Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο πρωθυπουργός στην Κωνσταντινούπολη για τη σύνοδο κορυφής ΟΑΣΕ.
- Νέες δηλώσεις Κλίντον για τα ελληνοτουρκικά.
- Στις 4 μμ η πορεία για το Πολυτεχνείο.
- Ανακοινώθηκαν τα μέτρα εν όψει της επίσκεψης.
- Κλίντον Θετικές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.
- Νέα 48ωρη απεργία εφοριακών απο σήμερα.
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι στους δήμους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη Ηρακλή επί της Πόρτο με 65-58 για το κύπελλο Σαπόρτα.
- Ο υφυπουργός Αθλητισμού, καταδίκασε τα επεισόδια στη Φιλαδέλφεια.
- Την Κυριακή το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.
- Tην Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ο αγώνας Ολυμπιακού-Γιουβέντους,στο Παλέρμο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός στην Κωνσταντινούπολη για τη σύνοδο κορυφής ΟΑΣΕ.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, Κώστα Σημίτη και Μπουλέντ Ετζεβίτ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΑΣΕ. Η ατζέντα των συνομιλιών τους, αν και είναι ανοικτή, εκτιμάται οτι θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Ο κ. Σημίτης, που αναχωρεί σήμερα για την Κωνσταντινούπολη, το απόγευμα θα συμμετάσχει και στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Νέες δηλώσεις Κλίντον για τα ελληνοτουρκικά.

Προηγούμενο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αποτελεί η βελτίωση των σχέσεών της με την Ελλάδα επανέλαβε και χθες σε ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος Κλίντον υπογράμμισε ότι η δύναμη της αλληλεγγύης που επιδείχτηκε μεταξύ των δύο χωρών μετά τους ισχυρούς σεισμούς, που τις έπληξαν και η προσεχή επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, συνιστούν μια μοναδική ευκαιρία για να υλοποιηθεί μια διαρκής συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών.

Στις 4 μμ η πορεία για το Πολυτεχνείο.

Με την καθιερωμένη πορεία στις 4 μμ προς την αμερικανική πρεσβεία, ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα ασφάλειας και τάξεως στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι δρακόντεια. Οσον αφορά τους χώρους του Πολυτεχνείου, η Σύγκλητος αν διαπιστώσει ότι παραβιάζεται το άσυλο από ξένα προς αυτό στοιχεία θα ζητήσει την άμεση επέμβαση της εισαγγελικής αρχής. Λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας τροποποιήθηκαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα εν όψει της επίσκεψης.

Απαγορεύτηκε τελικά με εντολή του Αττικάρχη κάθε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το διάστημα που θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Από τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση ή πορεία οργανωμένων ομάδων στον Αερολιμένα Αθηνών, στην παραλιακή και τη λεωφόρο Συγγρού, καθώς και στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης θα αντιμετωπιστεί κάθε απόπειρα πραγματοποίησης συγκέντρωσης ή πορείας στις περιοχές αυτές.

Κλίντον Θετικές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ικανοποιήσει στις αρχές του 2000 όλα τα κριτήρια του Μάαστριχτ για την είσοδό της στην ΟΝΕ και τη ζώνη του ευρώ, διατυπώνει στην τελευταία έκθεσή του ο ΟΟΣΑ. Οι αναλυτές του διεθνούς οργανισμού μιλούν για δυναμική ανάπτυξη στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί την προσεχή διετία, σημειώνουν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή ισοτιμίας της δραχμής και ότι ο πληθωρισμός θα πρέπει να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, για να υπάρξει ραγδαία μείωση των επιτοκίων, ώστε αυτά να συγκλίνουν με τα ευρωπαϊκά.

Νέα 48ωρη απεργία εφοριακών απο σήμερα.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα και αύριο το κοινό στις συναλλαγές του με τις εφορίες, καθώς αρχίζει η νέα 48ωρη απεργία, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία εφοριακών υπαλλήλων, αντιδρώντας στη δημιουργία των τοπικών ελεγκτικών κέντρων.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι στους δήμους.

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στους δήμους φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση των συμβασιούχων με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Φλωρίδη, η ΠΟΠ/ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι σήμερα στις 10 το πρωί πορεία διαμαρτυρίας προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη Ηρακλή επί της Πόρτο με 65-58 για το κύπελλο Σαπόρτα.

Την έβδομη νίκη του σε οκτώ αγώνες του κυπέλλου Σαπόρτα πέτυχε ο Ηρακλής, που επικράτησε με 65-58 της Πόρτο στο Ιβανώφειο. Ετσι, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της Α' φάσης της διοργάνωσης, ο ``Γηραιός`` εξασφάλισε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του Ε' ομίλου, καθώς προηγείται με 15 βαθμούς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, καταδίκασε τα επεισόδια στη Φιλαδέλφεια.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού και τόνισε ότι στιγματίζουν την αθλητική Ελλάδα, που μέσα στο χρόνο έχει να δείξει σημαντικές επιτυχίες. Ο κ.Φούρας επεσήμανε ότι η πολιτεία και η δικαιοσύνη πρέπει να πράξουν το καθήκον τους, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά εξαντλήθηκαν τα όρια ανοχής.Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρ Μητρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, εξήγγειλε ξεκαθάρισμα στη διαιτησία ώστε να μειωθεί όσο είναι εφικτό η καχυποψία που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Ακόμη επέρριψε εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες για το αιματηρό επεισόδιο στο "Μέμπερς Κλαμπ" της ΑΕΚ που σημάδεψε το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακού, στον πρώην πρόεδρο της "Ενωσης" Δημήτρη Μελισσανίδη.

Την Κυριακή το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.

Την βεβαιότητα ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον ``αιώνιο`` αντίπαλό του, Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Γιάννης Κυράστας. Ο τεχνικός των ``πρασίνων``, είπε ότι τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχουν πάντα ιδιαιτερότητα και απήχηση στο φίλαθλο κόσμο, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του να αποβάλουν την ψυχολογία των παλαιοτέρων ντέρμπι, ώστε να σπάσουν το αρνητικό σερί που έχει ο αθηναϊκός σύλλογος στα ματς με τους "ερυθρόλευκους".

Tην Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ο αγώνας Ολυμπιακού-Γιουβέντους,στο Παλέρμο.

Τρίτη και όχι Πέμπτη θα διεξαχθεί οριστικά ο επαναληπτικός αγώνας του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους, για τον Γ` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το παιχνίδι θα γίνει την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Παλέρμο και θα αρχίσει στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα. Η διοίκηση της Γιουβέντους προέβη στην απόφαση αυτή, προκειμένου η ``γηραιά κυρία`` να έχει την συμπαράσταση όσο το δυνατό περισσοτέρων φίλων της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,93 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 523,63, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,73, ελβετικό φράγκο προς 208,01, τη λίρα Κύπρου προς 578,34, δολάριο Καναδά προς 220,19, δολάριο Αυστραλίας 207,27, το γερμανικό μάρκο προς 170,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, γαλλικό φράγκο προς 50,86, και το ευρώ προς 333,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο,την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 16, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 23 και στο Αιγαίο 17 με 25 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις νοτιοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 15 με 21 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, νοτιοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 11 με 16 βαθμούς, θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 17 November 1999 - 8:00:16 UTC