Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρώτο το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα και με δημοσκόπηση της MRB.
- Δηλώσεις Σημίτη για ελληνοτουρκικά - Οικονομία.
- Ανακοινώνεται το πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας.
- Αύριο εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις.
- Σύντομα η απόφαση της ΕΕ για την σούπερ βενζίνη.
- Στη Βουλή σήμερα συζήτηση για τις αποφάσεις του Ελσίνκι.
- Επαναλαμβάνονται τον Ιανουάριο οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ξεκίνησε άτυπα η συνεργασία Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον ΠΑΟΚ.
- Δυο νίκες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στο Σαπόρτα.
- Για τελευταία φορά φόρεσε ο Χατζηπαναγής τη φανέλα της εθνικής.
- Ο Σαπουντζής του Πανιωνίου βρίσκεται στο στόχαστρο της Σαμπντόρια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα και με δημοσκόπηση της MRB.

Και στην εξαμηνιαία πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 31,6%, έναντι 30,6% ΝΔ, 5,6% ΚΚΕ, 4% ΣΥΝ, 4, 8% ΔΗΚΚΙ, 1,4% ΠΟΛΑΝ και 0,5% Φιλελεύθεροι. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 21, 6%. Ο κ. Σημίτης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 41,9%, έναντι 31,2% από τον κ. Καραμανλή. Επίσης το 61,4% επιθυμεί την επανεκλογή στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Δηλώσεις Σημίτη για ελληνοτουρκικά - Οικονομία.

Το ενδεχόμενο της ανατίμησης της δραχμής, που θα φέρει σημαντικό όφελος στην οικονομία μας εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος στις αποφάσεις του Ελσίνκι τόνισε οτι ανοίγονται νέες προοπτικές για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας επιτρέπει πλέον στη χώρα να μετέχει στο κέντρο των αποφάσεων. Επανέλαβε οτι αντιτίθεται στις πρόωρες εκλογές και επέρριψε τις ευθύνες στη ΝΔ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας.

Το Πρόγραμμα Σύγκλισης, μερικώς αναθεωρημένο, θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου. Θα καταγράφεται η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και θα πιστοποιεί τη δυνατότητα ένταξης της χώρας στο Ευρώ. Επίσης, θα γίνεται αναφορά στην προσαρμογή της οικονομίας μας στη γενικότερη οικονομική πολιτική της ΕΕ και μετά την ένταξη στο Ευρώ. Το αίτημα της Ελλάδας για την ένταξη θα υποβληθεί το Μάρτιο του 2000 και η απόφαση θα ληφθεί τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λισαβόνα.

Αύριο εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις.

Εξακολουθούν να τελούν υπο κατάληψη αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα. Οι μαθητές φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ προετοιμάζονται για τα μεγάλα αυριανά συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε στο τμήμα ασφάλειας της αστυνομικής διεύθυνης τη διενέργεια προανάκρισης, για να εξακριθεί πόσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη και αν στους χώρους των καταλήψεων έχουν τελεσθεί αξιόποινες πράξεις.

Σύντομα η απόφαση της ΕΕ για την σούπερ βενζίνη.

Παράταση δύο χρόνων εκτιμάται οτι θα δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τα συμβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν βενζίνη σούπερ και η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες για το θέμα αυτό στο υπουργείο. Ο κ. Λαλιώτης είπε οτι μέχρι το τέλος της χαριστικής περιόδου θα μελετήσουμε εναλλακτικές λύσεις για τους κατόχους των εν λόγω αυτοκινήτων, ούτως ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Στη Βουλή σήμερα συζήτηση για τις αποφάσεις του Ελσίνκι.

Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι θα εξετασθούν σήμερα στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Επαναλαμβάνονται τον Ιανουάριο οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Τον Ιανουάριο θα επαναληφθούν στη Νέα Υόρκη οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες του προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, που ολοκληρώθηκαν χθες. Ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, δήλωσε οτι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, θα διευκολύνει την επίλυση του Κυπριακού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε άτυπα η συνεργασία Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον ΠΑΟΚ.

Η συνεργασία του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε ήδη, άν και άτυπα. Οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση,όμως ο "Ντούσκο" βρέθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη,επισκέφθηκε τα γραφεία του ``Δικεφάλου του Βορρά`` όπου είχε εγκάρδια συζήτηση μισής ώρας με τον επίτιμο πρόεδρο της ΠΑΕ Πέτρο Καλαφάτη και στη συνέχεια επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της ομάδας στη Νέα Ευκαρπία.

Δυο νίκες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στο Σαπόρτα.

Δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Σαπόρτα. Ο Ηρακλής, ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στον α` γύρο της διοργάνωσης, καθώς επικράτησε με 60-54 της Παρτιζάν Βελ.,που έγινε στην Ουγγαρία και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη Νόρκεπινγκ με τον πρώτο αγώνα στη Σουηδία. Ακόμη, η ΑΕΚ,πρόσθεσε μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό της, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 83-59 της ρωσικής Σάρατοφ.Στους "32_" η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Πολζέλα.

Για τελευταία φορά φόρεσε ο Χατζηπαναγής τη φανέλα της εθνικής.

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής φόρεσε γιά δεύτερη και τελευταία φορά τη φανέλα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, στον φιλικό αγώνα με την Γκάνα που έγινε στο Καυταντζόγλειο προς τιμήν του. Ο κορυφαίος, κατά πολλούς,Ελληνας ποδοσφαιριστής,έπαιξε στο πρωτο 20λεπτο, δημιούργησε το μοναδικό τέρμα της εθνικής μας και αποθεώθηκε από τους 6.000 φιλάθλους που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο Σαπουντζής του Πανιωνίου βρίσκεται στο στόχαστρο της Σαμπντόρια.

Ο διεθνής άσος του Πανιωνίου, Αντώνης Σαπουντζής δεν βρίσκεται μόνο στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και της Σαμπντόρια. Οπως έγινε γνωστό, η ιταλική ομάδα παρακολουθεί κρυφά από πέρυσι τον 28χρονο άσο και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να κάνει επίσημη πρόταση στον Πανιώνιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 333,02 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 539,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,55, ελβετικό φράγκο προς 209,08, τη λίρα Κύπρου προς 581,73, δολάριο Καναδά προς 224,92, δολάριο Αυστραλίας 211,34, το γερμανικό μάρκο προς 171,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, ενώ στα δυτικά θα είναι πιό έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 14,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 18 και στα νησιά 10 με 19 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις, νοτιοδυτικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 9 με 18 βαθμούς και 7 με 14 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 15 December 1999 - 8:00:25 UTC