Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2000.
- Ανησυχία στους επενδυτές από την πτώση του Χρηματιστηρίου.
- Σε θέματα διαφθοράς αναφέρθηκε ο Κ.Καραμανλής από τα Τρίκαλα.
- Σημαντικό ψήφισμα στον ΟΗΕ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς.
- Ετήσια ΓΣ της Ενωσης Δικαστών-Εισαγγελέων έγινε στην Αθήνα.
- Τραγικό δυστύχημα στο Ναυπλίο με θύματα μία μητέρα και δύο παιδιά.
- Ενας νεκρός Κούρδος λαθρομετανάστης στο "Σούπερ Φαστ-2".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2000.

Συνεχίζεται στη βουλή η συζήτηση που άρχισε χθες για τον προϋπολογισμό του 2000. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τρίτης με την ονομαστική ψηφοφορία η οποία παραδοσιακά αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρισει τον τελευταίο προϋπολογισμο της χιλιετίας ως μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας και την ένταξή της στη μεγάλη οικονομική οικογένεια της Ευρώπης. Επικρίσεις διατυπώνει η αντιπολίτευση.

Ανησυχία στους επενδυτές από την πτώση του Χρηματιστηρίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Δευτέρας του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς την εβδομάδα που πέρασε σημειώθηκαν μεγάλες απώλειες που προκάλεσαν ανησυχίες στους επενδυτές. Η κυβέρνηση θεωρεί οτι οι διακυμάνσεις στη Σοφοκλέους είναι φυσιολογικό φαινόμενο και κατηγορεί τη ΝΔ οτι επιχειρεί να εμπλέξει το Χρηματιστήριο στο προεκλογικό παιχνίδι.

Σε θέματα διαφθοράς αναφέρθηκε ο Κ.Καραμανλής από τα Τρίκαλα.

Στα θέματα της διαφάνειας και της διαφθοράς επανήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος περιοδεύει στο νομό Τρικάλων. Ο κ.Καραμανλής επισήμανε οτι το κόμμα του θα συνεχίσει να κτυπά τέτοιου είδους φαινόμενα καθώς όπως είπε, δεν έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις απο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε θέματα αγροτικής πολιτικής κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι εξ αιτίας της ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας έχει φθάσει σε αδιέξοδο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Σημαντικό ψήφισμα στον ΟΗΕ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς.

Ψήφισμα, το οποίο προώθησε η Ελλάδα, για την επιστροφή των θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς στις χώρες προέλευσής τους ενέκρινε η Ολομέλεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι η πρώτη φορά που το ψήφισμα τυγχάνει της απόλυτης συγκατάθεσης όλων ανεξαιρέτως των μελών του ΟΗΕ. Μετά την ψηφοφορία ο μονιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας Ηλίας Γούναρης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προσώθηση της εφαρμογής του ψηφίσματος.

Ετήσια ΓΣ της Ενωσης Δικαστών-Εισαγγελέων έγινε στην Αθήνα.

Τα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη εξετάστηκαν σήμερα κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έγινε στην Αθήνα. Στη συνέλευση παρέστη ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο οποίος ζήτησε να μην εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα οι δικηγόροι.

Τραγικό δυστύχημα στο Ναυπλίο με θύματα μία μητέρα και δύο παιδιά.

Τραγικό δυστύχημα με θύματα μία μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά της σημειώθηκε το μεσημέρι στο λιμάνι του Ναυπλίου, όταν το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα, έπεσε στη θάλασσα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το αυτοκίνητο έπεσε στα νερά του λιμανιού έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Τελικά το όχημα ανασύρθηκε ύστερα απο μιάμισυ ώρα, με νεκρούς τους τρείς επιβαίνοντες. Τα παιδιά είχαν ηλικία 9 και 10 ετών.

Ενας νεκρός Κούρδος λαθρομετανάστης στο "Σούπερ Φαστ-2".

Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα, οι 26 Κούρδοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στο "Σούπερ Φαστ-2", κρυμμένοι σε βυτιοφόρο, μαζί με νεαρό ομοεθνή τους, ο οποίος βρήκε το θάνατο απο τις αναθυμιάσεις στο γκαράζ του πλοίου. Στο μεταξύ, εξακολουθεί να κρατείται ο Γερμανός οδηγός νταλίκας, ο οποίος μετέφερε ζευγάρι Κοσοβάρων λαθρομεταναστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αήττητη αλλά χωρίς να ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις της έκλεισε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τον κύκλο των τριών αγώνων εντός πενθημέρου που έδωσε στην περιφέρεια. Το αντιπροσωπευτικό μας αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με την Εσθονία στα Τρίκαλα, μετά από την ισοπαλία 1-1 με την Γκάνα την Τρίτη στο Καυταντζόγλειο και τη νίκη με 2-0 επί της Μολδαβίας την Πέμπτη στην Λάρισα. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στο 14ο λεπτό με τέρμα του Γιώργου Γεωργιάδη, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 16' με τον Οπερ και ο ίδιος παίκτης σημείωσε στο 39` το 1-2. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 47' με πέναλτι του Λυμπερόπουλου.

Ο Σπόρτιγκ δημιούργησε την μεγάλη έκπληξη στους αγώνες της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Οι Πατησιώτες, επικράτησαν με 74-73 του Αρη στο Αλεξάνδρειο και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ``βυθίζοντας`` ακόμη πιο πολύ στον πάτο της βαθμολογίας την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, η οποία πάντως έχει σαν δικαιολογία ότι αγωνίστηκε χωρίς τους Ριβς και Ρόμπινσον. Σπουδαία νίκη πέτυχε και η Νήαρ Ηστ επί του ΠΑΟΚ στην Καισαριανή με 90-86, ενώ στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηράκλειο-Εσπερος 101-77, Περιστέρι-Μαρούσι 74-57 και ΑΕΚ-Δάφνη 77-59.

Το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων συνέχισαν Μακεδονικός, Απόλλων Πατρών και Μίλωνας στους αγώνες της 12ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Ο Μακεδονικός επικράτησε με 77-69 εκτός έδρας της Λάρισας, οι Πατρινοί 83-81 επίσης εκτός έδρας του Παλαιού Φαλήρου, ενώ ο Μίλωνας πέρασε νικηφόρα από το ΜΕΤΣ κερδίζοντας με 60-54 τον Αρίωνα. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Πειραϊκός-ΚΑΟ Δράμας 68-69, Παπάγου-ΜΕΝΤ 81-67 και Ιωνικός ΝΦ-Ολύμπια Λαρ. 75-59.

Η Καλαμαριά σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 14ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Αθηναϊκό. Ετσι η ομάδα του Βύρωνα ``έπιασε`` στην πρώτη θέση της βαθμολογίας το Αιγάλεω με 27 βαθμούς, με το συγκρότημα το δυτικών προαστείων πάντως να έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Τουρκία αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών στον τρίτο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που έγινε στην Καρδίτσα. Η ελληνική ομάδα δεν ικανοποίησε καθώς δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη παρά το ότι στο τελευταίο 20λεπτο της συνάντησης οι φιλοξενούμενες είχαν αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής της Τσίντλερ.

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών γνώρισε ο Ολυμπιακός, που έχασε εκτός έδρας από τα Χανιά με 14-13. Με τον αγώνα αυτό άνοιξε η αυλαία της 5ης ημέρας και πλέον οι δύο ομάδες βρίσκονται μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας με 8 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στη Γλυφάδα των αιωνίων αντιπάλων τους αρκετά εύκολα με 3-0. Χθες σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 11ης ημέρας, ο Πανελλήνιος επικράτησε στην Κυψέλη 3-1 του ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,36 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 531,15, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 319,26, ελβετικό φράγκο προς 209,08, τη λίρα Κύπρου προς 579,76, δολάριο Καναδά προς 222,91, δολάριο Αυστραλίας 211,68, το γερμανικό μάρκο προς 171,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ομίχλη το πρωί, λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται σε όλη τη χώρα, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, ενώ στα ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς και 5 έως 18 βαθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 18 December 1999 - 20:00:19 UTC