Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Αττική.
- Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι των πρωτοβάθμιων επιτροπών.
- Κυβερνητική σύσκεψη για αντιμετώπιση των καταστροφών του σεισμού.
- Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στα ΝΕΑ.
- Υπέκυψε ο οπερατέρ της ΕΡΤ Π. Πούλος που επέβαινε στο "Φάλκον".
- Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ.
- Ομιλία της γγ του ΚΚΕ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
- Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ, το πρωί, στο βόρειο Αιγαίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Πανηλειακού με 2-1 επι του Πανιωνίου.
- "Παιχνίδι-πρόκριση" χαρακτήρισε τον αγώνα με την Πόρτο ο Μπάγεβιτς.
- Ο Πανελευσινιακός συνέτριψε με 5-2 τον Εθνικό στην Ελευσίνα.
- Η ΑΕΚ και το Μαρούσι στην τετράδα του φάιναλ φορ του κυπέλλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Αττική.

Με σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων της Αττικής, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Σχεδόν οι μισές απο τις 1.757 σχολικές μονάδες στο Λεκανοπέδιο έχουν υποστεί ζημιές απο τον καταστροφικό σεισμό. Σε πολλούς δήμους η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει αργότερα. Στη Νέα Φιλαδέλφεια την Τετάρτη, στις 27 Σεπτεμβρίου σε Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Λυκόβρυση, Αγία Βαρβάρα και στο Καματερό (Γυμνάσια - Λύκεια), ενω την 1η Οκτωβρίου στο Ιλιον.

Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι των πρωτοβάθμιων επιτροπών.

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των δευτεροβάθμιων επιτροπών, ενω ολοκληρώνονται οι αυτοψίες των πρωτοβάθμιων. Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, μέχρι στιγμής απο τις πρωτοβάθμιες επιτροπές έχουν ελεγχθεί 126.000 σπίτια και απο αυτά τα 9.000 χαρακτηρίστηκαν κόκκινα και τα 38.000 κίτρινα. Σεισμόπληκτες περιοχές κηρύχθηκαν και οι δήμοι: Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Πεύκης, Ταύρου, Ρέντη, Νίκαιας Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Πειραιώς, Περάματος και Αμπελακίων.

Κυβερνητική σύσκεψη για αντιμετώπιση των καταστροφών του σεισμού.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το απόγευμα η διυπουργική επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων για επίλυση των προβλημάτων, που έχουν προκληθεί απο τον καταστροφικό σεισμό. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, ανακοίνωσε ότι σε περίπου 15 μέρες θα εγκατασταθούν οι πρώτοι 130 οικίσκοι στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στα ΝΕΑ.

Τρείς νέες ομάδες της ΕΜΑΚ συγκροτούνται σύντομα. Μια στα Ιωάννινα, μια στο Ηράκλειο της Κρήτης και μια στην Πάτρα, αναφέρει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και αποκαλύπτει οτι θα διατεθούν 5 δισ. δρχ για την αναβάθμιση των ΕΜΑΚ. Σχετικά με δημοσιεύματα περί πιέσεων, που ασκούν οι ΗΠΑ, προκειμένου να τους δοθούν τα αποτελέσματα του τέστ DNA των τρομοκρατών, που χτύπησαν την κατοικία του Γερμανού πρέσβη, ο κ. Χρυσοχοϊδης τις παραπέμπει στα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

Υπέκυψε ο οπερατέρ της ΕΡΤ Π. Πούλος που επέβαινε στο "Φάλκον".

Λύγισε χθες το μεσημέρι η καρδιά του οπερατέρ της ΕΡΤ, Παναγιώτη Πούλου, ο οποίος νοσηλεύοταν με σοβαρά τραύματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ανεβάζοντας έτσι στους επτά τον αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας με το πρωθυπουργικό "Φάλκον". Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο Παναγιώτης Πούλος υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά του στην περιοχή του Θώρακα. Η κηδεία του Παναγιώτη Πούλου θα γίνει στις 4 το απόγευμα στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής στην Παιανία.

Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ.

Την προώθηση κοινής πρωτοβουλίας για υιοθέτηση εκ μέρους του ΟΗΕ απόφασης για την άμεση αντίδραση και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών απο τη διεθνή κοινότητα, εξέτασαν στη χθεσινή τους συνάντηση οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, κκ Παπανδρέου και Τζεμ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκονται για τη ΓΣ του ΟΗΕ, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα. Ο κ.Παπανδρέου θα έχει και νέα κατ'ιδίαν συνάντηση την Παρασκευή με τον κ. Τζεμ, όπως επίσης και με 30 ακόμη ομολόγους του.

