Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ξεκινά η σχολική χρονιά σε 27 σεισμόπληκτους δήμους.
- Νέα νομοθετική ρύθμιση για τους μετεξεταστέους της Β. Λυκείου.
- Σύσκεψη σήμερα όλων των σεισμολόγων με τη συμμετοχή της ομάδας ΒΑΝ.
- Μέτρα ενίσχυσης άνεργων σεισμόπληκτων.
- Στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις συνέπειες του σεισμού.
- Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα για τριήμερη επίσκεψη ο Καραμανλής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στους αγώνες της ευρωλίγκα.
- Προετοιμασίες σε ΑΕΚ και Παναθηναικό για το ντέρμπι της Κυριακής.
- Αρχισε χθές στο ΣΕΦ, το Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Ελληνορωμαϊκής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεκινά η σχολική χρονιά σε 27 σεισμόπληκτους δήμους.

Ανοίγουν απο τη Δευτέρα τα σχολεία σε 27 δήμους της Αθήνας, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβληθεί τα πιστοποιητικά καταλληλότητας του ΟΣΚ. Πρόκειται για τους δήμους: Πετρούπολης, Καματερού, Ν. Ηρακλείου, Λυκόβρυσης, Αγ. Βαρβάρας, Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Καλλιθέας Περιστερίου, Ν. Ερυθραίας, Αιγάλεω, Π. Φαλήρου, Μεταμόρφωσης, Ν. Σμύρνης, Ιλίου, Μοσχάτου, Πεύκης, Ταύρου, Παπάγου, Χαλανδρίου, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης, Γαλατσίου, Ζωγράφου. Επίσης, στα Ανω Λιόσια και το Μενίδι με μετεστεγάσεις.

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τους μετεξεταστέους της Β. Λυκείου.

Αμεσα αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, που προέκυψαν από την απόφαση του πέμπτου τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικά τα μέτρα, που ελήφθησαν μετά τους σεισμούς, για τους μετεξεταστέους της Β' Λυκείου στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύσκεψη σήμερα όλων των σεισμολόγων με τη συμμετοχή της ομάδας ΒΑΝ.

Με πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Δημόπουλου, πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των σεισμολόγων, μεταξύ των οποίων και της ομάδας ΒΑΝ, για να μπει τέλος στις αντιδικίες που προκαλούν πανικό. Στο μεταξύ, ο μικροδορυφόρος, που θα εκτοξευθεί πάνω από την Κρήτη στα μέσα του 2000, θα καταγράφει τις ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές που υπάρχουν πριν από ενδεχόμενο σεισμό στην Ελλάδα.

Μέτρα ενίσχυσης άνεργων σεισμόπληκτων.

Προγράμματα ενίσχυσης των ανέργων σεισμοπλήκτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα, σημαντικές επιδοτήσεις επιχειρήσεων για πρόσληψη σεισμόπληκτων και ενίσχυση στους άνεργους σεισμόπληκτους, που θα ξεκινήσουν κάποιο ελεύθερο επάγγελμα. Από τη Δευτέρα αρχίζει η κατάθεση των δικαιολογητικών σεισμοπαθών συνταξιούχων του δημοσίου για το επίδομα των 120.000 δρχ που θα καταβληθεί μαζί με τη σύνταξη του Νοεμβρίου.

Στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις συνέπειες του σεισμού.

Την κατάλληλη στιγμή και όχι στο τμήμα διακοπών της Βουλής θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκάλεσε ο σεισμός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Ρέππας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδιώκει κομματική πόλωση. Η ΝΔ, το ΔΗΚΚΙ και το ΚΚΕ, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για έλλειψη ευθύνης, προσπάθεια μετακύλησης των ευθυνών της και φτηνή προπαγάνδα.

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η πορεία της οικονομίας είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Στο μεταξύ, την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι δηλώσεις κορυφαίων οικονομικών παραγόντων για την πορεία του Χρηματιστηρίου, σχετικά με μετοχές "φούσκες", αλλά και οι καταγγελίες για αδικαιολόγητη ανατίμηση ορισμένων μετοχών.

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα για τριήμερη επίσκεψη ο Καραμανλής.

Τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει από το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για την καθιερωμένη τριήμερη επίσκεψη, που πραγματοποιεί, κάθε Σεπτέμβριο, ο εκάστοτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη λειτουργία της Διεθνούς Εκθεσης θεσσαλονίκης και η οποία εφέτος γίνεται, λόγω του καταστρεπτικού σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, με καθυστέρηση 15 ημερών. Ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει αύριο προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στους αγώνες της ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπήκαν με το ``δεξί`` στην ``μάχη`` της Ευρωλίγκας. Οι ``πράσινοι`` έδωσαν τα ``διαπιστευτήριά`` τους από τον πρώτο κιόλας αγώνα, συντρίβοντας μέσα στο Κάουνας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζαλγκίρις με 82-66 στο πλαίσιο του Β' ομίλου της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός, βγήκε νικητής στην ``μονομαχία`` του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία νίκησε με 65-63 στην Γλυφάδα σε αγώνα του Γ' Ομίλου, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος καθώς έχασε με 65-64 στην Βιέννη από τον τυπικά γηπεδούχο Ερυθρό Αστέρα.

Προετοιμασίες σε ΑΕΚ και Παναθηναικό για το ντέρμπι της Κυριακής.

Μετά τις ώρες αγωνίας, ήλθαν τα χαμόγελα στην ΑΕΚ. Οι Ντράγκαν Τσίριτς και Χρήστος Μαλαδένης θα δώσουν, τελικά, το ``παρών`` στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ``κόντρα`` στον Παναθηναϊκό, στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Οι δύο παίκτες προπονήθηκαν κανονικά και ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το γεγονός. Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, όμως, θα παραταχθεί και ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι Γκούμας, Πφλίπσεν και Γκαλέτο γυμνάσθηκαν κανονικά και τέθηκαν στην διάθεση του Γιάννη Κυράστα.

Αρχισε χθές στο ΣΕΦ, το Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Ελληνορωμαϊκής.

Μέτριες εμφανίσεις γιά τους Ελληνες παλαιστές στην πρεμιέρα του 45ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής, που ξεκίνησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την συμμετοχή 350 αθλητών από 65 χώρες. Από τους τέσσερις πρωταθλητές μας που αγωνίστηκαν, μόνο ο Δημήτρης Αβράμης στην κατηγορία 76 κιλών πέτυχε δύο νίκες και συνεχίζει τους αγώνες αήττητος ελπίζοντας ακόμη και σε μετάλλιο, ενώ αντίθετα αποκλείστηκαν ο Κώστας Θάνος στα 97 κιλά, ο Χρήστος Γκίκας στα 63 κιλά και ο Σταύρος Γιαλής στα 54 κιλά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,94 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 519,51, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,59, ελβετικό φράγκο προς 207,13, τη λίρα Κύπρου προς 575,01, δολάριο Καναδά προς 215,99, δολάριο Αυστραλίας 205,85, το γερμανικό μάρκο προς 169,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,15, γαλλικό φράγκο προς 50,63, και το ευρώ προς 332,15 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 29, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 20 με 32 και 17 με 29 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 24 September 1999 - 6:00:14 UTC