Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τους σεισμοπαθείς.
- Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο Γ.Παπαντωνίου.
- Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
- Παραμένει το χάσμα μεταξύ Φαναρίου και Εκκλησία της Ελλάδος.
- Πέθανε στα 57 της χρόνια η γνωστή ηθοποιός Μέμα Σταθοπούλου.
- Επίσκεψη στα Μετέωρα πραγματοποίησε η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τους σεισμοπαθείς.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός και έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο για την αντιμετώπηση εκτάκτων περιστάσεων, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους σεισμοπαθείς, εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται από την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Λεωφορεία σταθμεύουν όλο το 24ωρο στους καταυλισμούς που υπάρχουν σκηνές, ώστε αν παραστεί ανάγκη να μεταφέρουν αμέσως τους αστέγους, που περνούν δύσκολες ώρες, σε πιο ασφαλή καταλύματα.

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο Γ.Παπαντωνίου.

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και του Χρηματιστηρίου, εμφανίζεται ο υπουργός εθνικής οικονομίας, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Ο κ. Παπαντωνίου διαβεβαιώνει για τη δυναμική πορεία της Σοφοκλέους τα επόμενα δύο χρόνια, προαναγγέλλει μείωση των επιτοκίων μέχρι τέλους του χρόνου, διαψεύδει τα περί νέας μείωσης στις τιμές των αυτοκινήτων και υπογραμμίζει οτι οι σεισμοπαθείς θα πάρουν χωρίς καθυστέρηση ό,τι έχει εξαγγελθεί.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Την παρθενική εμφάνιση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα κάνει αύριο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας, καθορίσθηκε στις 22.800 δρχ, ενώ θα εκδοθούν 4.600.000 μετοχές.

Παραμένει το χάσμα μεταξύ Φαναρίου και Εκκλησία της Ελλάδος.

Παραμένει το χάσμα μεταξύ Φαναρίου και Εκκλησίας της Ελλάδος, με με αφορμή τις γνωστές επιστολές Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο κ. Χριστόδουλος έστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τρισέλιδη επιστολή στην οποία αντικρούει τις θέσεις του κ. Βαρθολομαίου σχετικά με τις μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος. Παρά το γεγονός ότι η επιστολή είναι προσεκτικά διατυπωμένη, στην ουσία διαπιστώνει τον "πάγο" που υπάρχει στις σχέσεις των δύο κέντρων της Ορθοδοξίας.

Πέθανε στα 57 της χρόνια η γνωστή ηθοποιός Μέμα Σταθοπούλου.

Πέθανε τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου χτυπημένη από την επάρατη νόσο, η γνωστή ηθοποιός Μέμα Σταθοπούλου σε ηλικία 57 ετών. Η ηθοποιός η οποία πρωταγωνίστησε σε 39 ταινίες και ήταν μητέρα δυο αγοριών, ζούσε τα τελευταία 15 χρόνια στη γενετειρά της την Πάτρα. Η κηδεία της θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Β' Νεκροταφείο Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Επίσκεψη στα Μετέωρα πραγματοποίησε η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

Επίσκεψη σε μοναστήρια των Μετεώρων πραγματοποίησε σήμερα η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, τρίτη μέρα της ανεπίσημης επισκεψής της στην Ελλάδα. Αύριο η Βασίλισσα Σοφία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης του Ελ Γκρεκο, στην εθνική πινακοθήκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με χατ-τρικ του Ντράγκαν Τσίριτς η ΑΕΚ νίκησε 3-2 τον Ηρακλή, μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο. Ο αγώνας που έγινε στη Νέα Σμύρνη, ήταν και ο σπουδαιότερος της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος Α' εθνικής, που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις νίκες των γηπεδούχων. Ετσι, ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, συνέτριψε με 5-0 την Καλαμάτα στο ΟΑΚΑ, η Ξάνθη πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη (1-0 την Παναχαϊκή), ο ΟΦΗ επικράτησε 4-3 της Προοδευτικής, ο Ιωνικός νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα και ο ΠΑΟΚ 2-0 τον Εθνικό Αστέρα. Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα χωρίς την παραμικρή απώλεια και προηγείται με 12 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Παναθηναϊκός και Αρης (10), Πανηλειακός και ΠΑΟΚ (8).

