Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκατόμβη θυμάτων απο το νέο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.
- Καθησυχαστικοί οι Ελληνες σεισμολόγοι.
- Ανακοινώθηκε η ατζέντα των συνομιλιών στην Αθήνα του Κλίντον.
- Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μπίλ Κλίντον.
- Διήμερη απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις εφορίες.
- Η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ΟΝΕ διαβεβαιώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Σημαντική ενίσχυση απο ΕΕ για αποκατάσταση καταστροφών σεισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στα Φιλαδέλφεια θα παίξει,η ΑΕΚ με τη Μονακό,για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
- Αισιόδοξος ο προπονητής των ελπίδων για τον αγώνα με την Τσεχία.
- Ο Κρις Καρ είναι μάλλον αντικαταστάτης του Μόρις στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκατόμβη θυμάτων απο το νέο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, που έπληξε χθές τη βορειοδυτική Τουρκία. Οι νεκροί έχουν ήδη φθάσει τους 120, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και δεκάδες οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. Στην περιοχή αναμένεται το πρωί να καταφθάσουν ξένα σωστικά συνεργεία μεταξύ των οποίων και ελληνικά. Σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο Καντιλί έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις, πολλές από τις οποίες ξεπερνούν σε μέγεθος τα 4,5 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικοί οι Ελληνες σεισμολόγοι.

Λίγες είναι οι πιθανότητες να επηρεαστούν ελληνικά ρήγματα από τον σεισμό της Τουρκίας καταλήγουν Ελληνες σεισμολόγοι. Επισημαίνουν δε το γεγονός ότι ο χθεσινός μεγάλος σεισμός είναι 150 χιλιόμετρα ανατολικότερα εκείνου του Αυγούστου δηλαδή απέχει πιό πολύ από τον ελληνικό χώρο. Τη συμπαράστασή της στην Τουρκία εξέφρασε η χώρα μας και αποστέλλει τρία αεροσκάφη C130 με 40 άνδρες των ΕΜΑΚ,δυο ιατρικές μονάδες του ΕΚΑΒ καθώς και κλιμάκιο του " Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας".

Ανακοινώθηκε η ατζέντα των συνομιλιών στην Αθήνα του Κλίντον.

Η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η επίλυση του Κυπριακού θα είναι ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο Πρόεδρος Κλίντον στην Αθήνα και την Αγκυρα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του, Σάντι Μπέργκερ. Στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση κορυφαίο θέμα θα είναι επίσης η αύξηση των αμερικανικών επενδύσεων, ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και η πάταξη της τρομοκρατίας, συμπλήρωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Μαρκ Γκρόσμαν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μπίλ Κλίντον.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα παρακαθήσει την Παρασκευή σε επίσημο δείπνο του προέδρου κ. Στεφανόπουλου και το Σάββατο θα συναντηθεί τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον αρχηγό της ΝΔ. Επίσης, θα μιλήσει για τις διμερείς σχέσεις σε μέρος που ακόμη δεν έχει αποφασισθεί. Συνεργάτες του κ. Κλίντον τονίζουν οτι αν και αναμένουν μεγάλες διαδηλώσεις αυτό δεν τους φοβίζει. Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη σκιαστεί η επίσκεψη Κλίντον.

Διήμερη απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις εφορίες.

Νέα 48ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, εξήγγειλαν οι εφοριακοί υπάλληλοι, που διαμαρτύρονται για στην ίδρυση ελεγκτικών κέντρων, που θα ασχολούνται με την εκκαθάριση επιχειρήσεων, ο τζίρος των οποίων φθάνει μέχρι 350 εκατ.δρχ. Διήμερη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, με απειλές για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εξήγγειλαν και οι έκτακτοι υπάλληλοι των δήμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους.

Η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ΟΝΕ διαβεβαιώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ικανοποιήσει και το τελευταίο κριτήριο, αυτό του πληθωρισμού, για ένταξη στην ΟΝΕ, εκφράζει ο Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σημείωσε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προαναγγέλοντας ότι στο προσεχές εξάμηνο θα μετοχοποιηθούν τουλάχιστον 10 μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Χρηματιστηρίου.

Σημαντική ενίσχυση απο ΕΕ για αποκατάσταση καταστροφών σεισμού.

Περίπου 500 δισ.δρχ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την αποκατάστση των ζημιών που προκάλεσε στην Αττική ο καταστροφικός σεισμός. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού εθνικής οικονομίας και του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους κυρίους Παπαντωνίου και Μπαρνιέ, το συνολικό ύψος αποκατάστασης των ζημιών ξεπερνά το ένα τρισεκατομμύριο δρχ, ενώ η Ελλάδα θα συνάψει δάνειο 300 δις δρχ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα Φιλαδέλφεια θα παίξει,η ΑΕΚ με τη Μονακό,για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα δώσει,τελικά, η ΑΕΚ τον πρώτο αγώνα της με τη Μονακό, για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η διοίκηση της ΠΑΕ, μετά από σχετική εισήγηση της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών. Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς και οι ``κιτρινόμαυροι`` ποδοσφαιριστές κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση τους να εισηγηθούν τη φυσική έδρα της ομάδας τους, αφού πιστεύουν, ότι αποτελεί ένα ``μεγάλο όπλο`` και στους αγώνες της Ευρώπης.

Αισιόδοξος ο προπονητής των ελπίδων για τον αγώνα με την Τσεχία.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα με την Τσεχία εμφανίσθηκε ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, Γιάννης Κόλλιας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που θα έχει στην διάθεση του τον Λάμπρο Χούτο, είπε ότι η εθνική μπορεί να πάρει την νίκη στην Τσεχία και να αποκτήσει το προβάδισμα για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Κρις Καρ είναι μάλλον αντικαταστάτης του Μόρις στον Ολυμπιακό.

Ο Κρις Καρ είναι ο μπασκετμπολίστας που φέρεται ως επικρατέστερος αντικαταστάτης του Κρις Μόρις στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν δυναμικό - αν και ``κοντό`` (1.98μ)- φόργουορντ που πέρυσι έπαιζε στους Μινεζότα Τίμπεργουλβς. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες ο 27χρονος Καρ θα έλθει εντός των προσεχών ημερών στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο έως το τέλος της περιόδου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,55 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 307,22, ελβετικό φράγκο προς 207,22, τη λίρα Κύπρου προς 576,09, δολάριο Καναδά προς 219,24, δολάριο Αυστραλίας 206,73, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 14, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 14 με 21 βαθμούς. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 11 με 17 και 9 με 14 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 13 November 1999 - 7:00:15 UTC