Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναρτώνται το μεσημέρι οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
- Συνέντευξη Παπαντωνίου στο ΕΘΝΟΣ.
- Ικανοποίηση στην Τουρκία για την ελληνική στάση στην ΕΕ.
- Η Αθήνα αναμένει τώρα ανάλογες θετικές κινήσεις απο την Αγκυρα.
- Την 64η ΔΕΘ επισκέπτεται σήμερα ο Δημήτρης Τσοβόλας.
- Εγκρίθηκε απο την ΚΠΕ του ΣΥΝ η υποψηφιότητα Κύρκου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρωτιές από Γκατσιούδη και Θάνου στο Γκραν-Πρι Στίβου, στην Ιταλία.
- Ηττες γνώρισαν οι εθνικές μας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τον Εθνικό Αστέρα, σε φιλικό στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναρτώνται το μεσημέρι οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ανακοινώνονται στις 12 το μεσημέρι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στις τρείς πρώτες δέσμες αναμένεται να υπάρξει πτώση και άνοδος στην τέταρτη. Πάντως, παρά την πτώση στην Α' δέσμη αναμένεται άνοδος στις σχολές μεγάλης ζήτησης, όπως οι Πολυτεχνικές. Πέρυσι η βάση στις τρείς αυτές δέσμες ήταν 3.986, 5.168 και 4.570 αντίστοιχα. Στην Δ' δέσμη, όπου αναμένεται άνοδος στις περισσότερες σχολές η βάση ήταν 4.482.

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, τα ελληνοτουρκικά και η οικονομική πολιτική, ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο κ. Σημίτης κάλεσε και πάλι τα κόμματα να υποστηρίξουν την επανεκλογή του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί απο το 1996 η κυβέρνηση, τόνισε οτι έχει αρχίσει να αποδίδει συγκεκριμένα αποτελέσματα, που επέτρεψαν την εξαγγελία των πρόσφατων μέτρων.

Συνέντευξη Παπαντωνίου στο ΕΘΝΟΣ.

Οι αυξήσεις που θα δώσει φέτος η κυβέρνηση θα αυξάνουν το πραγματικό εισόδημα, ενω θα συνεχιστεί η πολιτική της ενίσχυσης των χαμηλότερων εισοδηματικά ομάδων, δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Τονίζει οτι δραχμή και επιτόκια θα ακολουθήσουν βίους παράλληλους και θα αρχίσουν να πέφτουν τους επόμενους μήνες. Εφιστά την προσοχή των επενδυτών στις μετοχές "φούσκες" και αφήνει να εννοηθεί οτι όσο συνεχίζεται η καλή πορεία της οικονομίας, καλή θα είναι και η πορεία της Σοφοκλέους.

Ικανοποίηση στην Τουρκία για την ελληνική στάση στην ΕΕ.

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο τουρκικός τύπος την ελληνική στάση στην άτυπη σύνοδο τω υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Φινλανδία. Οι εφημερίδες εκτιμούν ότι η ελληνική θέση επιτρέπει πλέον τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως "υποψήφιας" για ένταξη χώρας. Επίσης, ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατηγός Χουσείν Κιβρίκογλου, δήλωσε οτι "ο ελληνικός λαός τρέφει φιλικά αισθήματα για τον τουρκικό λαό. Πιστεύουμε ότι τα αισθήματα αυτά είναι ειλικρινή".

Η Αθήνα αναμένει τώρα ανάλογες θετικές κινήσεις απο την Αγκυρα.

Την ανταπόκριση της Τουρκίας στις θετικές κινήσεις της Αθήνας, που έχουν συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών αναμένει η κυβέρνηση. Οπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα ασκεί πολιτική ειρήνης και συνεργασίας και η Τουρκία πρέπει να εξετάσει τη δικιά της γραμμή, τις δικές της απόψεις και να κάνει επιτέλους κινήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν σε μία σημαντική βελτίωση του κλίματος. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Την 64η ΔΕΘ επισκέπτεται σήμερα ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Την 64η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί σήμερα στις 6.30 μμ, ο προέδρος του ΔΗΚΚΙ. Ο Δημήτρης Τσοβόλας θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ ΑΕ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της Εκθεσης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσοβόλας αύριο θα επισκεφθεί τα γραφεία του Εργατουπαλληλικού Κέντρου, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα δώσει συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης.

Εγκρίθηκε απο την ΚΠΕ του ΣΥΝ η υποψηφιότητα Κύρκου.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και στην κυβέρνηση εξεπέλυσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, που ενέκρινε την υποψηφιότητα του Λεωνίδα Κύρκου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η υποψηφιότητα του κ. Κύρκου εγκρίθηκε με 56 ψήφους υπέρ, 40 κατά και 4 λευκά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτιές από Γκατσιούδη και Θάνου στο Γκραν-Πρι Στίβου, στην Ιταλία.

Ο Κώστας Γκατσιούδης και η Κατερίνα Θάνου πέτυχαν σημαντικές νίκες στο Γκραν-Πρι Στίβου που διεξήχθη στο Ριέτι της Ιταλίας.Ο πρωταθλητής μας του Ακοντισμού επικράτησε με βολή 84 μέτρων και 20 εκατοστών, ενώ η Θάνου πρώτευσε στα 100 μέτρα με 10 δευτερόλεπτα και 96 εκατοστά. Στο ίδιο μίτινγκ, η Βούλα Τσιαμήτα πήρε την τέταρτη θέση στο μήκος, ο Παναγιώτης Σαρρής τερμάτισε πέμπτος στα 200μ και η Καλλιόπη Ουζούνη ήταν 8η στην Σφαιροβολία.

Ηττες γνώρισαν οι εθνικές μας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών.

Ηττες από πανίσχυρους αντιπάλους γνώρισαν οι εθνικές μας ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που διεξάγονται στην Ιταλία. Η ελληνική ομάδα των ανδρών έχασε στην Φλωρεντία από την Ουγγαρία με 8-3, ενώ η εθνική μας των γυναικών ηττήθηκε στο Πράτο από την Ολλανδία με 10-5.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τον Εθνικό Αστέρα, σε φιλικό στο ΟΑΚΑ.

Κάτω από το βλέμμα του προπονητή της Νόβα Γκόριτσα, Βερλάσεβιτς ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τον Εθνικό Αστέρα, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι,που αγωνίστηκαν χωρίς 8 διεθνείς παίκτες τους,βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καθώς ο Εθνικός Αστέρας προηγήθηκε στο σκόρ, όμως στη συνέχεια πήραν τα ``ινία`` και επικράτησαν άνετα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,03 δραχμές, τη λίρα Αγγλίας προς 499,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 282,51, το ελβετικό φράγκο προς 207,46, τη λίρα Κύπρου προς 574,95, το δολλάριο Καναδά προς 206,75, το δολλάριο Αυστραλίας 200,14, το γερμανικό μάρκο προς 169,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, το γαλλικό φράγκο προς 50,49 και το ευρώ προς 331,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά νοτιοανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 30 και τα νησιά 20 με 29 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 20 με 30 και 16 με 27 βαθμούς, αντίστοιχα θα εχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 6 September 1999 - 6:01:32 UTC