Σε αγώνες για την 5η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμαριά-Παναιγιάλειος 0-3, Εθνικός-Λάρισα 0-1, Ιάλυσος-Βέροια 0-2, Πιερικός-Νάουσα 0-2, Πανελευσινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-2, Ολυμπιακός Βόλου-Αθηναϊκός 0-0, Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-0 και Αγ.Νικόλαος-Αιγάλεω 2-0. Η 5η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συναντηση ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Πανσερραϊκό. Στη βαθμολογία προηγείται ο Αγιος Νικόλαος με 12 βαθμούς, έναντι 11 του Αθηναϊκού, 10 Πανσερραϊκού (σε 4 αγώνες) και του Παναιγιάλειου.

Σε αγώνες για την 6η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ακράτητος-Μαρκό 2-0, Θεσπρωτός-Λεωνίδιο 1-0, Εδεσσαϊκός-Χαλκηδώνα 1-0, Ναυπακτιακός-Ποσειδώνας Μηχ. 2-0, Κιλκισιακός-Αγερσανί 1-0, Ατρόμητος-Δόξα Βύρωνα 1-0, Λύκοι- Απόλλων Κρύας Βρύσης 2-1, Κερατσίνι-Κοζάνη 0-1 και Νίκη Βόλου-Καρδίτσα 2-0. Η 6η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση της Κατερίνης ανάμεσα στον τοπικό Εθνικό και τη Νεάπολη. Προηγείται ο Ακράτητος με 16 βαθμούς, έναντι 14 του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1, καθώς νίκησε τον Ολυμπιακό με 75-61 στο Αλεξάνδρειο. Πάντως, η ...κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ``πράσινη``, αφού ο Παναθηναϊκός πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 73- 68. Στο μεταξύ, την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε το Ηράκλειο, που επικράτησε με 77-74 εκτός έδρας του Περιστερίου. Στους υπόλοιπους αγώνες, η Δάφνη "καρδιοχτύπησε" μέχρι να καταβάλει την αντίσταση του Εσπέρου (70-66), η ΑΕΚ νίκησε 68-60 στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλη και το Μαρούσι συνέτριψε με 83-45 τον Σπόρτιγκ.

Ημέρα ...παραιτήσεων ήταν η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1. Παρελθόν αποτελεί ο Κώστας Διαμαντόπουλος από την τεχνική ηγεσία του Σπόρτιγκ. Ο "Κίτσος" ανακοίνωσε την παραιτησή του, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τον αγώνα με το Μαρούσι, όπου η ομάδα των Πατησίων γνώρισε τη συντριβή με 83-45. Επίσης, ο Αργύρης Πεδουλάκης έθεσε στη διάθεση της διοίκησης του Περιστερίου την παραιτησή του, μετά την εντός έδρας ήττα από το Ηράκλειο με 77-74, όμως η διοίκηση δεν την έκανε δεκτή και με ανακοίνωσή της στήριξε τον προπονητή και τους παίκτες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,80 δραχμές, λίρα Αγγλίας 512,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας 290,77, ελβετικό φράγκο 210,31, λίρα Κύπρου 576,13, δολάριο Καναδά προς 207,60, δολάριο Αυστραλίας 199,91, γερμανικό μάρκο 170, 79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες 17,25, γαλλικό φράγκο 50,92, και το ευρώ 334, 03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι ασθενείς εως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 8 εως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 25 και στα νησιά 16 με 26 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 24 και 13 με 19 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 17 October 1999 - 18:00:16 UTC