Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων απο τον σεισμό στην Τουρκία.
- Η ατζέντα των συνομιλιών της επίσκεψης Κλίντον.
- Ο Ντενκτάς δέχθηκε τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.
- Κριτική απο Βάσω Παπανδρέου για αναβολή επίσκεψης Κλίντον.
- Διμέτωπη επίθεση Μάνου κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
- Απεργούν απο σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
- Σαρανταοκτάωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη εξήγγειλαν οι εφοριακοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα το κρίσιμο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.
- Εύκολη νίκη της ΑΕΚ επι του Περιστερίου με 87- 66.
- Στη πρώτη θέση της βαθμολογίας της Β'εθνικής ο Αγ.Νικόλαος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων απο τον σεισμό στην Τουρκία.

Ανιση μάχη με το χρόνο και τις χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν στην περιοχή, δίνουν τα σωστικά συνεργεία, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά, για τον απεγκλωβισμό των ατόμων, που έχουν καταπλακωθεί στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στη βορειοδυτική Τουρκία απο τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 374 και οι τραυματίες τους 3.000. Σήμερα αποστέλεται το τρίτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας μας.

Η ατζέντα των συνομιλιών της επίσκεψης Κλίντον.

Ολο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών, που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος, Κλίντον, με την ελληνική και την τουρκική πολιτική ηγεσία. Ο πρόεδρος Κλίντον βρίσκεται απο χθες στην Αγκυρα, για επίσημη επίσκεψη, ενω θα παραστεί και στη διάσκεψη κορυφής του ΟΑΣΕ. Στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος στις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό θα συζητηθούν επίσης οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων και η τρομοκρατία.

Ο Ντενκτάς δέχθηκε τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε οτι αποδέχεται να συμμετάσχει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη, στις 3 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του γγ του ΟΗΕ. Οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες έχουν στόχο να ανοίξουν το δρόμο για απευθείας συνομιλίες των κυρίων Κληρίδη και Ντενκτάς. Η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη των συνομιλιών, προσθέτοντας οτι πρέπει να είναι ουσιαστικές και να έχουν συνέχεια για να αποδώσουν αποτελέσματα.

Κριτική απο Βάσω Παπανδρέου για αναβολή επίσκεψης Κλίντον.

"Σκληρό μάθημα" υπήρξε η αναβολή της επίσκεψης Κλίντον, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση, αναφέρει σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου. Τονίζει οτι το ταξίδι του κ. Κλίντον παραμένει μια "σημαντική ευκαιρία" για την προβολή των θέσεων της χώρας μας, αλλά και για την αναβάθμιση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή. Επικρίνει δε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μικροκομματική πολιτική.

Διμέτωπη επίθεση Μάνου κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

"Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκχώρησαν την εξωτερική πολιτική της χώρας στην κυρία Παπαρήγα", υποστηρίζει με αφορμή την επίσκεψη Κλίντον ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Στέφανος Μάνος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Κατηγορεί τη ΝΔ οτι "έκανε τα αδύνατα δυνατά με έμμεσους τρόπους για τη ματαίωση της επίσκεψης", ενω τονίζει οτι ακέραια την ευθύνη έχει ο κ. Σημίτης και ακολουθεί ο κ. Καραμανλής, για τους οποίους λέει οτι "έγιναν ουρά της κυρίας Παπαρήγα".

Απεργούν απο σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας αναμένεται να δημιουργηθεί απο σήμερα μετά την αποφαση των εκτάκτων εργαζομένων στους δήμους να κατέβουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ) ζητεί τη μονιμοποίηση των εκτάκτων και την αύξηση των αποδοχών τους.

Σαρανταοκτάωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη εξήγγειλαν οι εφοριακοί.

Σε νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η Ομοσπονδία Εφοριακών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, που διαφωνεί με την ιδρυση των τοπικών ελεκτικών κέντρων (ΤΕΚ). Η τροπολογία προβλέπει την ανάθεση στα ΤΕΚ των οριστικών και τακτικών ελέγχων στις επιχειρήσεις με ετήσια ακαθόριστα έσοδα μέχρι 350 εκατ. δρχ που μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν απο τις εφορίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα το κρίσιμο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Το κρίσιμο ντέρμπι σήμερα με τον Ολυμπιακό, αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, τόνισε ο προπονητής της Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την έκβαση του αγώνα.Το πρώτο δώρο που θέλει να κάνει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μπιγκόν,στους οπαδούς της ομάδας,είναι η νίκη επί της ΑΕΚ.

Εύκολη νίκη της ΑΕΚ επι του Περιστερίου με 87- 66.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η φετινή ΑΕΚ του Ντούσαν Ιβκοβιτς, που νίκησε εύκολα με 87-66 το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 8η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1. Ηταν η 16η νίκη σε 17 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη για την "Ενωση" που εξακολουθεί να βρίσκεται μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό.

Στη πρώτη θέση της βαθμολογίας της Β'εθνικής ο Αγ.Νικόλαος.

Στη πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Β' εθνικής ανέβηκε ο Αγιος Νικόλαος που επικράτησε με 2-1 του Πανελευσινιακού και εκμεταλλεύθηκε την πρώτη φετινή ήττα του Αθηναϊκού. Η ομάδα του Βύρωνα σε αγώνα για την 9η ημέρα, έχασε με 2-0 εκτός έδρας από το Αιγάλεω. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ιάλυσος-Καλαμαριά 0-0, ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός Βόλου 3-1, Πανσερραϊκός- Νάουσα 1-0, Λάρισα- Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1, Παναιτωλικός-Παναιγιάλειος 4- 0, Εθνικός- Πιερικός 1-2 και Καλλιθέα-Βέροια 1-0. Στη βαθμολογία προηγείται ο Αγιος Νικόλαος με 19 βαθμούς, έναντι 18 του Αθηναϊκού, 16 του Παναιγιάλειου, της Λάρισας και των Ιωαννίνων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,55 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 307,22, ελβετικό φράγκο προς 207,22, τη λίρα Κύπρου προς 576,09, δολάριο Καναδά προς 219,24, δολάριο Αυστραλίας 206,73, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 15 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 19 και στο Αιγαίο 14 με 22 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής το βράδυ,νότιοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 12 με 19 και 9 με 15βαθμούς,αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 15 November 1999 - 7:00:19 UTC