Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

CONTENTS

[01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός

[02] Υγρά καύσιμα-Μείωση

[03] Αστυνομικοί -περιπολίες

[04] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα Α' εθνικής

[05] Στεφανόπουλος-Αεροσκάφος-Κεραυνός

[06] Καταδικάστηκε ο Θ.Κατριβάνος

[07] Μείωση στρατιωτικής θητείας

[08] Εγκατάλειψη βρέφους στη Θεσσαλονίκη

[09] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου

[10] Μειώνεται η τιμή λίτρου της βενζίνης

[11] Πρέβεζα-σύλληψη Αλβανού με χασίς

[12] Ετοιμότητα για κρούσματα γρίπης

[13] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό στις προτεραιότητες ΗΠΑ.

[14] Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία.


[01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός

05/01/2000 20:34:29

Χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του θα δώσει ο Ολυμπιακός του δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες του, καθώς ο αθλητικός δικαστής τον τιμώρησε, για επεισόδια οπαδών του στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Αρχικά, η ποινή ήταν αποκλεισμός μίας αγωνιστικής, αλλά διπλασιάστηκε, επειδή ο Ολυμπιακός ήταν υπότροπος. Πάντως, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κατέθεσε έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στον κρίσιμο αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ χωρίς τους φίλους του στις εξέδρες. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί και την επιστροφή του Μπάγεβιτς στο ΟΑΚΑ, αλλά ως προπονητής του "δικέφαλου του Βορρά"...

[02] Υγρά καύσιμα-Μείωση

05/01/2000 20:31:24

Μετά από μια περίοδο συνεχούς ανόδου της τιμής της βενζίνης, από τα μεσάνυχτα επέρχεται γενναία μείωση, όχι όμως και για την τιμή του πετρελαίου. Η τιμή της βενζίνης μειώνεται κατά 4,2 δρχ το λίτρο, ενώ αυξάνεται κατά μισή δραχμή το λίτρο η τιμή του ντίζελ κίνησης και κατά 1,2 δρχ το λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης.

[03] Αστυνομικοί -περιπολίες

05/01/2000 20:28:25

Πάνω από 800 αστυνομικοί που τώρα απασχολούνται στη φύλαξη κτιρίων και προσώπων τα οποία είναι πιθανόν να γίνουν στόχος τρομοκρατικής ενέργειας, θα βγούν στους δρόμους σε πεζές περιπολίες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Θα αντικατασταθούν από ισάριθμους ειδικούς αστυνομικούς πενταετούς θητείας, οι οποίοι ήδη εκπαιδεύτηκαν και σύντομα πιάνουν δουλειά. Επίσης άλλοι χίλιοι συνοριακοί φρουροί πιάνουν δουλειά για τη φρούρηση των συνόρων και την αντιμετώπιση των εμπόρων ναρκωτικών.

[04] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα Α' εθνικής

05/01/2000 20:14:07

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ηρακλής νικώντας με 2-0 τον Αρη, με τέρματα που πέτυχαν οι Κωνσταντίνου στο 64' και Σέμπουε στο 90'. Μετά το παιχνίδι αυτό, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική, ο Ηρακλής ανέβηκε στην 8η θέση με 20 βαθμούς, ενώ ο Αρης παρέμεινε 4ος με 22.

[05] Στεφανόπουλος-Αεροσκάφος-Κεραυνός

05/01/2000 19:51:10

Κεραυνός έπληξε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στο Ισραήλ για να μετάσχει στους εορτασμούς για τα 2000 χρόνια από τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την προσγείωση του προεδρικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Τη στιγμή του κεραυνού επικρατούσε καταιγίδα και το κτύπημα βρήκε το δεξί φτερό χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν συνέπειες. Δέκα λεπτά μετά το περιστατικό, το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά.

[06] Καταδικάστηκε ο Θ.Κατριβάνος

05/01/2000 19:25:44

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο υπερνομάρχης Αττικής Θεόδωρος Κατριβάνος, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή αμφισβήτησε την αντιστασιακή του δράση. Ο κ. Κατριβάνος δήλωσε ότι θα προσφύγει και στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο για να δικαιωθεί και κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, ότι μερολήπτησε σε βάρος του.

[07] Μείωση στρατιωτικής θητείας

05/01/2000 19:21:40

Από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει σύμφωνα με πληροφορίες η σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της δομής των ενόπλων δυνάμεων. Το σχετικό νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό στρατό, το οποίο τους προσεχείς μήνες θα κατατεθεί στη βουλή, παρουσίασε ο υπουργός Αμύνης στον πρωθυπουργό και όπως δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος θα επιδιώξει διακομματική συνεννόηση για το θέμα. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει την κατάταξη πάπω από 1000 οπλίτες πενταετούς θητείας.

