Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημίτης: Επί συγκεκριμένων θεμάτων ο ελληνοτουρκικός διάλογος.
- Δήλωση Ετζεβίτ οτι δεν έχουν εδαφικές βλέψεις κατά της χώρας μας.
- Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση Σημίτη - Ετζεβίτ.
- Στις 6.30μμ αναμένεται στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος.
- Σαρανταοκτάωρη απεργία των εφοριακών απο τη Δευτέρα.
- Διαφωνεί η αντιπολίτευση για τα τοπικά ελεγκτικά κέντρα.
- Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ νότια των Χανίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ολύμπια Λιουμπιάνα με 86-71.
- Εχασε η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ από τη Ντιναμό Μόσχας.
- Παράταση στην αγωνία για το θέμα του Ζλάτκο Ζάχοβιτς.
- Το ενδεχόμενο τιμωρίας των διεθνών παικτών της ΑΕΚ μελετά η ΕΠΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημίτης: Επί συγκεκριμένων θεμάτων ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως της υφαλοκρηπίδας και όχι εφ'όλης της ύλης επιθυμεί στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, που συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Ετζεβίτ, πρόκρινε την εκκίνηση μιας συζήτησης για την υφαλοκρηπίδα, που αν δεν καταλήξει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε αποτέλεσμα, θα παραπεμφθεί το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο. Στην συνάντηση των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκαν εκτός απο τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Δήλωση Ετζεβίτ οτι δεν έχουν εδαφικές βλέψεις κατά της χώρας μας.

Δεν υπάρχει κανείς στην Τουρκία,που να έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος, τόνισε ο κ. Ετζεβίτ, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σημίτη και εξήρε τη σημασία της συνέχισης του διαλόγου, που έχει ξεκινήσει. Για το Κυπριακό είπε "να μην το "φορτώσουμε" στις διμερείς σχέσεις και οτι υπάγεται στην αρμοδιότητα, του ΟΗΕ". Σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, θα έχει συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ. Οι ξένοι ηγέτες στις συναντήσεις τους με τον κ. Ετζεβίτ, ζήτησαν να αποδεχθεί την προσφυγή στη Χάγη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση Σημίτη - Ετζεβίτ.

Εμπαιγμό χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ετζεβίτ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, χαρακτήρισε "κακόγουστο θέατρο" τις συναντήσεις Σημίτη - Ετζεβίτ και Κληρίδη - Ντενκτάς, καθώς η Τουρκία εξακολουθεί να θεωρεί ως αιτία πολέμου την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και να κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Στις 6.30μμ αναμένεται στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον, στη χώρα μας, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στις 6.30μμ στην Αθήνα. Οι διαδηλώσεις έχουν απαγορευθεί στις περιοχές, που έχει ανακοινώσει η αστυνομία. Ωστόσο, το ΚΚΕ επιμένει στην απόφασή του η πορεία να φθάσει μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Ο πρόεδρος Κλίντον το βράδυ θα παρακαθήσει σε γεύμα, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Στεφανόπουλος, ενω για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι συνομιλίες.

Σαρανταοκτάωρη απεργία των εφοριακών απο τη Δευτέρα.

Νέα 48ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν οι εφοριακοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στη δημιουργία τοπικών ελεγκτικών κέντρων. Στο μεταξύ παρατείνονται μέχρι τις 22 και 23 του μηνός οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και απόδοσης φόρου εισοδήματος, εισφορών και τελών.

Διαφωνεί η αντιπολίτευση για τα τοπικά ελεγκτικά κέντρα.

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για τους ειδικούς λογαριασμούς. Αφορμή, οι διατάξεις που αφορούν στην ίδρυση των Τοπικών Ελεγκτικών Κέντρων (αντιδρούν με απεργίες οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ) αλλά και στη ρύθμιση οφειλών της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων προς το Δημόσιο, ενόψει της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο.

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ νότια των Χανίων.

Αισθητή σε όλο το νόμο Χανίων έγινε η δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε αργά χθές το βράδυ με επίκεντρο το Λιβυκό Πέλαγος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ολύμπια Λιουμπιάνα με 86-71.

Αλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση,πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 86-71 της Ολύμπια Λιουμπλιάνα στη ``Χάλα Τίβολι`` στην 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και συμπλήρωσαν 18 νίκες σε ισάριθμους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.Αντίθετα,ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα από την Ούλκερ με 73-62. Ηταν ένα αποτέλεσμα- καταδίκη για τους ``ερυθρόλευκους`` που αποχαιρετούν οριστικά τις ελπίδες για μία από τις δύο πρώτες θέσεις του Γ' ομίλου.Η ήττα αυτή ήταν η τέταρτη για τους Πειραιώτες σε 8 αγώνες για τη φετινή Ευρωλίγκα.

Εχασε η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ από τη Ντιναμό Μόσχας.

Την ήττα με 86-63 από τη Ντιναμό Μόσχας γνώρισε η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ, σε αγώνα για την 8η ημέρα της Ευρωλίγκα που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο των Πατησίων. Ετσι, η ελληνική ομάδα έμεινε χωρίς νίκη για μια ακόμη φορά και φυσικά βρίσκεται στην τελευταία θέση του Β` Ομίλου με οκτώ βαθμούς.

Παράταση στην αγωνία για το θέμα του Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

Παράταση στην αγωνία όσον αφορά στο θέμα του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, έδωσε ο Σλοβένος, ο οποίος αν και ήταν προγραμματισμένο να έρθει σήμερα στη χώρα μας, ζήτησε να μείνει στη πατρίδα του μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να πάρει μέρος στους εορτασμούς για την πρόκριση της εθνικής του ομάδας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η στάση του Ζάχοβιτς έχει εκνευρίσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι σκέφτονται να προσφύγουν στη FIFA.

Το ενδεχόμενο τιμωρίας των διεθνών παικτών της ΑΕΚ μελετά η ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ μελετά το ενδεχόμενο τιμωρίας των διεθνών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που αποφάσισαν να αποσυρθούν από την Εθνική ομάδα σαν ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την διαιτησία στον αγώνα τους με τον Ολυμπιακό. Το ΔΣ της ομοσπονδίας, αποφασίσε να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επίλεκτοι διεθνείς έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής ομάδας και να μελετηθεί άν υπάρχει η δυνατότητα επιβολής κάποιας ποινής στους παίκτες οι οποίοι θα αρνηθούν να αγωνιστούν,εφ' όσον κληθούν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,08 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,44, ελβετικό φράγκο προς 208,39, τη λίρα Κύπρου προς 578,34, δολάριο Καναδά προς 218,27, δολάριο Αυστραλίας 205,00, το γερμανικό μάρκο προς 170,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,90, και το ευρώ προς 333,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις, με ασθενείς βροχές στα δυτικά και νότια, οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί,σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι και στο Ιόνιο θα ενισχθούν.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 15,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 20 και στο Αιγαίο 16 με 23 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες νοτιοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 14 με 20 και 10 με 15 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 19 November 1999 - 8:00:14 UTC