσει ο Βασίλης Δανιήλ με τους προπονητές των ομάδων Α` εθνικής, προκειμένου να συζητήσουν για τον προγραμματισμό και την επιτυχία της εθνικής ανδρών. Στην συνάντηση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό παραβρέθηκαν οι κκ Αρχοντίδης (Απόλλων), Αλέφαντος (Προοδευτική), Φιλίππου (Τρίκαλα), Τουμπάκοβιτς (ΑΕΚ), Λιβαθηνός (Εθνικός Αστέρας), Πολυχρονίου (Ιωνικός)

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας το προεδρείο της Ολυμπιάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) ''Αθήνα 2004'' Παναγιώτη Θωμόπουλο και Νίκη Τζαβέλλα. Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το έργο του ΔΣ της Οργαντωνικής Επιτροπής και την πρόοδο της προετοιμασίας για τους Αγώνες του 2004.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,96 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 284,58, ελβετικό φράγκο προς 206,98, τη λίρα Κύπρου προς 573,88, δολάριο Καναδά προς 211,95 δολάριο Αυστραλίας 200,56 το γερμανικό μάρκο προς 169,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11, γαλλικό φράγκο προς 50,53, και το ευρώ προς 331,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αλλά στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα θα ειναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δυτικά θα ειναι κατά τόπους εντονα. Οι ανεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι και στα Ανατολικά Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα απο 16 εως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 19 με 32 και στα νησιά 22 με 29 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 31 και 19 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 27 August 1999 - 18:00:11 UTC