Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξήσεις 2,5% θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2000.
- Οι τράπεζες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων.
- Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα των σεισμοπαθών.
- Συνάντηση με τον Τζεμ θα έχει αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Γ.Παπανδρέου.
- Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.
- Εντονη αντίδραση Κακλαμάνη σε αίτημα δύο βουλευτών της ΝΔ.
- Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 48χρονος παιδεραστής.
- Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού στην Αθήνα.
- Ληστεία οπερέτα στους Αμπελοκήπους από 33χρονο τοξικομανή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξήσεις 2,5% θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2000.

Αυξήσεις 2,5% κατά μέσο όρο θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την ερχόμενη χρονιά, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι φορολογικές ελαφρύνσεις, το ύψος της αύξησης θα φτάσει το 3%. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσιάζοντας στην ΑΔΕΔΥ την εισοδηματική πολιτική για την ερχόμενη χρονιά. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε ότι οι αυξήσεις δεν ικανοποιούν τους δημοσίους υπαλλήλους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Οι τράπεζες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων.

Οι εμπορικές τράπεζες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων, αν η κεντρική τράπεζα δεν κάνει ανάλογες κινήσεις, άφησε να εννοηθεί ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς. Η πορεία των επιτοκίων και του πληθωρισμού, θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Την εκτίμηση ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που παρατηρούνται είναι παροδικό φαινόμενο, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόσθεσε ότι δεν διαφοροποιούνται οι προοπτικές για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα των σεισμοπαθών.

Η πορεία αποκατάστασης των σεισμοπαθών ήταν τα αντικείμενο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η απαλλαγή της φορολογίας επιδότησης ενοικίου, ώστε οι ιδιοκτήτες να διαθέσουν τα σπίτια τους για τη στέγαση των σεισμοπαθών. Ο Κώστας Λαλιώτης επανέλαβε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχουν εγκατασταθεί 5.000 οικίσκοι σε 35 οργανωμένους καταυλισμούς και 7.500 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Ο Γιάννος Παπαντωνίου εκτίμησε ότι το συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται στα 500 δις δρχ.

Συνάντηση με τον Τζεμ θα έχει αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Γ.Παπανδρέου.

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ θα έχει αύριο στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της συνόδου της παραευξείνιας συνεργασίας. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά, τόσο για θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, όσο και τις σχέσεις Τουρκίας ΕΕ. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το θέμα της ιστορίας που διδάσκεται στις δύο χώρες, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Στην Αγκυρα ο Νίκος Κωσταντόπουλος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, τον πολιούχο της Αγιο Δημήτριο και την επέτειο του ΟΧΙ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά δύο σύγχρονα οπλικά συστήματα, οι γνωστοί Πάτριοτ και οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Τορ Μ1.

Εντονη αντίδραση Κακλαμάνη σε αίτημα δύο βουλευτών της ΝΔ.

Εντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της βουλής, στην ενέργεια δύο βουλευτών της ΝΔ να ζητήσουν την ενεργοποίηση της επιτροπής της βουλής, για να επανεξεταστεί η σύμβαση του ΞΥΣΤΟ. Ο κ.Κακλαμάνης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να χρησιμοποιούνται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την εξυπηρέτηση οποιασδήποτε κομματικής σκοπιμότητας και έκανε λόγο για προσπάθεια εντυπωσιασμού, αφού οι δύο βουλευτές είχαν προνοήσει να καλέσουν τα κανάλια για να προβληθεί το θέμα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 48χρονος παιδεραστής.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε, μετά την απολογία του, ο 48χρονος βιοτέχνης Φώτης Μενούχος, που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και άλλα αδικήματα. Ο Μενούχος συνελήφθη στην Καλλιθέα μετά από καταγγελίες γονέων ότι χρησιμοποιώντας δώρα παρέσυρε ανηλίκους, σε βάρος των οποίων ασελγούσε.

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού στην Αθήνα.

Την αντίθεσή τους στα φαινόμενα ρατσισμού εξέφρασαν περίπου 2.500 άτομα, μεταξύ αυτών και αλλοδαποί, στη διαδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα η ΓΣΕΕ και άλλες οργανώσεις. Η διαδήλωση οργανώθηκε με αφορμή τη δραστηριότητα του ρατσιστή πιστολέρο Παντελή Καζάκου, ο οποίος ακούγοντας φωνές της συνείδησης του, όπως ισχυρίζεται, σκόρπισε το θάνατο σε αλλοδαπούς.

Ληστεία οπερέτα στους Αμπελοκήπους από 33χρονο τοξικομανή.

