Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επαφές Σημίτη με πολιτικούς αρχηγούς για επίσκεψη Κλίντον
- Αντιδράσεις κομμάτων για επίσκεψη Κλίντον
- Σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για επίσκεψη Κλίντον
- Αισιοδοξία κυβέρνησης παρά την μικρή άνοδο του πληθωρισμού
- Σκληρή κριτική του Κώστα Καραμανλή κατά κυβέρνησης - πρωθυπουργού
- Αναγνωρίσθηκαν οι 11 από τους 14 νεκρούς κούρδους λαθρομετανάστες
- Μακελειό στα Γιάννενα, όπου 23χρονος σκοτώνει τον πατέρα του
- Ληστεία στο Αιγάλεω με λεία 17 εκατομμύρια δραχμές

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επαφές Σημίτη με πολιτικούς αρχηγούς για επίσκεψη Κλίντον

Στο ρυθμό της επίσκεψης Κλίντον κινείται ο πολιτικός κόσμος και ο πρωθυπουργός άρχισε επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να τους ενημερώσει σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών. Η Ελλάδα θα επιδιώξει με διάλογο και επιχειρήματα να προωθήσει τις θέσεις μας και όχι με εχθρότητα, άρνηση και περιθωριοποίηση της χώρας, δήλωσε ο κ. Σημίτης μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με τους ηγέτες του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ. Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων και το κύρος της χώρας.

Αντιδράσεις κομμάτων για επίσκεψη Κλίντον

Ο Μπιλ Κλίντον είναι ανεπιθύμητος, αλλά αφού η κυβέρνηση τον προσκάλεσε ο λαός θέλει να διαδηλώσει την αντίθεσή του, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας πως το κόμμα της θα περιφρουρήσει τις διαδηλώσεις. Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ζήτησαν ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ. Η ΝΔ δεν θα πάρει μέρος στις διαδηλώσεις, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής σημειώνοντας πως η επίσκεψη Κλίντον είναι μια καλή ευκαιρία να γνωστοποιηθούν οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και το ενδεχόμενο αλλαγής των συνόρων.

Σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για επίσκεψη Κλίντον

Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης του πλανητάρχη εξετάσθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με τη συμμετοχή στελεχών του Εφ-Μπι-Αϊ, που βρίσκονται στην Αθήνα και ενημερώθηκαν για τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ελληνική αστυνομία. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου, δηλαδή που θα μείνει, ποιούς χώρους θα επισκεφθεί και ποιές διαδρομές θα ακολουθήσει.

Αισιοδοξία κυβέρνησης παρά την μικρή άνοδο του πληθωρισμού

Στις αυξήσεις των τιμών στα οπωροκηπευτικά και τα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών, αποδίδεται η μικρή άνοδος που σημείωσε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός και διαμορφώθηκε στο 2,2%, έναντι 2% το Σεπτέμβριο. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι ο τιμάριθμος θα επανέλθει σε πτωτική τροχιά, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου παρατηρείται πτώση των τιμών στα κηπευτικά, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών να μειώσουν τις τιμές ώστε να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός.

Σκληρή κριτική του Κώστα Καραμανλή κατά κυβέρνησης - πρωθυπουργού

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε λαϊκιστή, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Κεντρική επιτροπή της ΝΔ. Τόνισε ότι στη στη χώρα δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα, ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση, ενώ επανέφερε θέματα διαφάνειας, αυτή τη φορά για το ΞΥΣΤΟ, για το οποίο είπε ότι η σύμβαση είναι παράνομη. Ο κ.Καραμανλής επιμένει στη λογική της σκανδαλολογίας και έχει αυτοαναγορευθεί σε εισαγγελέα ή δικαστή, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναγνωρίσθηκαν οι 11 από τους 14 νεκρούς κούρδους λαθρομετανάστες

Αναγνωρίστηκαν τα 11 από τα 14 θύματα της τραγωδίας του "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ" και ήδη στην Πάτρα έγινε η κηδεία των εννέα Κούρδων λαθρομεταναστών. Αλλα δύο θύματα, ένας άνδρας και μια γυναίκα διαπιστώθηκε ότι ήταν Αλβανοί, αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς τους και θα ταφούν στην Αλβανία. Το πλοίο βρίσκεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, και άρχισε η αποβίβαση των 110 φορτηγών, τα οποία ελέγχονται εξονυχιστικά από άνδρες του λιμενικού.

Μακελειό στα Γιάννενα, όπου 23χρονος σκοτώνει τον πατέρα του

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε η γιορτή των γεννεθλίων του 23χρονου Μιχάλη Μουτσόπουλου, στα Γιάννενα, ο οποίος σε μια στιγμή κρίσης σκότωσε με το μαχαίρι της τούρτας τον 54χρονο πατέρα του Νίκο, ενώ από θαύμα γλίτωσε η 47χρονη μητέρα του Αντωνία. Ο 23χρονος, που έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ληστεία στο Αιγάλεω με λεία 17 εκατομμύρια δραχμές

Ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρίας που μετέφερε του ΟΤΕ σημειώθηκε στο Αιγάλεω. Ο δράστης κτύπησε στο κεφάλι με το κοντάκι του όπλου που κρατούσε τον υπάλληλο της χρηματαποστολής και αφού του άρπαξε το σάκκο, στον οποίο υπήρχαν 17 εκατομμύρια δραχμές, επιβιβάσθηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκαν .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύσκολη ήταν η κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες στο γ'γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο πρωταθλητής Ελλάδος Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους. Η ΑΕΚ θα συναντήσει μια παλιά γνώριμό της, τη γαλλική Μονακό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί κόντρα στην ιδιαίτερα ισχυρή φέτος Κορούνια. Οι τρείς ελληνικές ομάδες κληρώθηκαν γηπεδούχοι στον πρώτο τους αγώνα. Ετσι όπως ήδη είχε ενημερώσει η UEFA την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός σαν πρωταθλητής θα παίξει κανονικά την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ αλλάζει έδρα ο αγώνας του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" θα δώσουν το πρώτο ματς με την Κορούνια στην Ισπανία, ενώ η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Μονακό στη Νεά Φιλαδέλφεια την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και η ρεβάνς θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στο Πριγκηπάτο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,86 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,59, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 304,42, ελβετικό φράγκο προς 206,57, τη λίρα Κύπρου προς 578,57, δολάριο Καναδά προς 219,38, δολάριο Αυστραλίας 204,23, το γερμανικό μάρκο προς 170,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,83, και το ευρώ προς 333,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να βρέξει στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 23 και στις νησιωτικες περιοχές από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 22 και 8 με 20 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 5 November 1999 - 19:00:19 UTC