Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιπαράθεση κυβέρνηση - ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις.
- Σημαντική απόφαση του ECOFIN για την ελληνική οικονομία.
- Διεθνής διάσκεψη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
- Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά.
- Ξεκικούν την Παρασκευή οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στο Κυπριακό.
- Ερευνες για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μανεκέν.
- Δολοφονήθηκε οδηγός ταξί. Απεργούν οι συνάδελφοί του

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί του Εθνικού Αστέρα με 5-0.
- Αίτηση διακοπής συμβολαίου του Ζάχοβιτς, κατέθεσε ο Ολυμπιακός.
- Σταθερότητα ζήτησε από τους παίκτες της εθνικής μας ο Πετρόπουλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιπαράθεση κυβέρνηση - ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις.

Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για διεξαγωγή των εκλογών με τη λήξη της θητείας της το Σεπτέμβριο του 2000, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η επίτευξη των στόχων, που έχει θέσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν θα εφησυχαστούν απο τις δημοσκοπήσεις, που το φέρουν να έχει προβάδισμα απο τη ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματός του στις εκλογές.

Σημαντική απόφαση του ECOFIN για την ελληνική οικονομία.

Καθοριστικό βήμα για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Συμβούλιο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ για την άρση της σύστασης, που είχε εκδώσει απο το 1994 "περί ύπαρξης υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος στην Ελλάδα". Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του. Ανέφερε ακόμη οτι επόμενη ημερομηνία ορόσημο θα είναι ο Μάρτιος του 2000, οπότε η χώρα θα καταθέσει επίσημα την αίτηση ένταξης στο ευρώ.

Διεθνής διάσκεψη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Αρχίζουν σήμερα στο Λονδίνο σε μία ιδιαίτερα καλή συγκυρία για τη χώρα μας οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης ιστορικών και συντηρητών έργων τέχνης, για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Εγκυρες βρετανικές εφημερίδες αποκαλύπτουν τα τραγικά λάθη που έκανε το Βρετανικό Μουσείο στη διάρκεια "καθαρισμού" τους, με αποτέλεσμα να έχουν επέλθει ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά.

Πολύ σκληρό παζάρι είναι σε εξέλιξη για τη στάση της Ελλάδας στην υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ, που θα συζητηθεί στο προσεχές συμβούλιο κορυφής, στο Ελσίνκι. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, δήλωσε "είμαστε έτοιμοι για το όχι, όπως είμαστε έτοιμοι και για το ναί". Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε χθες οτι η Αγκυρα δεν έχει πρόθεση να κάνει παραχωρήσεις στο Κυπριακό και στον Αιγαίο.

Ξεκικούν την Παρασκευή οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στο Κυπριακό.

Ολα τα σημαντικά θέματα, όπως είναι η ασφάλεια, η διακυβέρνηση και το εδαφικό, θα συζητηθούν στις επικείμενες συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς υπο τον ΟΗΕ, που θα αρχίσουν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Επίσης, η κάθε πλευρά θα μπορεί, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, να φέρει πρός συζήτηση όποιο άλλο θέμα αποφασίσει. Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε οτι το θέμα επιστροφής του Βαρωσιού βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας.

Ερευνες για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μανεκέν.

Στην Ασφάλεια Αττικής διαβιβάστηκε τελικά από τον εισαγγελέα η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των καταγγελιών που έγιναν μέσω του Τύπου τις τελευταίες μέρες για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται σεξουαλικά νεαρά μανεκέν και σπουδάστριες σχολών μανεκέν. Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνουν συχνούς ελέγχους σε όλους τους χώρους που συχνάζουν ή σπουδάζουν τα νεαρά μανεκέν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως γίνεται διακίνηση ναρκωτικών (κοκαϊνη) όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα του Τύπου.

Δολοφονήθηκε οδηγός ταξί. Απεργούν οι συνάδελφοί του

Δολοφονημένος βρέθηκε ο οδηγός ταξί, Κώστας Παπάς, 55 ετών, στις 8.30 χθες το βράδυ μέσα στο όχημα, στην οδό Γ. Κουβίδη 37 στην Ελευσίνα. Το θύμα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε τέσσερα τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και στο σώμα. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί κάλεσε τα μέλη του να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους σε ένδειξη θλίψης, πένθους, αγανάκτησης και έντονης διαμαρτυρίας προς την πολιτεία μέχρι την κηδεία του συναδέλφου τους το απόγευμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί του Εθνικού Αστέρα με 5-0.

"Ερυθρόλευκο" χρώμα απέκτησε και πάλι η κορυφή του βαθμολογικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός σε αγώνα της 9ης ημέρας, συνέτριψε με 5-0 στο ΟΑΚΑ τον Εθνικό Αστέρα και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 2-2 του Παναθηναϊκού στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό, έφτασε τους 24 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους "πράσινους". Ακολουθεί με 22 βαθμούς ο εκπληκτικός φέτος ΟΦΗ, ενώ τέσσερις βαθμούς πιο κάτω βρίσκεται ο Αρης.

Αίτηση διακοπής συμβολαίου του Ζάχοβιτς, κατέθεσε ο Ολυμπιακός.

Αίτηση εξάμηνης διακοπής συμβουλαίου για τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς, κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ζητά παράλληλα να επικυρωθεί και το επιβληθέν πρόστιμο ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών. Ως αιτιολογία αναφέρονται οι περιφρονητικές δηλώσεις του ποδοσφαιριστή στον ελληνικό και σλοβενικό Τύπο και η παραβίαση της άδειάς του, η οποία έληγε στις 18 Νοεμβρίου.

Σταθερότητα ζήτησε από τους παίκτες της εθνικής μας ο Πετρόπουλος.

Σταθερότητα, σοβαρότητα και διάρκεια ζήτησε από τους παίκτες της εθνικής μας ο Κώστας Πετρόπουλος, με δηλώσεις που έκανε δυο σχεδόν 24ωρα πριν τον τρίτο κατά σειρά αγώνα της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2001 που θα γίνει στο κλειστό του Πύργου με αντίπαλο την αντίστοιχη της Λευκορωσίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,55 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 528,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,74, ελβετικό φράγκο προς 208,10, τη λίρα Κύπρου προς 579,50, δολάριο Καναδά προς 223,80, δολάριο Αυστραλίας 210,12, το γερμανικό μάρκο προς 170,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,83, και το ευρώ προς 333,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Οι ανεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 18 και στα νησιά 7 με 18 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 6 με 16 και 1 με 13 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 30 November 1999 - 7:00:18 UTC