Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 12/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τους 115 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον σεισμό.
- Οι άστεγοι οργανώνουν καταυλισμούς.
- Επισκέψεις στους καταυλισμούς για την τήρηση κανόνων υγιεινής.
- Συσκέψεις υπουργού Εσωτερικών με αρμόδιους φορείς για σεισμό.
- Επίσκεψη στη ΔΕΘ, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
- Ξεπεράσθηκε το πρόβλημα με σκάφος της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας.
- Βοήθεια από ΕΚΟΦΙΝ για αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τους 115 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον σεισμό.

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό της περασμένη Τρίτης. Μέχρι στιγμής 115 άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ανεύρεση αγνοουμένων, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αναμενόμενη χαρακτήρισε το Αστεροσκοπείο τη μετασεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί και παράλληλα, ζήτησε την επέμβαση του εισαγγελέα για όσους διαδίδουν φήμες περί μεγάλου επικείμενου σεισμού.

Οι άστεγοι οργανώνουν καταυλισμούς.

Από την πλευρά τους, οι άστεγοι προσπαθώντας να επουλώσουν τις πληγές τους, άρχισαν ήδη να οργανώνονται σε καταυλισμούς. Το ΥΠΕΧΩΔΕ επισπεύδει τις αυτοψίες σε κτίρια που έχουν πληγεί απο το σεισμό, επιστρατεύοντας όλο και περισσότερους μηχανικούς. Ο υπουργός Κώστας Λαλιώτης εκτιμά οτι μέχρι την Τρίτη θα έχουν ελεγχθεί 70.000 σπίτια, και οτι σε 6 με 8 εβδομάδες θα έχει καταστεί δυνατό να μεταστεγαστούν οι πληγέντες σε οργανωμένους οικισμούς σεισμοπλήκτων.

Επισκέψεις στους καταυλισμούς για την τήρηση κανόνων υγιεινής.

Στους καταυλισμούς λειτουργούν ήδη ιατρεία και φαρμακεία, ενώ κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου του υπ.Υγείας επισκέπτονται καθημερινά τις περιοχές για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Η ΕΥΔΑΠ ολοκληρώνει το έργο της υδροδότησης στους καταυλισμούς και παράλληλα, αποφασίσθηκε να μην τιμολογηθούν οι τελευταίες καταναλώσεις για το Μενίδι και το Ζεφύρι, ενώ ευνοϊκής αντιμετώπισης θα τύχουν και οι καταναλωτές απο τις άλλες σεισμόπληκτες περιοχές.

Συσκέψεις υπουργού Εσωτερικών με αρμόδιους φορείς για σεισμό.

Διαδοχικές συσκέψεις στις τέσσερις νομαρχίες της Αττικής, είχε η υπουργός Εσωτερικών. Η κ.Παπανδρέου αφού απηύθυνε έκκληση στους δημάρχους να μεριμνήσουν για τους άστεγους, τόνισε οτι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δημιουργήσει σκηνουπόλεις. Το υπ.Εθνικής Αμυνας δίνει τη δυνατότητα σε όσους τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί, να καταταγούν με την επόμενη ΕΣΟ, εφ'όσον το επιθυμούν,. Ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους μετεξεταστέους, οι εξετάσεις των οποίων αρχίζουν αύριο, δίνει και το υπ.Παιδείας.

Επίσκεψη στη ΔΕΘ, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσκεψη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ.Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου, λόγω του καταστρεπτικού σεισμού. Η καθιερωμένη ομιλία και η συνέντευξη Τύπου, θα γίνουν με καθυστέρηση 15 ημερών, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Ξεπεράσθηκε το πρόβλημα με σκάφος της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας.

Με ασφάλεια προσγειώθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, σκάφος της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, το οποίο εκτελώντας την πτήση 222 απο Αθήνα για Πρέβεζα, παρουσίασε βλάβη στους μπροστινούς τροχούς. Ο διάδρομος είχε στρωθεί με ειδικό αφρό και η προσγείωση στέφθηκε με επιτυχία, χωρίς να κινδυνεύσουν οι 54 επιβάτες του αεροσκάφους.

Βοήθεια από ΕΚΟΦΙΝ για αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό.

