Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τραγωδία με φιλάθλους σε τροχαίο, στα Τέμπη.
- Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι για το χθεσινό μετασεισμό.
- Μάχη με το χρόνο για την στέγαση σεισμοπλήκτων σε οικισμούς.
- Επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στην Αθήνα.
- Συνάντηση Παπανδρέου - Τζέμ στην Κωνσταντινούπολη.
- Πυρκαγιά σε κατάστημα "Μακ Ντόναλντ".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δυο χρυσά από τις Ελληνίδες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής.
- Σοβαρά επεισόδια στην Ριζούπολη στο παιχνίδι Απόλλων-Ολυμπιακού.
- Η ομάδα του Αγίου Νικολάου, στην κορυφή της β'εθνικής.
- Ο Παναθηναικός νίκησε με 58- 45, το Περιστέρι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τραγωδία με φιλάθλους σε τροχαίο, στα Τέμπη.

Μια απο τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες στον ελληνικό χώρο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Τεμπών. Λεωφορείο με οπαδούς του ΠΑΟΚ, που επέστρεφε απο την Αθήνα, συγκρούστηκε με φορτηγό, βγήκε απο το δρόμο του και ανετράπη σε χαντάκι.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μέχρι το πρωί δεν ειχαν καταφέρει γερανοί της Πυροσβεστικής να σηκώσουν το λεωφορείο, όπου ανασύρθηκαν 7 νεκροί και 28 τραυματίες, ενώ αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι κάτω απο το όχημα.

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι για το χθεσινό μετασεισμό.

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 8.03 λεπτά χθες το βράδυ. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Σταυρακάκης, είπε οτι η δόνηση προερχόταν απο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας, που έδωσε το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία του αρχικού σεισμού. Πρόσθεσε ακόμη οτι η χθεσινή δόνηση δεν ειχε καμία σχέση με τις προγνώσεις της ομάδας ΒΑΝ.

Μάχη με το χρόνο για την στέγαση σεισμοπλήκτων σε οικισμούς.

Αρχίζει απο σήμερα η νέα σχολική χρονιά των μαθητών στα 43 σχολεία, στα οποία είχε καθυστερήσει η επισκευή των ζημιών, που υπέστησαν απο το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου. Απο την πλευρά του το ΥΠΕΧΩΔΕ δίνει μάχη με το χρόνο για τη γρήγορη στέγαση όλων των σεισμόπληκτων σε λυόμενους οικισμούς. Σύμφωνα με τον υπουργό, Κώστα Λαλιώτη, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν παραδοθεί 5.000 οικίσκοι. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια της Βουλής συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις συνέπειες απο τον καταστροφικό σεισμό.

Επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στην Αθήνα.

Στην Αθήνα αναμένεται το απόγευμα ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, που θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό. Οι κύριοι Σρέντερ και Σημίτης θα παραστούν στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 75 χρόνια απο την ίδρυση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και θα απευθύνουν χαιρετισμό. Αύριο το πρωί ο Γερμανός καγκελάριος θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει επιστρέφοντας στη χώρα του.

Συνάντηση Παπανδρέου - Τζέμ στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, που δημιούργησε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο σεισμός, θεωρεί όμως οτι αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτομάτως, πριν γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, που θα δώσουν περιεχόμενο στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας του χθες στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ, ενω θα γίνει δεκτός και απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Πυρκαγιά σε κατάστημα "Μακ Ντόναλντ".

Αγνωστοι έριξαν βόμβα μολότοφ σε εστιατόριο της αλυσίδας "Μακ Ντόναλντ" στη συμβολή της Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Αιγάλεω. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 04.20 και έγινε ανάληψη ευθύνης απο την οργάνωση "Φιλική Εταιρία" με αφορμή την αναμενόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον, στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο χρυσά από τις Ελληνίδες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής.

Συνεχίζουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που γίνεται στην Οζάκα της Ιαπωνίας, οι Ελληνίδες αθλήτριες του Ανσάμπλ. Ετσι μετά το ασημένιο μετάλλιο που πήρε προχθές η ομάδα μας στο σύνθετο του Ανσάμπλ, χθες πρόσθεσε στη συλλογή της δύο ακόμη χρυσά μετάλλια. Το ελληνικό Ανσάμπλ πήρε την πρώτη θέση στις κορίνες με 19.816 βαθμούς, όπως και στο αγώνισμα με κορδέλες και στεφάνια με 19.835β.

Σοβαρά επεισόδια στην Ριζούπολη στο παιχνίδι Απόλλων-Ολυμπιακού.

Τα σοβαρά επεισόδια στην Ριζούπολη στο παιχνίδι Απόλλων-Ολυμπιακού στιγμάτισαν την 3η αγωνιστική της Α' εθνικής. Οπαδοί του ΟΣΦΠ συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έγιναν ορισμένες συλλήψεις. Η ομάδα του Μπάγεβιτς νίκησε με 1-0, ενώ νίκησε και η ΑΕΚ στην έδρα του Εθνικού Αστέρα με 3-1. Η Παναχαϊκή νίκησε στην Πάτρα με 3-1 τον ΟΦΗ, ο Ηρακλής 4-1 τα Τρίκαλα, Καλαμάτα και Ξάνθη ήταν ισόπαλες 0-0, ενώ ο Πανηλειακός νίκησε με 2-0 την Καβάλα. Τέλος στο ντέρμπι της ημέρας ο ΠΑΟ μοιράστηκε γκολ και βαθμούς με τον ΠΑΟΚ (1-1).

Η ομάδα του Αγίου Νικολάου, στην κορυφή της β'εθνικής.

Τρία στα τρία για την ομάδα του Αγίου Νικολάου, η οποία νίκησε στην Κρήτη εύκολα τον Εθνικό με 4-1. Η ομάδα της Κρήτης έμεινε μόνο πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού ο Αθηναϊκός έχασε έδαφος μένοντας στο 1-1 στη Νάουσα με την τοπική ομάδα. Σημαντική νίκη πέτυχε η Ελευσίνα στο γήπεδο της με 2-1 επί του Αιγάλεω, ενώ ο Ιάλυσος σάρωσε με 5-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Ιάλυσος -Αναγ.Καρδίτσας 5-1 Νάουσα-Αθηναϊκός 1-1 Βέροια-Παναιγιάλειος 1-0 Πιερικός-Παναιτωλικός 1-1 Πανελευσινιακός-Αιγάλεω 2-1 Αγιος Νικόλαος -Εθνικός 4-1 ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλιθέα 2-0 Καλαμαριά- Πανσερραϊκός 0-1 Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 1-0.

Ο Παναθηναικός νίκησε με 58- 45, το Περιστέρι.

Κακό θέαμα και πολλά νεύρα ήταν τα στοιχεία του παιχνιδιού στο Περιστέρι μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Παναθηναϊκού,το οποίο βρήκε τους "πράσινους" νικητές με 58-45. Από τους νικητές καλύτεροι ήταν οι Ρεμπράτσα και Μποντίρογκα, ενώ για τους γηπεδούχους την καλύτερη απόδοση είχαν οι Φορντ και Γκαγκαουδάκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,93 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 512,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 293,75, ελβετικό φράγκο προς 208,77, τη λίρα Κύπρου προς 574,79, δολάριο Καναδά προς 212,31, δολάριο Αυστραλίας 204,33, το γερμανικό μάρκο προς 170,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,84, και το ευρώ προς 333,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 16 με 31 και στα νησιά 19 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό,ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 30 και 16 με 28 βαθμούς, αντίστοιχα θαμ έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 4 October 1999 - 7:00:14 UTC