Ομιλία της γγ του ΚΚΕ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Την αδήριτη ανάγκη της συγκρότησης ενός αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της χθες στο 25ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Η κυρία Παπαρήγα τόνισε παράλληλα, ότι το ΚΚΕ είναι πρόθυμο να στηρίξει και να ενθαρρύνει σχετικές πρωτοβουλίες από άλλους χώρους. Αναφερόμενη στις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στις λαϊκές συνοικίες και στα σχολεία τους,η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τις απέδωσε στο "αστικό κράτος -φονιά" και την οικονομία της αγοράς.

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ, το πρωί, στο βόρειο Αιγαίο.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους,4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε, στις 05.26 τα ξημερώματα στο βόρειο Αιγαίο. Επίκεντρο του σεισμού η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Πανηλειακού με 2-1 επι του Πανιωνίου.

Ξεκίνημα με μια μεγάλη νίκη για τον Πανηλειακό που επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Επίσης ο Εθνικός Αστέρας νίκησε 1-0 την Καβάλα,στην Καισαριανή, ενώ με το ίδιο σκορ ο Ηρακλής επικράτησε του Απόλλωνα στο Καυτατζόγλειο.Ισόπαλος 0-0 τελείωσε ο αγώνας Καλαμάτα-ΟΦΗ. Θυμίζουμε πως το Σάββατο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Προοδευτική, στο στάδιο Καραϊσκάκη.

"Παιχνίδι-πρόκριση" χαρακτήρισε τον αγώνα με την Πόρτο ο Μπάγεβιτς.

"Παιχνίδι-πρόκριση" χαρακτήρισε τον αγώνα της Τρίτης με την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Μπάγεβιτς,μία ημέρα πριν την αναχώρηση της αποστολής των ``ερυθρολεύκων`` γιά την Πορτογαλία.``Η Πόρτο είναι αυτή την χρονιά αποφασισμένη να περάσει στον επόμενο γύρο και αυτό την κάνει πολύ πιό επικίνδυνη. Αν κερδίσουμε θα έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση" δήλωσε ο Μπάγεβιτς, που δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τραυματία Δημήτρη Μαυρογεννίδη.

Ο Πανελευσινιακός συνέτριψε με 5-2 τον Εθνικό στην Ελευσίνα.

Ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα της Β'εθνικής καθώς σε αγώνα για την 1η ημέρα της διοργάνωσης συνέτριψε με 5-2 τον Εθνικό στην Ελευσίνα. Παράλληλα, σημαντικές εκτός έδρας νίκες πέτυχαν ο ΠΑΣ Γιάννενα με 2-1 στην Καλαμαριά, η Καλλιθέα με 1-0 στην Κατερίνη επί του Πιερικού και ο Αγιος Νικόλαος με το ίδιο σκορ στο Βόλο επι του τοπικού Ολυμπιακού.Στους υπόλοιπους αγώνες:Ιάλυσος-Παναιγιάλειος 0-0, Αθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1, Αναγ. Καρδίτσας-Αιγάλεω 1-1, Νάουσα- Λάρισα 2-1, Βέροια-Πανσερραϊκός 1- 1

Η ΑΕΚ και το Μαρούσι στην τετράδα του φάιναλ φορ του κυπέλλου.

Η ΑΕΚ και το Μαρούσι είναι οι ομάδες που συμπληρώνουν την τετράδα του φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας. Σε αγώνες για την προημιτελική φάση, η ΑΕΚ επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Πανιωνίου με 76-73,ενώ το Μαρούσι συνέτριψε τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια με 79-40. Το φάιναλ φορ θα γίνει στις 9-11 Απριλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,17 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 296,62, ελβετικό φράγκο προς 206,60, τη λίρα Κύπρου προς 573,98, δολάριο Καναδά προς 215,78, δολάριο Αυστραλίας 206,49, το γερμανικό μάρκο προς 169,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, γαλλικό φράγκο προς 50,49, και το ευρώ προς 331,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει σ'όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις. Το πρωί τοπικά στα δυτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 28 και στην υπόλοιπη χώρα 20 με 29 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις,βόρειοι μέχρι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 20 με 29 και 17 με 28 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 20 September 1999 - 7:00:15 UTC