Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αισιοδοξία κυβέρνησης για πτώση του πληθωρισμού
- Συνεργασία Σημίτη-Παπαντωνίου για προϋπολογισμό του 2000
- Υπουργός Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ για επιδότηση ενοικίου
- Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φήμες περί πρόωρων εκλογών
- Συνάντηση αύριο Σημίτη-Μπερνς για επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα
- Χρηματική αποζημίωση για ψυχική οδύνη ζητάει η οικογένεια Γκινάκη
- Ποινική δίωξη κατά του πλοιοκτήτη του "Λυμπέριος"
- Εξαρθρώθηκε σπείρα τεσσάρων αλλοδαπών απατεώνων

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αισιοδοξία κυβέρνησης για πτώση του πληθωρισμού

Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί και το κριτήριο του πληθωρισμού, για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, παρά το γεγονός ότι ο τιμάριθμος επιμένει για δεύτερο συνεχή μήνα να είναι σε επίπεδα πάνω από το 2%, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος διέψευσε ότι θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα. Ο κ.Παπαντωνίου δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να γίνουν εισαγωγές οπωροκηπευτικών για να μειωθούν οι τιμές τους και να επανέλθει ο πληθωρισμός σε πτωτική τροχιά.

Συνεργασία Σημίτη-Παπαντωνίου για προϋπολογισμό του 2000

Τις τελευταίες πινελιές στον προϋπολογισμό του 2000 έβαλαν πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ενώ την Τετάρτη εγκρίνεται από την κυβερνητική επιτροπή και την ίδια μέρα κατατίθεται στη βουλή. Οπως δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου η ελληνική αίτηση για ένταξη στην ΟΝΕ θα υποβληθεί το Μάιο και αναμένεται να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, στις 19 Ιουνίου στη Λισσαβώνα. Στο μεταξύ, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα πυρά τους για την πορεία της οικονομίας.

Υπουργός Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ για επιδότηση ενοικίου

Την επέκταση απαλλαγής από το φόρο εισοδήματος ενοικίου, για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που νοικιάζουν σπίτι σε σεισμοπαθείς με το μέτρο της επιδότησης, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών, μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ακινήτων. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης παρέδωσε και άλλον οικισμό με λυόμενα σπίτια στο Μενίδι και ανακοίνωσε ότι άρχισε η επίδοση των πρώτων επιταγών για την επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 8.500 αιτήσεις και ήδη έχουν εγκριθεί οι 3.500.

Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φήμες περί πρόωρων εκλογών

Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών ή αλλαγής του εκλογικού νόμου, επανέλαβε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε πρόταση που έχει σχέση με συμφωνία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, με παράλληλη προσφυγή στις κάλπες. Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ.Ρέππας, πιστεύει πως είναι δυνατόν αυτή η βουλή να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η ΝΔ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει στην προεδρική εκλογή.

Συνάντηση αύριο Σημίτη-Μπερνς για επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα

Θέματα που αφορούν την προετοιμασία της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, θα συζητήσουν αύριο ο πρωθυπουργός και ο αμερικανός πρέσβης. Στην Αθήνα αναμένονται στελέχη του FBI, προκειμένου, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, να συζητήσουν κάθε λεπτομέρεια που αφορά την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου, κατά τις μετακινήσεις του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Χρηματική αποζημίωση για ψυχική οδύνη ζητάει η οικογένεια Γκινάκη

Επτακόσια εκατομμύρια δρχ. αξιώνουν για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη, οι συγγενείς της άτυχης νεαρής Αμαλίας Γκινάκη που σκοτώθηκε στην αποτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 1998 στο σπίτι του θύματος στην οδό Νιόβης, για τη σύλληψη του Ρουμάνου κακοποιού Σορίν Ματέϊ. Οι συγγενείς της Γκινάκη ζητούν το ποσό αυτό υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν παραλείψεις και λάθη των αξιωματικών της ΕΛΑΣ στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ποινική δίωξη κατά του πλοιοκτήτη του "Λυμπέριος"

Ποινική δίωξη για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση και για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και κατά συρροή, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά κατά του Χαράλαμπου Βατίστα 43 χρόνων, πλοιοκτήτη των αλιευτικού "Λυμπέριος", το οποίο βυθίστηκε στις 23 Ιανουαρίου 1999 μαζί με το πλήρωμά του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας - Κύθνου και Γυάρου. Η εισαγγελική αρχή, θεωρεί ότι ο 43χρονος αν και γνώριζε ότι το "Λυμπέριος", ήταν σε "κακά χάλια" το άφηνε να ταξιδεύει και μάλιστα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.

Εξαρθρώθηκε σπείρα τεσσάρων αλλοδαπών απατεώνων

Ανδρες του Λιμεναρχείου Πειραιά εξάρθρωσαν σπείρα τεσσάρων αλλοδαπών οι οποίοι νοίκιαζαν πολυτελή αυτοκίνητα και στη συνέχεια αφού άλλαζαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές. Στη σπείρα μετείχαν δύο Σέρβοι και δύο Σύριοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αήττητο της έδρας του διατήρησε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 6ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησαν με 1-0 του Απόλλωνα Αθηνών χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μαρινάκης στο 58ο λεπτό της συνάντησης. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Γκέραρντ που ``σκαρφάλωσε`` στην 4η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Η Καλαμαριά σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 7ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 1-0 της Βέροιας.

Με φουλ επίθεση, αυτοσυγκέντρωση, πάθος και θέληση, θα προσπαθήσει η ΑΕΚ, όπως τόνισε σήμερα ο προπονητής της Λιούμπισα Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τον γ' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, κόντρα στην ουγγρική ΜΤΚ, στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει αύριο, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. "Χρειάζεται προσοχή", επεσήμανε ο Σέρβος προπονητής. Η Η ΜΤΚ έφτασε σήμερα στην Αθήνα με τη συνοδεία περίπου 100 οπαδών της που δημιούργησαν ατμόσφαιρα ... γηπέδου στον Ανατολικό αερολιμένα.

Χωρίς τους οπαδούς του θα αντιμετωπίσει ο Αρης την ΑΕΚ, στην έδρα της, στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΑΕ, ενώ το ίδιο θα ισχύσει φυσικά και για την Ενωση στον αγώνα του Β' γύρου, στο γήπεδο Χαριλάου. Την απόφαση αυτή πήρε σήμερα η ΕΠΑΕ με μοναδικό στόχο την πρόληψη επεισοδίων.

Κεκλεισμένων των θυρών" θα δώσει η Προοδευτική τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της, με τον Πανιώνιο, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας, σύμφωνα με τη απόφαση του αθλητικού δικαστή. Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στην Προοδευτική - η οποία ήταν υπότροπη - για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών και παραγόντων της στον αγώνα με την Ξάνθη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,26 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 302,90, ελβετικό φράγκο προς 208,52, τη λίρα Κύπρου προς 579,56, δολάριο Καναδά προς 215,05, δολάριο Αυστραλίας 201,86, το γερμανικό μάρκο προς 171,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, γαλλικό φράγκο προς 51,00, και το ευρώ προς 334,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα κεντρικά ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 19 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 10 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 1 November 1999 - 19:00:32 UTC