Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση Σημίτη - Ετζεβίτ στην Κωνσταντινούπολη.
- Δηλώσεις Τζεμ για ελληνοτουρκικά και ΕΕ.
- Χωρίς επεισόδια γιορτάστηκε το "Πολυτεχνείο".
- Στην Αθήνα αύριο το απόγευμα ο Μπιλ Κλίντον.
- Ανοικτά του Αλιβερίου το επίκεντρο δύο ασθενών σεισμικών δονήσεων.
- Απεργούν σήμερα εφοριακοί και εργαζόμενοι στους δήμους.
- Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της εθνικής μας ποδοσφαίρου επι της Βουλγαρίας με 1-0.
- Η εθνική Ελπίδων δεν προκρίθηκε στο Ευρωπαικό πρωταθλήμα.
- Νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΤΣΣΚΑ με 82-71 για την Ευρωλίγκα.
- Την όγδοη νίκη της στο κύπελλο Σαπόρτα πέτυχε η ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση Σημίτη - Ετζεβίτ στην Κωνσταντινούπολη.

Ανοικτή είναι η ατζέντα των συνομιλιών, που έχουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Κώστας Σημίτης και Μπουλέντ Ετζεβίτ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΑΣΕ. Ο κ. Σημίτης επεσήμανε χθες οτι η χώρα μας έχει δείξει το δρόμο στην Τουρκία και αναμένει από αυτήν ανάλογες πρωτοβουλίες. Οι συνομιλίες των δύο πρωθυπουργών αναμένεται να περιλαμβάνουν το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Δηλώσεις Τζεμ για ελληνοτουρκικά και ΕΕ.

Σε περίπτωση που η Τουρκία αφεθεί εκτός των συνόρων της ΕΕ που θα χαραχθούν στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο, τα σύνορα αυτά μπορούν να αποτελέσουν "σημείο αντιθέσεων", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζέμ, ο οποίος πρόσθεσε οτι "η Ελλάδα βλέπει πλέον τα συμφέροντα της μέσα από τη βελτίωση των σχέσεων της με την Τουρκία". Επεσήμανε δε ότι η Τουρκία επιθυμεί τη συνέχιση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τη συνέχιση της συνεργασίας τους και μετά την απόφαση σχετικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ.

Χωρίς επεισόδια γιορτάστηκε το "Πολυτεχνείο".

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια ολοκληρώθηκε το βράδυ η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η πορεία μετατράπηκε σε αντιαμερικανική διαδήλωση, ενόψει και της επίσκεψης Κλίντον στην Αθήνα. Ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στην Κύπρο.

Στην Αθήνα αύριο το απόγευμα ο Μπιλ Κλίντον.

Αύριο στις 6.30 το απόγευμα αναμένεται στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι συνομιλίες. Η αστυνομία έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για την μετακίνηση και παραμονή στην Αθήνα του Αμερικανού προέδρου.

Ανοικτά του Αλιβερίου το επίκεντρο δύο ασθενών σεισμικών δονήσεων.

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,7 και 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκαν χθες βράδυ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια του Αλιβερίου. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην περιοχή, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

Απεργούν σήμερα εφοριακοί και εργαζόμενοι στους δήμους.

Λήγει σήμερα η 48ωρη απεργία των εφοριακών, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία των τοπικών ελεγκτικών κέντρων. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία για τη μη ικανοποίηση οικονομικής φύσεως αιτημάτων του κλάδου.

Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο.

Περισσότερα από 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες, έχει αποτεφρώσει η πυρκαγιά, που εξακολουθεί να μαίνεται στη βόρεια Χίο, κοντά στο χωριό Βίκι. Αν και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές δυνάμεις οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν οτι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της εθνικής μας ποδοσφαίρου επι της Βουλγαρίας με 1-0.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Κοζάνη,νίκησε 1-0 μετά από καλή απόδοση την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Ετσι η εθνική μας πέρασε με επιτυχία και το δεύτερο φιλικό τεστ που έδωσε σε διάστημα τεσσάρων ημερών, αφού το Σάββατο στο Κιλκίς είχε επικρατήσει της Νιγηρίας με 2-0.

Η εθνική Ελπίδων δεν προκρίθηκε στο Ευρωπαικό πρωταθλήμα.

Σαν ``λιοντάρια`` διεκδίκησαν την πρόκρισή τους στους ``8`` του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων, όμως δεν τα κατάφεραν. Η ελληνική ομάδα νίκησε μόνο με 1-0 στο γήπεδο του Ηρακλείου την αντίστοιχη της Τσεχίας και δεν μπόρεσε να ανατρέψει το βαρύ και άδικο 0-3 του πρώτου αγώνα.

Νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΤΣΣΚΑ με 82-71 για την Ευρωλίγκα.

Πήρε φόρα και δεν σταματάει ο ΠΑΟΚ που νίκησε με 82-71 την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης στον Α' όμιλο της Ευρωλίγκα. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και δεδομένου ότι στα δύο τελευταία ματς ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Μπενετόν Τρεβίζο και τη Μπαρτσελόνα στο Αλεξάνδρειο, τότε αναμφισβήτητα κρατά την τύχη του στα χέρια του.

Την όγδοη νίκη της στο κύπελλο Σαπόρτα πέτυχε η ΑΕΚ.

Την όγδοη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες του κυπέλλου Σαπόρτα πέτυχε η ΑΕΚ, που επικράτησε με 82-77 της Χαποέλ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της Α' φάσης, η ``Ενωση`` κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Α' ομίλου και στους ``32`` θα αντιμετωπίσει μία από τις Αρσεναλ Τούλα (Ρωσία), Αχιλλέα Λευκωσίας (Κύπρος) και Πολζέλα (Σλοβενία).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,98 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,38, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,93, ελβετικό φράγκο προς 208,40, τη λίρα Κύπρου προς 578,55, δολάριο Καναδά προς 219,34, δολάριο Αυστραλίας 206,12, το γερμανικό μάρκο προς 170,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,89, και το ευρώ προς 333,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφελώδης θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στα δυτικά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 23 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το απόγευμα, νοτιοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 16 με 23 και 13 με 17 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 18 November 1999 - 8:00:15 UTC