[08] Εγκατάλειψη βρέφους στη Θεσσαλονίκη

05/01/2000 14:34:17

Ενα βρέφος μόλις δύο ημερών βρέθηκε εγκαταλειμμένο στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Παπαρηγοπούλου 17, στη Θεσσαλονίκη. Το νεογέννητο αγοράκι βρήκε ο Νικόλαος Κωνσταντινίδης, 32 χρόνων, όταν ανέβηκε στον όροφο της πολυκατοικίας, προκειμένου να επισκεφθεί τον πατέρα του. Η οικογένεια Κωνσταντινίδη, αφού πρόσφερε ζεστασιά και φροντίδα στο βρέφος, ειδοποίησε στη συνέχεια το ΕΚΑΒ, που το μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το βρέφος είναι απολύτως υγιές, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοί είναι οι γονείς του.

[09] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου

05/01/2000 14:33:24

Με τον υπουργό Αμυνας συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός απο τον οποίο ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητάς του με αιχμή το νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό στρατό. Ο κ.Τσοχατζόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης της θητείας, είπε ότι αυτή θα προσδιοριστεί με νομοσχέδιο που θα καταθέσει τους επόμενους μήνες στη Βουλή. Τόνισε ότι για το θέμα αυτό θα επιδιώξει να έρθει σε συμφωνία με όλα τα κόμματα. Απαντώντας εξάλλου, σε σχετική ερώτηση, είπε οτι δεν βλέπει λόγο για άμεσες εκλογές.

[10] Μειώνεται η τιμή λίτρου της βενζίνης

05/01/2000 14:33:19

Μειώνεται από τα μεσάνυχτα η τιμή της βενζίνης η οποία θα πωλείται φθηνότερη κατά 4 δραχμές το λίτρο. Ομως το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται ακριβότερο κατά μία δραχμή το λίτρο και το ντήζελ κατά μισή.

[11] Πρέβεζα-σύλληψη Αλβανού με χασίς

05/01/2000 14:33:14

Νέα μεγάλη ποσότητα χασίς βάρους 403 κιλών εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην παραλία Βράχου της Πρέβεζας. Τα ναρκωτικά μετέφερε με ταχύπλοο από την Αλβανία ένας 20χρονος από το Αργυρόκαστρο και τα έκρυψε σε θάμνους. Ο Αλβανός συνελήφθη. Χθες το βράδυ έφθασε στην περιοχή για να παραλάβει τα ναρκωτικά ο Νικόλαος Πριονίδης, 20 χρονών κάτοικος Νέου Κόσμου Αττικής. Οταν οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να παραδοθεί ο 20χρονος εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι διέφυγε και αναζητείται από την αστυνομία.

[12] Ετοιμότητα για κρούσματα γρίπης

05/01/2000 14:33:07

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα μετά τα κρούσματα γρίπης που έχουν παρουσιαστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και στα Βαλκάνια. Η Αλβανία ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη 9 άτομα, ένώ στη Σερβία έχουν αναφερθεί δεκάδες κρούσματα. Σύμφωνα με το "Εθνος", το Ινστιτούτο Παστέρ εντόπισε το πρώτο κρούσμα γρίπης τύπου Α, στην Αθήνα, το οποίο και απομονώθηκε. Σημειώνεται ότι οι ιώσεις και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, εξακολουθούν να κάνουν θραύση στη χώρα μας.

[13] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό στις προτεραιότητες ΗΠΑ.

05/01/2000 09:47:29

Η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η επίτευξη προόδου στο Κυπριακό συμπεριλαμβάνονται στις προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Λευκού Οίκου,

για τη "στρατηγική", που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας για το 2000. Στην έκθεση, η οποία εστάλη στο Κογκρέσο, ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει χαρακτηριστικά ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα επιδιώξει να "κτισει πάνω στις ελπιδοφόρες εξελίξεις που έχουν σημειωθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να υπάρξει πρόοδος στο Αιγαίο, και ειδικότερα στην Κύπρο".

[14] Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία.

05/01/2000 09:47:24

Σταδιακή υποχώρηση παρουσιάζει η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα αν και το μεγαλύτερο μέρος στα βόρεια διαμερίσματα της χώρας θυμίζει

ένα απέραντο "παγοδρόμιο", καθώς εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών έχει παγώσει το χιόνι. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει από αύριο άνοδο της θερμοκρασίας.


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 9 January 2000 - 11:02:44 UTC