Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα προστασίας των σεισμοπλήκτων απο την κακοκαιρία.
- Συνιστά ψυχραιμία στους επενδυτές του Χρηματιστηρίου ο Παπαντωνίου.
- Aυξήσεις 7% σε Ενοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Λιμενικό.
- Αντιπαράθεση για το Ολυμπιακό Λαχείο.
- Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου με το βρετανό ομόλογό του.
- Μηνιαίο επίδομα εξομάλυνσης στους συνταξιούχους του δημοσίου.
- Αναμένεται κερδοφόρο για την Ολυμπιακή το 2000.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αύριο ο αγώνας ποδοσφαίρου Ολυμπιακού - Μόλντε στη Νορβηγία.
- Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία για επεισόδια στον αγώνα με τον Ηρακλή.
- Η Καλλιθέα νίκησε με 2-1 τον Πανσερραϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα προστασίας των σεισμοπλήκτων απο την κακοκαιρία.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έλαβε για τους άστεγους σεισμόπληκτους της Αττικής, το υπουργείο Εσωτερικών. Πολλές οικογένειες στο Μενίδι μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο στρατόπεδο και άλλους κλειστούς χώρους, ενώ το υπουργείο έχει στη διάθεσή του 3.000 ακόμη κλίνες σε ξενοδοχεία και άλλους οργανωμένους χώρους, όπου μπορούν να καταλύσουν όσοι το επιθυμούν.

Συνιστά ψυχραιμία στους επενδυτές του Χρηματιστηρίου ο Παπαντωνίου.

Ψυχραιμία στους επενδυτές συνέστησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου.Σχολιάζοντας τη χθεσινή πτώση στο Χρηματιστήριο, χαρακτήρισε φυσιολογικό το γεγονός να υπάρχουν διακυμάνσεις όταν υπάρχει μία διεθνής οικονομική αναταραχή. Οι διακυμάνσεις αυτές, πρόσθεσε, θα συνεχιστούν και συνέστησε ψυχραιμία στους επενδυτές.

Aυξήσεις 7% σε Ενοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Λιμενικό.

Aυξήσεις 7% αποφάσισε η κυβέρνηση για τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων,των σωμάτων ασφαλείας και του λιμενικού.Η σχετική απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών,υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, καθορίζει το βασικό μισθό από 1.1.2000 στις 200.000 δρχ μηνιαίως και από 1.7.2000 στις 203.000 δρχ. Επίσης, αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή επιδομάτων και συντελεστών των βασικών μισθών τους. Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή και θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό.

Αντιπαράθεση για το Ολυμπιακό Λαχείο.

Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ για την όξυνση που έχει επιβάλει σχετικά με το ολυμπιακό λαχείο εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρέππας. Ο υπουργός Τύπου είπε οτι η ΝΔ δεν διαθέτει πρόγραμμα, είναι ένα κόμμα χωρίς πολιτική πυξίδα και οτι ανευθυνολογεί και κινδυνολογεί. O εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι "το βαθύτατα ανήθικο σχέδιο των "Ολυμπιακών κουλοχέρηδων" δεν θα περάσει". Σήμερα, συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου με το βρετανό ομόλογό του.

"Μία απόφαση για την αναγνώριση της Τουρκίας ως υποψήφιας για την ΕΕ δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο μία τελική διαδικασία, αλλά είναι μόνο μία πρώτη απόφαση σε μία μακρά πορεία", δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου. Υπογράμμισε δε οτι η πρόοδος στο θέμα αυτό εξαρτάται από την βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία αλλά και από την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε οτι η ψήφος της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι δεν είναι δεδομένη.

Μηνιαίο επίδομα εξομάλυνσης στους συνταξιούχους του δημοσίου.

Την καταβολή μηνιαίου ποσού εξομάλυνσης,μέχρι 8.000 δραχμές,σε συνταξιούχους του δημοσίου, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τον ΤΑΠ-ΟΤΕ. Το ποσό εξομάλυνσης, θα καταβάλλεται και με τα επιδόματα των Χριστουγέννων, του Πάσχα και της αδείας.

Αναμένεται κερδοφόρο για την Ολυμπιακή το 2000.

Κερδοφόρο αναμένει να είναι για την Ολυμπιακή το 2000, η διοίκηση της εταιρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη. Για το τρέχον έτος,η ζημιά θα εξαρτηθεί από την πώληση των αεροσκαφών της εταιρίας. Στόχος της νέας προσπάθειας είναι το 2005 ο εθνικός αερομεταφορέας να έχει ανανεώσει πλήρως το στόλο του και να εκτελεί καθημερινά πτήσεις προς τις πέντε ηπείρους. Ακόμη προβλέπεται η πρόσληψη χιλίων υπαλλήλων μέχρι το 2001.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο ο αγώνας ποδοσφαίρου Ολυμπιακού - Μόλντε στη Νορβηγία.

"Επικίνδυνη αποστολή" θα έχει ο Ολυμπιακός στη Νορβηγία ``κόντρα`` στην Μόλντε, όμως στο ``ερυθρόλευκο`` στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία γιά επίτευξη του στόχου στο καθοριστικό παιχνίδι της Τετάρτης, που δεν είναι άλλος από τη νίκη. Στην αποστολή της ελληνικής ομάδας, που βρίσκεται στο Μόλντε, ενσωματώθηκε και ο Πίτερ Οφορίκουε, ο οποίος κατάφερε μετά από ένα ``μαραθώνιο`` ταξίδι να φτάσει έγκαιρα από την Γκάνα στη Νορβηγία.

Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία για επεισόδια στον αγώνα με τον Ηρακλή.

Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, από τον αθλητικό δικαστή, για επεισόδια οπαδών της στον αγώνα με τον Ηρακλή. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για την αθηναϊκή ομάδα, αφού αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οπαδοί της έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου κομμάτια τσιμεντόλιθου και άλλα αντικείμενα. Στις 21 Οκτωβρίου, θα καθίσουν παράλληλα στο ``σκαμνί`` Καβάλα και Ολυμπιακός, για υβριστικά συνθήματα οπαδών τους. Την ίδια ημέρα κλήθηκαν σε απολογία ΟΦΗ και Προοδευτική, ενώ κατηγορούμενος είναι ακόμη ο Πανιώνιος για τον αγώνα με τον Αρη.

Η Καλλιθέα νίκησε με 2-1 τον Πανσερραϊκό.

Με τέρμα του Ζαχαρόπουλου στο 90`, η Καλλιθέα νίκησε στην έδρα της με 2-1 τον Πανσερραϊκό, σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 5ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας. Ακόμη, ο Εθνικός Κατερίνης σε αγώνα για την 6η ημέρα της Γ` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε στην έδρα του με 4-1 της Νεάπολης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,72 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 513,79, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 292,82, ελβετικό φράγκο προς 210,46, τη λίρα Κύπρου προς 576,54, δολάριο Καναδά προς 207,14, δολάριο Αυστραλίας 197,81, το γερμανικό μάρκο προς 170,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, γαλλικό φράγκο προς 50,94, και το ευρώ προς 334,17 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αρχίσει βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νότιοι μέχρι ισχυροί, στα πελάγη πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 19, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 24 και στο Αιγαίο 18 με 26 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 18 με 24 και 14 με 18 βαθμούς, αντίστοιχα θα εχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 19 October 1999 - 10:00:28 UTC