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ στην πρόταση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την παροχή οικονομικής συνδρομής στην Ελλάδα, προς αποκατάσταση των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής. Στην ενημέρωσή του προς τους ομολόγους του ο κ. Παπαντωνίου τόνισε το μέγεθος της ανθρώπινης συμφοράς και το μεγάλο ύψος των υλικών ζημιών, που ανέρχονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στα 200 δις δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ εννόψει των αγώνων που θα δώσουν μέσα στηνν εβδομάδα για τον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι ''πράσινοι'' επικράτησαν στην Παιανία του Απόλλωνα με 3-2 (Κόλα, Καραγκούνης, Πφλίπσεν), ενώ στηνν Νέα Σμύρνη και σε αγώνα που έγινε μπροστά σε 3.000 θεατές, η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο με 2-1 χάρη σε τέρματα που πέτυχε ο Ντέμης Νικολαίδης. Τα έσοδα από το παιχνίδι αυτό, θα διατεθούν υπέρ των σεισμοπαθών.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για τον Κώστα Γκατσιούδη, που έστειλε το ακόντιό του στα 89 μέτρα και 84 εκατοστά και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, παίρνοντας την πρώτη θέση στον τελικό του γκραν πρι που διεξήχθη στο Μόναχο. Στους αγώνες αυτούς, η Παρασκευή Τσιαμήτα κατετάγη δεύτερη στο τριπλούν με 14.77μ, ενώ πρώτευσε η Βρετανίδα, Ασια Χάνσεν με 14.96 μέτρα.

Χωρίς τον κάτοχο του τροπαίου συνεχίζεται το Κύπελλο Ελλάδος του μπάσκετ, αφού ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς έχασε στο Αλεξάνδρειο με 65-53 από τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της β' φάσης. Σε άλλους αγώνε για την ίδια φάση της διοργάνωσης, ο Αρης νίκησε 79- 51 το Παλαιό Φάληρο και ο Σπόρτιγκ επεβλήθη δύσκολα εκτός έδρας του ΒΑΟ με 70-66.

Η Αμερικανίδα Σερένα Γουϊλιαμς κατέκτησε τον τίτλο του Αμερικανικού Οπεν αφού νίκησε με 2-0 (6-3, 7-6) την Ελβετίδα Μαρτίνα Χίνγκις στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Φλάσινγκ Μίντοου της Νέας Υόρκης. Η μόλις 17 χρόνων Γουϊλιαμς, Θα συμμετάσχει και στον τελικό του διπλού, με παρτενέρ την αδελφή της, Βένους. Στο τουρνουά τζούνιορ του Οπεν, η Λένα Δανιηλίδου, έχασε στα ημιτελικά από την Ρωσίδα Ναντέιντα Πέτροβα με 2-0 (7-6, 6- 2).

Μία νέα περίπτωση δωροδοκίας απασχολεί πλέον την ΔΟΕ. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά άμεσα και την χώρα μας, αφού εμπλεκόμενη είναι η Ατλάντα, η πόλη που ''πήρε'' από την Αθήνα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Πιό συγκεκριμένα, η εφημερίδα ''Atlanta Journal- -Constitution'' αποκαλύπτει ότι η επιτροπή υποψηφιότητας της Ατλάντα προσέφερε σε ''αθανάτους'' από αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης, μέχρι υποτροφίες σε πανεπιστήμια της Τζόρτζια.

Ο Χάιντζ-Χάραλντ Φρέντζεν έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το ιταλικό Γκραν Πρι. Οδηγώντας γρήγορα και μεθοδικά την Τζόρνταν του, ο Γερμανός πιλότος κέρδισε γιά δεύτερη φορά αυτή την περίοδο μετά την επιτυχία του στο γαλλικό Γκραν-Πρι, όμως η ουσία του αγώνα ήταν η εγκατάλειψη του Μίκα Χάκινεν. Ετσι, ο Φιλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, μοιράζεται την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη με τον Βορειοϊρλανδό, Εντι Ιρβάιν, που χωρίς να ικανοποιήσει τερμάτισε έκτος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,05 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 513,48, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 288,15, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τη λίρα Κύπρου προς 573,47, δολάριο Καναδά προς 212,44, δολάριο Αυστραλίας 205,07, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η μικρή εξασθένηση των ισχυρών βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και οι τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νοτιοδυτικά, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Στη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 16 εως 28 και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, άνεμοι βόρειοι μέτριοι και θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου θα έχει άυριο η Αττική. Ιδιο καιρό με θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 12 September 1999 - 18:00:14 UTC