Ληστεία οπερέτα σημειώθηκε το μεσημέρι στην Εμπορική τράπεζα στους Αμπελοκήπους. Ο 33χρονος τοξικομανής Γιάννης Ξεκαρδάκης, εισέβαλε στην Τράπεζα και με την απειλή όπλου κροτίδας άρπαξε 10 εκατομμύρια δρχ και παίρνοντας μαζί του ως όμηρο μια γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει με ταξί. Στο πρώτο φανάρι όμως συνελήφθη από τους ταμίες της τράπεζας και άνδρες της ομάδος Ζήτα, που έσπευσαν αμέσως στο τόπο της ληστείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο "στόχαστρο" εμπρηστών μπήκαν τη νύχτα τα αυτοκίνητα δύο παικτών του Πανιωνίου, του Μίλινκο Πάντιτς και του Αντώνη Σαπουντζή. Στις 3.18 ξέσπασε φωτιά στο ΙΧ του Πάντιτς, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Φιλικής Εταιρίας, στη Γλυφάδα και καταστράφηκε ολοσχερώς. Δύο λεπτά αργότερα φωτιά ξέσπασε και στο αυτοκίνητο του Αντώνη Σαπουτζή, που ήταν σταθμευμένο κοντά στη συμβολή των οδών Ψαρρών και Ιμβρου, στη Νέα Σμύρνη, στο οποίο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Το συμβάν έχει αναστατώσει τη Νέα Σμύρνη, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε ότι καταδικάζει τέτοιες ενέργειες. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.

Η συμμετοχή του Νορβηγού διεθνή μέσου Ερικ Μίκλαντ, στον επόμενο αγώνα με τον Ηρακλή, προβληματίζει τον Γιάννη Κυράστα. Ο παίκτης γυμνάστηκε σήμερα με τους αναπληρωματικούς και την Πέμπτη θα ξεκαθαρίσει οριστικά η συμμετοχή του ή όχι στον καθοριστικό αγώνα της Κυριακής. Ακόμη, μικροπροβλήματα έχουν οι Χένρικσεν, Λυμπερόπουλος, Μπασινάς αλλά εκφράζεται η αισιόδοξη άποψη ότι δεν είναι κάτι το σοβαρό ενώ ο Νασιόπουλος γυμνάστηκε κανονικά.

Απαλλάχθηκε ο ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, Δημήτρης Ιωάννου, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας σε ντόπινγκ κοντρόλ, που του έγινε μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον ΟΦΗ. Ο αθλητικός δικαστής που φαίνεται, ότι έχει ... ιατρικές γνώσεις, απάλλαξε τον ποδοσφαιριστή, επειδή, όπως αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασής του, η ουσία σαλβουταμόλη, που ανιχνεύθηκε στο δείγμα του Ιωάννου, δεν αναφέρεται πουθενά πως είναι απαγορευμένη!

Ο διαιτητής Δημήτρης Καλύβας, του Συνδέσμου Βοιωτίας, κληρώθηκε να σφυρίξει το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, μεταξύ Παναθηναϊκού-Ηρακλή, που θα γίνει την Κυριακή. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα διευθύνουν οι εξής: Σάββατο -- Παναχαϊκή-Προοδευτική: Φινοκαλιώτης (Αθηνών), Κυριακή -- Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα:Δημητρόπουλος (Πατρών) Ξάνθη-Πανιώνιος: Βασσάρας (Θε/νίκης) ΠΑΟΚ-Πανηλειακός: Ψυχομάνης (Αθηνών) Αρης- Καβάλα: Κασναφέρης (Αθηνών) Τρίκαλα-Ιωνικός: Ντόβας (Αθηνών) και την Δευτέρα ΟΦΗ-Απόλλων: Ποντίκης (Θεσ/νίκης)

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,98 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 301,05, ελβετικό φράγκο προς 209,51, τη λίρα Κύπρου προς 579,16, δολάριο Καναδά προς 213,86, δολάριο Αυστραλίας 205,38, το γερμανικό μάρκο προς 171,23, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, γαλλικό φράγκο προς 51,06, και το ευρώ προς 334,90 δραχμές.

Στο γνώριμο κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων κινήθηκε και σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, ενώ κύριο χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης ήταν η νευρικότητα και οι έντονες διακυμάνσεις. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικράτηση των πωλητών και στο μέσον των συναλλαγών ο δείκτης κατέγραφε απώλειες έως και 2%. Στη συνέχεια το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές των τραπεζών επανέφερε την αγορά στα χθεσινά επίπεδα, απο τα οποία όμως υποχώρησε προς το τέλος των συναλλαγών. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Βιομηχανίας, των Διαφόρων Εταιρειών και των Συμμετοχών, ενώ με αξιόλογα κέρδη έκλεισαν Λήζινγκ, Τράπεζες και Παράλληλη Αγορά. Στο "limit up" έκλεισαν 26 μετοχές και στο limit down 25. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 5.524,32 μονάδες, έναντι 5.577,89 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας πτώση 53,57 μονάδων ή σε ποσοστό 0,96%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός και μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι ισχυροί με ενίσχυση τη νύχτα σε πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30 και στα νησιά από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 29 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 26 October 1999 - 19:00:18 UTC